Planeter i Jomfruen

PLANETER I jomfruen

EgenskapElementPlanetNøkkelord
BevegeligJORDMerkur«Jeg analyserer»

SOLEN I jomfruen
Jomfruen er et bevegelig jord-tegn, og nøkkelordet er «Jeg analyserer». Det er symbolisert av Jomfruen, og det styrer fordøyelsessystemet. I det siste av de personlige tegnene, går Jomfruen ute på jordens marker og gjennom livets mange erfaringer, og velger det som er klart til innhøsting, og fordøyer erfaringene som er velegnet til sunn vekst. Derfor er diskriminering, analyse, assimilering og rensing problemer for deg. Dette tegnets fulle uttrykk er gjennom ydmyk tjeneste for andre, og dets største feil er å være for kritisk, både til seg selv og andre.

Trikset for Jomfruen er å diskriminere uten å dømme; eller hvis du er dømmende, å ikke bli identifisert med det eller å dømme deg selv for å være dømmende; eller, hvis du dømmer deg selv for å være dommer, å heller ikke bli identifisert med det – å se det og å si: «Å, ja, her kommer dommeren, men jeg ser det og velsigner meg for å sitte fast her i dette øyeblikket; Jeg tilgir meg selv og husker at dette er bare litt av hvem jeg er.
Jomfruen har et dyptliggende mindreverdighetskompleks, som kanskje er relatert til at du føler mer evner i deg selv enn det du klarer å uttrykke. Du er en god venn, ofte fysisk attraktiv, og fungerer best i å ta vare på de endeløse detaljene og stabiliteten i rutinearbeid.

Jomfruen er et bevegelig jord-tegn. Merkur er Jomfruens herre, og den er vennlig mot solen, som på sin side er nøytral mot Merkur. Forholdet mellom disse to planetene kan betraktes som generelt vennlig. De som har denne plasseringen av Solen i horoskopet er ganske intellektuelle og lærde. Solen i Jomfruen gir personen sterke kommunikasjonsevner og et detaljorientert sinn. Skriftlig kompetanse er også mulig med denne plasseringen. Faktisk kan de som har Solen i Jomfruen gjøre skriving til sin karriere.  Annet enn skriving så er; undervisning og astronomi egnet for disse personene. De også kan gjøre det veldig bra i debatter. Slike mennesker har et sterkt grep om vedisk kunnskap, så astrologi er også et passende felt. Videre er disse personene dyktige i matematikk, så ethvert felt som involverer beregninger, vil også være til nytte for dem. Denne plasseringen av Solen gir også ferdighetene som trengs for å reparere kjøretøy. Disse menneskene er også tilbøyelige til kreative og kunstneriske felt som musikkinstrumenter, sang og så videre. Solen i Jomfruen gir personene en høflig væremåte og tale. De pleier å være logiske og snille samtidig. Samlet sett er dette en positiv plassering for Solen.

MÅNEN I jomfruen
Med Månen in Jomfruen er du omtenksom og omsorgsfull når det gjelder andres velferd, men kritikk og mangel på empati står noen ganger i veien for deg, spesielt i personlige forhold. Du har en reservert mine og er ikke for emosjonell, er du oppmerksom, observant, dyktig, forsiktig og fremfor alt ansvarlig: i stand til å handle.
Du blir opprørt over ubetydelige detaljer, og kan komme i krangel hele tiden hvis Månen er negativt påvirket. Et ønske om å perfeksjonere alle rundt deg kan føre til fordøyelsesbesvær og nervøsitet.
Du må lære deg å se på dine kritiske tanker og skyve dem fra deg, for å kunne vie oppmerksomheten på detaljene i arbeidet ditt eller for å utvikle mer positive tenkevaner, ellers kan helsen din bli påvirket av for mye negative følelser. På grunn av et mindreverdighetskompleks har du kanskje et behov for betraktes som intellektuelt overlegen. I en manns diagram ville dette tiltrekke seg en stille, mild partner, som, hvis Månen er negativt påvirket, vil være kritisk og masete.

Jomfruen er kjent for å være et kalkulerende tegn, Jomfruen blir styrt av Merkur, som også står for intellekt og er en nøytral jordnær planet. Forholdet mellom Merkur og Månen er nøytralt. Når Månen er plassert i Jomfruen, har personene vanligvis et attraktivt ansikt og kropp. En slik person er flink med ord, og er veltalende. Det er en følelse av sannhet og renhet i deres personlighet. Disse menneskene hengir seg ofte til religiøse sysler og er snille humanitære, som er medfølende mot andre vesener.  Man kan ikke si at deres emosjonelle natur er sentimental, men det betyr ikke at de er ufølsomme heller. Deres følelser og følelsesmessige natur er kompleks.
Du blir ganske lett såret, og det er noen ganger et mindreverdighetskompleks i deg. Du er mer drevet av ditt intellekt og logikk enn følelser og instinkter. Uansett hva du sier og gjør er alltid støttet av logikk og sunn fornuft. Du er en praktisk person, som aksepterer virkeligheten som den er. Du liker å hjelpe og å ta vare på trengende mennesker. Du har også en filosofisk tankebøyning og god evne til å lære. Yrker som undervisning, astrologi, matematikk og næringsliv passer deg mest.

MERKUR I jomfruen


Med Merkur i Jomfruen er du praktisk, logisk, rask, presis og har god oppmerksomhet på detaljer så vel som god sunn fornuft. Selv om Merkur styrer Jomfruen og dermed er sterkt plassert i diskrimineringens tegn, må du ikke glemme at verden du lever i styres av følelser, fordommer og egeninteresse, ikke av logikk. Vær forsiktig med å henge deg opp i små ting eller kritikk i forholdene dine. Du har en tendens til å være ærlig og en god taler, men også intolerant for sinn som ikke er så gode som ditt eget. Hvis Merkur er rammet, legg merke til Venus sin posisjon for å hjelpe deg med å balansere tankene dine med følelsene dine. Du elsker detaljer og trivialiteter, og er litt av en bergingsmann.

Merkur går retrograd tre ganger i året i tre ukers perioder, som forekommer i 1/5 av alle diagrammer. Hvis Merkur er retrograd, er det en «Ñ» rett innenfor graden og minuttnumrene på diagrammet ditt. Merkur retrograde individer trenger å tilpasse og fordøye data før de kan forstå eller videreformidle dem. Uvanlig følsomme for hva andre sier, de tar ting personlig, da de må forholde det til seg selv for å gjøre det betydningsfullt. Når noe er lært, blir det imidlertid aldri glemt. Denne prosessen kan virke som mental treghet for andre. Det er viktig at foreldre lytter nøye til og sørger for at de forstår sitt retrograd Merkur-barn, samt gir barnet god tid til å kommunisere hva han eller hun tenker på.

Jomfruen er et bevegelig jord-tegn styrt av Merkur. Siden Merkur er i sitt eget tegn i en opphøyet posisjon, anses denne plasseringen som positiv. Merkurs energi gir personen et rasjonelt sinn og en praktisk tilnærming. En slik person har en ganske forsiktig væremåte. De er perfekt egnet for entreprenørskap, da de har sterk forretningssans. Deres handlinger støttes av en oppmerksomhet for detaljer og sunn fornuft. Deres observasjons- og analytiske evner er eksepsjonelle.
Disse menneskene trives i intellektuelt utfordrende miljøer. De er alltid klar for mentale oppgjør eller aktivitet. Intellektuell stimulering er nødvendig for disse personene. De er ganske kalkulerte og utmerker seg i felt som matematikk og regnskap. De gjør det bra i livet som lærere, regnskapsførere, astrolog etc. De bruker sin utdanning og tekniske ferdigheter effektivt for å få suksess i sitt profesjonelle liv og for å forbedre sin økonomiske situasjon.

Merkur i Jomfruen gir også sterk kommunikasjon; slik at de spesielt gjør det bra i skriftlig kommunikasjon. Å skrive er dermed et annet godt karrierealternativ for dem.

VENUS I jomfruen


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er venus.png
Med Venus i Jomfruen har du et sterkt ønske om å tjene og ta vare på andre, og vil motta fordeler gjennom ditt arbeid og gjennom medarbeidere. Du har en nesten ubegrenset evne til å svare på andres behov og krav. Du har imidlertid en tendens til å være for kritisk til partneren din i dine personlige forhold, og trenger å utvikle mer varme og empati for andre. Hvis ingenting annet enn perfeksjon vil tilfredsstille deg, i menneskenes verden (og i ditt eget kreative uttrykk) vil du for alltid bli skuffet. Du har en tendens til å være konvensjonell, kresen og til og med konservativ i forhold til andre.

Venus er svekket i Jomfruen, men denne posisjonen til Venus er fortsatt gjennomsnittlig fordi Merkur, som styrer Jomfruen og Venus er venner mot hverandre. Venus i Jomfruen påvirker likevel det ekteskapelige liv negativt siden Venus er assosiert med partner og ekteskap, og her er den i svekket stilling. Totalt sett gir Venus i Jomfruen en varsom og forsiktig personlighet. Det er et udødelig ønske om kjærlighet og oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Merkur er sinn, og når Venus er tilknyttet, er personens sinn alltid opptatt av tanker om kjærlighet og sensualitet. Disse menneskene sliter med å nyte en følelse av velbehag og tilfredshet i sitt ekteskap og kjærlighetsliv.

Likevel er de viet til kjærligheten. Deres ide om kjærlighet er forpliktelse. De er i stand til fullstendig romantisk engasjement. De pleier å være gode elskere. Som person er de høflige, veloppdragne, attraktive og pene i utseende. Venus i Jomfruen gir også en sterk kjærlighet til luksus. En slik person ønsker å kle seg godt og opprettholde en luksuriøs livsstil. De har en sterk forkjærlighet for materielle bekvemmeligheter som kjøretøy, eiendom og så videre. De blir tiltrukket av skjønnhet og ofte; er de også profesjonelt forbundet med skjønnhetsindustrien. De er også godt kjent med kreative felt som kunst, musikk etc.

MARS I jomfruenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er mars.png
Med Mars i Jomfruen er du praktisk, genial, hardtarbeidende og veldig villig til å gjøre tjenester for andre, men du må faktisk slutte å mase om bagateller og stille spørsmål ved ditt egne hensikter eller motivasjon. Du er en mester på detaljer, men får problemer med kolleger på grunn av din forkjærlighet for å mase om filleting. Dette begrenser også omfanget av arbeidet ditt, siden det hindrer deg i å se det større bildet. Du blir sint når andre ikke jobber så hardt som deg.
Du har en medfødt trang til å redde, berge og bevare, og kan lage en silkeveske fra et griseøre.

Jomfruen er et bevegelig Jord-tegn styrt av Merkur, som deler et fiendtlig forhold til Mars. Mens Mars er en flammende maskulin planet som er opptatt av lidenskap, ambisjoner og energi, er Merkur en nøytral jordplanet som er relatert til intellekt og visdom. De som er født i Jomfruen har en tendens til å ta hensyn til små detaljer. Siden Mars representerer våpen og Merkur representerer konsentrasjon, gjør et møte av deres energier i Jomfruen denne personen dyktig i felt som medisin, sykepleie og kirurgi. Mars i Jomfruen gir også en sterk sexlyst. Mars i Jomfruen gir personen kunnskap om skriving og poesi. De gjør det også bra i mekaniske felt.

Påvirkning av Merkur temmer Mars’ aggresjon, og dermed er personen i en søt og taktfull disposisjon. Disse menneskene planlegger sine prosjekter nøye før de tar noen beslutninger. De kan oppnå mye berømmelse i livet og er ganske dedikert til sitt arbeid. Selv om de kanskje ikke er så kreative og innovative, så er deres observasjon og oppmerksomhet på detaljer eksepsjonell. Noen ganger er disse menneskene altfor energiske mentalt. De kan også være ganske argumentative. Mangel på toleranse og en krevende natur påvirker dem også negativt i livet.

JUPITER I jomfruen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er jupiter.png
Den naturlige ekspansiviteten til Jupiter holdes nede i Jomfruen, så du har en tendens til å være forsiktig, praktisk, kritisk og diskriminerende, spesielt når det gjelder religion, filosofi og høyere utdanning. Med din store oppmerksomhet på detaljer, er det viktig at du ikke mister oversikten.
Du vil bli en god sykepleier, kostholdsekspert, detektiv, forsker eller ansatt i serviceyrker. Hvis din Jupiter er rammet, pass deg for å ikke være for smålig, irritabel eller overkritisk. Du har en fantastisk appetitt for detaljarbeid, og kan ta alt inn og fortsatt se etter mer.

Jomfruen er et bevegelig Jord-tegn styrt av Merkur, som deler et fiendtlig forhold til Jupiter. Men siden begge planetene er fordelaktige av natur, så blir ikke personen som har Jupiter i Jomfruen negativt påvirket av forholdet deres. Denne posisjonen til Jupiter gir personen ambisjoner. Disse menneskene har gode kommunikasjonsevner siden Jupiter utvider det Jomfruen representerer. De er veldig intelligente, og de har en hunger etter kunnskap. De holder alltid sinnet åpent for nye ideer og informasjon. De går sjelden glipp av en mulighet til å lære. Deres tilnærming til livet er ganske forsiktig og metodisk. De har et praktisk syn på ting, og noen ganger også vitenskapelig.

De er fokusert på detaljer og vil ha bevis før de tror på noe. Tegnet viser jomfruen som holder blomster. Denne posisjonen til Jupiter gir en sterk forkjærlighet for dufter og blomster. Jupiters innflytelse gir også tilbøyelighet til å lese åndelige bøker og skrifter. Disse menneskene er kjærlige og rene i hjertet. De er ganske sjenerøse også, men de gir ikke blindt bort. De har en praktisk tilnærming til slike ting. Disse personene får også en vakker og intellektuell partner. De er enten velsignet med et lykkelig liv eller så er de ganske dyktige og lærer seg å lage et lykkelig liv.

SATURN I jomfruen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er saturn.png
Med Saturn i Jomfruen er testen å lære forskjell på: hva som er viktig, og hva som ikke er det. Ikke vær besatt av eller bekymre deg for detaljer og ubetydeligheter, vær oppmerksom på masingen din og se på kritikken din, spesielt av kolleger. Hvis Saturn er rammet, må du kanskje beskytte deg mot en generelt irritabel disposisjon. Sinnet ditt er veldig ryddig og analytisk, men det vil bidra til å utvikle din sans for humor og å ikke ta livet så alvorlig. Vanskeligheter med å tilpasse seg livets erfaringer kan føre til nerveproblemer. Denne tegnplasseringen betegner gode vitenskapsmenn, forskere, regnskapsførere, bokholdere eller ethvert yrke med mye detaljer.

Merkur styrer Jomfruen, og har også Tvillingene som sitt eget tegn.
Mens Merkur hersker over både Tvillingene og Jomfruen, gir Saturns plassering i hvert av disse tegnene forskjellige resultater på grunn av forskjellen i tegnenes temperament. Tvillingene er et Luft-tegn, og når en luftig planet som Saturn er plassert i tegnet, utvikler personen ofte en tendens til å bygge luftslott og er selvsentrert. Når Saturn er plassert i et jordisk tegn som Jomfruen, som er representert av den listige og diskret Jomfruen, er personen mye mer forståelsesfull. En slik person er stabil, prøver å forstå den andre personen, og tar beslutninger etter mye omtanke.

Saturn i Jomfruen gjør personen personen veldig listig og kreativ. Men denne personen sliter med å være selvstendig og er ofte avhengig av andres råd. De har en tendens til å være veldig veldig hjelpsomme. De har få venner, men er ganske lojale. De kan være uhøflige, kranglete og trangsynte noen ganger. Disse menneskene er likevel forsiktige og metodiske. Deres suksess er ofte et produkt av forsiktige investeringer og strategisk planlegging. De bekymrer seg ikke for små problemer og hindringer i livet og jobber hardt mot suksess. Men helsen kan være dårlig til tider.

Saturn vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 29 eller 30 år for omtrent et treårig opphold.
Saturn var i Jomfruen fra august 1919 til oktober 1921, fra september 1948 til august 1951, fra juli 1978 til september 1980 og fra august 2007 til oktober 2009.

URANUS I jomfruen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er uranus.png
Uranus har vært i Jomfruen i bare syv år siden 1800-tallet, fra august 1962 til september 1968. Sjeler født i denne perioden er opptatt av naturens helbredende kraft og sinnets innflytelse på kroppen, samt naturlige matvarer og organisk hagearbeid. Dette er også en god plassering for oppfinnere, forskere og avanserte medisinske forskere, for evnen til å analysere og skjelne er sterk her.
Uranus, forandringens planet, i Jomfruen, som hersker over «vanlige folk» og minoriteter, symboliserer den tredje verden revolusjoner over hele kloden.
Individuelt finner du nye måter å tjene andre på og har unik innsikt i kosthold, helse, økologi og konservering. Du er interessert i nye eller alternative livsstiler, du er sparsommelig, og er alltid i stand til å berge og innløse alt. Du liker å ta vare på og gi omsorg til mennesker og ting, og slapper av ved å jobbe.

Uranus vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 84.
Siden Uranus forblir syv år i hvert tegn, er effekten i Jomfruen kollektiv og global, i stedet for individuell. Hver planet, inkludert Neptun, er imidlertid i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Uranus’ posisjon i hus veldig individuell.

NEPTUN I jomfruen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er neptun.png
Neptun var i Jomfruen for alle på jorden fra august 1929 til og med september 1942 (og også fra april til juli 1943), for første gang siden den amerikanske revolusjonen. Sjeler som er født i denne perioden brakte med seg veksten av psykologi og psykiatri og en økende bevissthet om forholdet mellom mental holdning og fysisk velvære.

Det er noen ganger en spenning eller uklarhet mellom følelser og fornuft med denne plasseringen, og det er et behov for å overvinne negative følelser som forårsaker nervøsitet og engstelse i kroppen. Å glemme deg selv gjennom tjeneste for andre er nyttig i denne forbindelse, og det å være for kritisk kan oppløses gjennom lidelse eller større aksept av det som bare er. Fysisk helse gjennom trening, kosthold, vitaminer, livsforlengende produkter og riktig levebrød er det ideelle for denne epoken. Sangtekster ble også viktige, så vel som en stor kjærlighet til detaljer og trivialiteter.
Selv om Neptun sies å være dårlig plassert i Jomfruen (fordi det er motsatt av Fiskene som Neptun styrer) – så vil det å være i «skade» her ikke bety like mye på individnivå som en slik plassering er for de personlige planetene.

De tre ytterste planetene i solsystemet – Uranus, Neptun og Pluto – bruker henholdsvis 84, 165 og 248 år å sirkle rundt solen: det er så langt deres «år» er. De forblir derfor henholdsvis 7, 14 og 21 år i et tegn, selv om Plutos bane er så elliptisk at den varierer fra 12 år (i Skorpionen) til 32 år (i Tyren) i et tegn.

Neptuns effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Neptun i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Hver av de ytre planetene, inkludert Neptun, er i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Neptuns posisjon etter hus veldig individuell.

PLUTO I jomfruen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pluto.png
Pluto var i Jomfruen for alle på jorden fra oktober 1956 til oktober 1971 (og igjen i april til juli 1972), for første gang siden 1720. Siden Pluto anses å være opphøyet i Fiskene, antas det derfor å være i sitt «fall» i Jomfruen, noe som betyr at Jomfruen er Plutos svakeste tegnposisjon.

Siden Jomfruen er det siste av de personlige tegnene og har selvregulering som kjennetegn, har sjeler født i løpet av denne 14-årige perioden fått mange erfaringer med å rense og pusse bort egoistisk selvgodhet, og lært seg større ydmykhet.
Sekstitallet ble et vendepunkt i vårt forhold til helse og velvære, med revolusjonerende vektlegging av naturlige matvarer, livsstiler og holistisk og homøopatisk helsepraksis; og en dedikasjon til jordgudinnen og hennes læresetninger. Personer med denne plasseringen har en tendens til å være radikale når det gjelder selvanalyse, helsevesen, mat og fysisk velvære; og mange opplever at det å tjene og ta vare på seg selv og andre blir deres kilder til indre vekst og forandring. Å være til tjeneste, og ofre personlige ønsker for samfunnet og kollektivet oppnås ved å lære praktiske teknikker eller ferdigheter, for å bedre kunne tjene den større helheten. Mange sjeler født inn i denne perioden har et intenst ønske om renhet og perfeksjon, som er kjennetegn på Jomfruens tegn.

Pluto bruker 248 år på å gå rundt Solen; det er hvor langt året er. Den ligger derfor 21 år i gjennomsnitt i et tegn, selv om banen er så elliptisk at den kan holde seg fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn. Plutos effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Pluto i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Imidlertid er Pluto i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse, derfor er Plutos posisjon etter hus veldig individuell.

Planetenes plassering i tegneneVæren


Tyren


TvillingeneKrepsen


Løven

Jomfruen

Vekten

Skorpionen

Skytten

Steinbukken

Vannmannen

Fiskene
HJEM