Sol, Måne & Stigende Tegn

Forskjellen mellom Sol, Måne og Stigende tegn

Sol, Måne og Stigende Tegn (Ascendanten) har hver sin funksjon og spiller forskjellige roller. I tillegg så viser de seg i større eller mindre grad avhengig av situasjonen, og en kan også være dominerende avhengig av omstendighetene. Samlet sett er det en konstant flyt og interaksjon mellom de tre, men de kan skilles fra hverandre.

Det er lettest å forstå forskjellen hvis du ser på det slik:

— Stigende Tegn (Ascendanten) – Vårt filter som vi ser verden igjennom
— Sol Tegn – Vår personlighet
— Måne Tegn – Våre behov

Her er et eksempel vist med Tyrens tegn

Tyren Stigende (Ascendant) – Ser livet gjennom et Tyren-filter: Tyren-Stigende personen håndterer verden på en forsiktig måte, nærmer seg ting sakte med en solid, stabil holdning.
Tyren Sol Tegn – Utstråler en Tyren personlighet: Tyren personligheten viser en omsorgsfull, forsiktig væremåte. De har en trøstende, behagelig tilstedeværelse som føles solid og stabil for andre.
Tyren Måne Tegn – Har de indre behovene til Tyren: Tyren Månen higer etter og må ha sikkerhet, fysisk komfort og skjønnhet. Disse behovene er så sterke at personen med Tyren Måne føler dem som en del av hvem de faktisk er.

Et eksempel vist med gave analogien

Stigende Tegn (Ascendanten) – Innpakningspapir og bånd: Innpakningspapiret filtrerer deg fra gaven inni. Det kan være cellofanpapir som du vagt kan se gjennom, eller det kan være tykt papir som tåler mye tøff håndtering. Uansett er det den delen av gaven du ser først, den farger hva som forventes av gaven, og omhandler miljøforholdene for frakt, håndtering, osv.
Sol Tegnet – Selve gaven: Det er akkurat det det er. En skjorte er en skjorte. Skjorten har en viss stil og personlighet. Det kan være ensfarget eller stripete, blå eller gul…
Måne Tegnet – Betydningen av gaven: Dette er grunnen til at gaven er gitt. Den representerer sann mening og hensikt på bakgrunn av behov.

Skille ut det Stigende Tegnet (Ascendanten)

 Vårt filter eller objektiv hvor vi tolker verden gjennom

Når du prøver å skille «Det Stigende Tegn» fra Sol- og Måne -Tegnene hos andre, så husk at det er som en linse eller et filter hvor de ser og møter verden. Selv om det farger deres syn og holdning til verden, viser det seg ikke med full kraft med mindre det plutselig dukker opp et problem som trenger umiddelbar oppmerksomhet, eller det er en ny situasjon som oppstår eller oppleves.

Det viktigste å vite om det Stigende Tegnet er at det er et punkt på diagrammet som kalles Ascendant. Mens Sol- og Måne -Tegnene er festet til planeter, er det Stigende Tegnet bare festet til et punkt. Det betyr at det mindre er en del av hvem vi er, og er mer en måte vi ser og opplever verden på. Den farger en persons verden som et objektiv og representerer personens måte å omgås med og tolke verden.

Skille ut Sol Tegnet

Vår personlighet

Når du prøver å skille Sol Tegnet fra Månen og Stigende Tegn hos andre, husk at det er personligheten til personen, og det representerer deres essensielle karakter. Den er relativt uforanderlig fra situasjon til situasjon, og endres ikke basert på deres nåværende behov eller hvem de er sammen med. Den er stabil.

Sol Tegnet er vår personlighet. Den er uavhengig og for det meste er det slik andre oppfatter oss. Det er den delen av oss selv som vi liker å vise til verden. Vi prøver alltid å forbedre de talent som vårt Sol Tegn naturlig er utstyrt med, noe som gjør oss veldig bevisst på vårt Sol Tegn. Når du ser på andre, vil du se Sol Tegnet som personens stil og generelle oppførsel.

Skille ut Måne Tegnet

Vårt behov

Når du prøver å skille Måne Tegnet fra Solen og Stigende Tegn hos andre, husk at Månen er deres ultimate beslutningstaker i arbeidet for å tilfredsstille sitt eget behov. Når det gjelder deres dype behov, er det deres Måne som tar den endelige avgjørelsen i motsetning til deres Stigende Tegn som gjør kjappe, impulsstyrte beslutninger i situasjoner som oppstår. Måne Tegnet tar de store livsbeslutningene som tar tid å finne ut av. Sol Tegnet er ikke så fremtredende i beslutningstaking fordi det representerer personligheten.

Måne Tegnet representerer hvem vi virkelig er innerst inne. Det er slik vi opplever oss selv fordi det viser våre mest grunnleggende behov i livet og hvordan vi finner sikkerhet i verden. Vi oppsøker aktivt de tingene som tilfredsstiller våre Måner, enten de er fysiske, følelsesmessige eller intellektuelle. Hvis Månens behov ikke er oppfylt, føler vi oss misfornøyde og tomme.

Forskjellen på Sol & Måne i Tegnene

Væren
Sol & Måne
Tyren
Sol & Måne
Tvillingene
Sol & Måne
Krepsen
Sol & Måne
Løven
Sol & Måne
Jomfruen
Sol & Måne
Vekten
Sol & Måne
Skorpionen
Sol & Måne
Skytten
Sol & Måne
Steinbukken
Sol & Måne
Vannmannen
Sol & Måne
Fiskene
Sol & Måne

Stigende tegn (Ascendanten)

Væren
Stigende
Tyren
Stigende
Tvillingene
Stigende
Krepsen
Stigende
Løven
Stigende
Jomfruen
Stigende
Vekten
Stigende
Skorpionen
Stigende
Skytten
Stigende
Steinbukken
Stigende
Vannmannen
Stigende
Fiskene
Stigende
HJEM