Planeter i Løven

PLANETER I løven

EgenskapElementPlanetNøkkelord
FastILDSolen«Jeg vil»

SOLEN I løven


Løven er fast ild-tegn, og nøkkelordet er «Jeg vil».

Den er symbolisert av løven, og den styrer hjertet og ryggraden. Du er selvsikker, modig, vital, ærlig, pålitelig, verdig og har selvtillit når du er utviklet; men kan være arrogant, egoistisk og bombastisk hvis det bare kommer ut av egoet ditt. Løven er et av de kraftigste tegnene og derfor er en viktig test for deg selvkontroll, eller herredømme over din egen enorme energi, i stedet for å prøve å kontrollere andre.
Du har problemer med å delegere autoritet, å faktisk gi den bort til andre i stedet for å prøve å gjøre alt selv. Du må også lære å kunne løsrive deg fra dine følelser og det er bekymringer rundt din kreative energi. Slik som din herskende planet Solen, er det viktig at du skinner på alle. Din tro og lojalitet til dine kjære er veldig sterk, og det samme er ditt behov for å bli verdsatt

Solen er i sitt eget tegn når den er plassert i Løven. Det er en brennende maskulin energi og Løven er også et fast ild-tegn. Når denne plasseringen finnes i et horoskop, er personen sannsynligvis av en kongelignende størrelse. En slik person har en tendens til å være et modig vesen, en som knuser fiender. De vinner alltid konkurransen. Solen i Løven gir også sterke aggressive instinkter, og til tider kan de som er født med denne plasseringen også bli selvopptatte og egoistiske. Personer med denne plasseringen av Solen har sterke lederegenskaper. Deres utseende er også lyst og sterkt, med en kongelig følelse. Deres personlighet er tapper, som en ridder i skinnende rustning. De er glad i å tilbringe tid utendørs, og liker spesielt å vandre i skoger, åser og slott.
De liker å hengi seg til edle handlinger og er revolusjonerende av natur.

De står alltid ved ideene og troen de støtter. De har en tendens til å få mye rikdom og berømmelse i livet. De gjør det spesielt bra på områder knyttet til regjering eller administrasjon. De har en sterk og besluttsom tenkning med en sterk følelse av hva som er rett og galt. Solen i Løven gir også en tilbøyelighet til ikke-vegetarisk mat. De som har denne plasseringen av Solen har evnen til å snakke i det uendelige. Faktisk så kan de holde en gruppe mennesker hekta på samtalen i ganske lang tid.

MÅNEN I løven


Med Månen i Løven er du selskapelig og passer til å få andre til å opptre; du elsker oppvisninger og dramatisering av situasjoner. Du klarer alltid å finne et kreativt miljø eller det kreative i miljøet, du er flink med barn, dyr, sport og friluftsliv. Du er et husrom av varme, vennskap og selvuttrykk, men trenger å lære å styre følelsene dine. Du vil ha ting på din egen måte, og streber etter å få det. Du er stolt, blir lett fornærmet og trenger å være i sentrum av oppmerksomheten.
Du har et underbevisst ønske om å ha ansvar, så vel som en skjult drivkraft for makt – «skjult» og «underbevisst» fordi det er Månens natur, «autoritet» og «makt» fordi det er det Løven krever. I et mannlig diagram ville dette tiltrekke seg en dramatisk og positiv partner.

Løven er et sterkt og voldsomt tegn styrt av Solen, som er en brennende planet og som deler et vennlig forhold til Månen. Forholdet mellom Sol og Måne fungerer som en dumphuske, sammen fungerer disse to kreftene som far og mor som balanserer en husholdning til tross for deres forskjeller. Når Solens ild blir for mye å håndtere, balanserer den vannaktige Månen energien. Når du har Månen i Løven, er du sannsynligvis en trygg person, med et sterkt ønske om å lede. Du liker bedre å stole på din egen innsats enn å be noen om hjelp. Du knytter følelsene dine til det du hengir deg til, enten det er et nytt forhold eller en ny jobb. Dine lederferdigheter er gode, og du har den selvtilliten som trengs for å påvirke massene. Ditt syn på livet er ganske positivt. Din personlighet er kongelig, og du kler deg også slik. Det er en kongelig kvalitet ved deg, og det forklarer din uendelige kjærlighet til luksus. Du liker ikke-vegetarisk mat. Som person er du utadvendt, munter, veldedig og pliktoppfyllende. Folk lytter til det du sier, akkurat som en lærer. Noen ganger føler du deg alene. Du har en tendens til å få mye anerkjennelse. Månen i Løven kan noen ganger forårsake magerelaterte lidelser.

MERKUR I løven
Med Merkur i Løven er du raffinert, verdig og veldig kreativ, men trenger å være mer objektiv i tankegangen. Det er viktig å utvikle en bredere og mindre selvsentrert måte å se på ting på. Du er ambisiøs, dynamisk, dramatisk og emosjonell rundt dine ideer og meninger, men hvis Merkur er rammet, kan du være bestemt og påståelig. Du har en tendens til å være utadvendt i tale og væremåte, og uttrykke sterke synspunkter som er vanskelige å påvirke eller endre.

Merkur er den innerste planeten i solsystemet, og kommer aldri mer enn 28 grader fra solen. Astrologisk blir den alltid funnet i samme eller et tilstøtende tegn til der hvor Solen er plassert. Astronomisk sett er Merkur så nær solen at den bare av og til kan skimtes i skumringen eller daggryhimmelen like før eller etter at solen eller horisonten har svelget den opp.

Løven er et fast ild-tegn og representerer alt som er kongelig. Solen er herren av Løven og Merkur er venn med den. Merkur styrer kommunikasjon og når den er plassert i Løvens voldsomme tegn, har disse personene ofte en majestetisk måte å tale på, raffinert, men likevel dristig. Slike mennesker har en kommanderende stemme, og brøler som en løve. Disse personene har en tendens til å være ganske intelligente, og de har en sterk tankekraft. Deres mentale evner er eksepsjonelle. Med en solid vilje og selvtillit kan disse personene lede massene. Deres lederegenskaper er utmerkede, og Merkurs klokskap holder dem borte fra dominans.

Dette er sterke personer, som gjør det bra i livet. De gjør en innsats for å realisere sine ambisjoner og har et ønske om å bli berømt. De søker å være i sentrum for all handling, og ønsker også andres oppmerksomhet. Lederroller passer dem best. Deres innsats gir dem også mye rikdom gjennom livet. Deres personlighet er imponerende, og det samme er deres disposisjon. De ønsker uavhengighet. Det er en viss kraft og autoritet i hvordan de uttrykker seg ovenfor andre.
Disse personene gjør det bra i autoritetsposisjoner. Folk med Merkur i Løven utmerker seg som ledere, politikere, astrologer, lærere, rådgivere, administratorer etc.

VENUS I løvenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er venus.png
Venus i Løven indikerer at selv om du er vennlig, varmhjertet og medfølende, har du full kontroll over dine ønsker og kan slå dem av og på etter behag. Du er ærlig, oppriktig , majestetisk og lojal, men kan være følelsesmessig kalkulert og er naturlig veldig dramatisk. Du elsker nytelse og teater, og har behov for å uttrykke deg gjennom kreativ kunst. Andre nyter din fargerike personlighet. Du liker barn og dyr, og kan være overdrevent sjenerøs.

Løven er et ild-tegn styrt av Solen. Venus og Solen er fiendtlige mot hverandre, men dette påvirker ikke denne plasseringen negativt. Solen regnes som en innflytelsesrik planet i astrologi. Solens ild fordamper her Venus vannaktige energi og skaper en balansert personlighet. Folk som er født med Venus i Løven er varmhjertede, medfølende og besluttsomme vesener. De har en iver etter livet, de er her på jorden for å gjøre den stor. De har et sterkt ønske om selvuttrykkelse. Venus gir dem den kreative energien, og Solen gir dem selvtilliten. Disse menneskene er naturlige underholdere og gjør det bra i scenekunst.

Kjærlighet er det som gir deg lykke. Følelsen av å være forelsket gjør deg lykkelig. Med Venus i Løven har du en magnetisk personlighet som hjelper deg med å lokke de du er interessert i til deg. Din kurtise er preget av sjarm, balanse, romantikk, spenning og respekt. Du er virkelig en lojal partner, spesielt hvis partneren din gir deg frihet og makt til å lede forholdet. Din måte å elske på er ganske overdådig, og det samme er livsstilen din.

MARS I løvenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er mars.png
Med Mars i Ild-tegnet Løven er du vital, modig, lidenskapelig, entusiastisk, stolt og har energi til å brenne (som du gjør). Du trenger å bli verdsatt for det du personlig gjør, noe partneren din burde vite godt. Hvis Mars er rammet, kan du være sjalu og kan havne i krangler vedrørende dine kjære. Du har et kraftig ego (hvis ikke det også er en sterk Neptun i diagrammet), og hater å ta feil. Du elsker sport, spill og å underholde andre, du kan du være veldig uttrykksfull, dramatisk og noen ganger kraftfull. Du vet godt hva du liker og misliker, og er flink med barn og dyr.

Solen er Løvens herre, og Solen er venn med Mars. Både Mars og Solen er maskuline ildfulle planeter. Dette er en positiv plassering fordi personen får evnene fra Mars og fortrolighet til å skinne utad fra solen. Folk som er født med Mars i Løven er ganske hjelpsomme og sjenerøse av natur. De er smarte og intelligente og vet hvordan de skal bruke sine evner klokt. Disse personene har en tendens til å ha mange triks opp i ermet. Denne posisjonen til Mars gir også en forkjærlighet for reise, og kjærlighet til kuperte steder og skoger. Forkjærlighet for poesi og kunst er også mulig med Mars i Løven. Mars her gir også en stor evne til å lære.

Deres fysiske energi er grenseløs og kreativiteten deres overgår de fleste. Disse menneskene har også en sterk viljestyrke og selvtillit. Lederkvalitet er inngrodd i deres personlighet. Mens de kan være fysisk demonstrative, er de ganske kjærlige vesener på innsiden. Disse menneskene er alltid i et godt humør og holder auraen i et rom fylt med munterhet. De med Mars i Løven er stolt av sine seksuelle evner. Men et overskudd av lidenskap og stolthet kan også gi dem ærekrenkelse og problemer.

JUPITER I løvenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er jupiter.png
Jupiter i Løven betegner vitalitet, mot, stolthet, selvstendighet, naturlig edelhet og utvider dine autoritet og lederegenskaper. Hvis Jupiter er rammet (spesielt i forhold til solen), kan du imidlertid være ekstravagant, brautende, selvsentrert eller hovmodig. Med ditt behov for å uttrykke dine følelser, er du dramatisk, den fødte underholder og selger, og du elsker å imponere andre på en stor måte. Du har sikkert et stort ego og gjør ubetenksomme vurderinger.
Vær forsiktig med å legge på deg for mye med denne plasseringen av Jupiter, da dette kan forverre en tendens til utvidelse av hjertet (spesielt hvis Jupiter er i det sjette huset og i dårlig aspekt til Solen eller til herskeren av det sjette hus).

Løven er et ild-tegn, styrt av Solen, som deler et vennlig forhold til Jupiter. Selv om Solen noen ganger kan være slem, så vil Jupiters posisjon i Solens tegn redusere den negative innvirkning, slik at Solens ild ikke lenger «brenner», men gir den sårt tiltrengte «varmen». Og siden begge planetene er vennlige mot hverandre, vil Jupiters plassering i Løven gå i personens favør. Folk som har Jupiter i Løven i horoskopet sitt har mye selvsikkerhet og selvtillit, sammen med et snev av ego og overlegenhetskompleks noen ganger.
Disse menneskene har evnen til å lede og administrere. De setter alltid pris på og beundrer de som er snille mot dem.

De er ganske ambisiøse i karrieren sin og har en åpen tilnærming. Det er også en tendens til å noen ganger skryte av sin status og velstand, på en ganske dramatisk måte. Deres fysiske helse er sterk, og de har mye energi. De liker kuperte steder og daler. Løven har en tendens til å ha et sjenerøst hjerte, og når Jupiter er plassert i Løven, øker personens veldedige instinkter enda mer. Disse menneskene er alltid der for å hjelpe de trengende.

SATURN I løvenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er saturn.png
Saturn i Løven er en ulempe fordi den er en av de to herskerne av det motsatt tegn, Vannmannen. Du er veldig viljesterk, og har sannsynligvis et høyt utviklet ego og en drivkraft for å ha makt, men det er din hengivenhet, ydmykhet og medfølelse for andre som trenger utvikling. Du kan til og med ha litt fysisk og/eller følelsesmessig blokkering i hjertet ditt. Du har en tendens til å oppføre deg på en uavhengig måte, og lover og regler gjelder ikke alltid for deg, du trenger å lære å samarbeide og å tilpasse dine sterke ambisjoner til andres behov. Hvis Saturn er rammet i Løven, kan det indikere karma for å ha holdt tilbake kjærligheten tidligere. I dette tilfellet kan du få skuffelser i kjærligheten og med barn frem til du lærer deg å balansere deg åndelig. Hvis du er reservert eller over-forsiktig, kan du øve deg på å vise eller uttrykke følelsene dine mer.

Solen er Løvens herskende planet, og den deler et fiendtlig forhold til Saturn. Solen er en ildkule, og når Saturn, en slem luftig planet er plassert i Solens brennende tegn Løven, fyrer den naturligvis opp under flammene. På grunn av dette fiendtlige forholdet mellom Solen og Saturn, har personen som er født under Saturn i Løven mye aggresjon i sin personlighet. Solen representerer far og autoritet, og når Saturn er plassert i Løven, forårsaker det problemer for personen i forholdet med sin far eller autoritets figurer. Slike mennesker liker å leve i enslighet. De vil leve som vandrere, frie og uforstyrret.

Saturn i Løven gir personen en middels høyde og størrelse. Slike mennesker er vanligvis veldig sta og fastlåst. De er hardtarbeidende og jobber ofte for å oppnå en lederrolle. De er dyktige og i stand til å bære belastningen av arbeid og ansvar. Som foreldre har disse personene en tendens til å være ganske disiplinerte. De har stor interesse for kreative felt som skriving og lesing. De vet at de har talentet i seg, men sliter med å uttrykke seg kreativt. De pleier å være lojale og prøver aldri å leke med andres følelser. De føler seg imidlertid noen ganger uheldige.

Saturn vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 29 eller 30 år for et omtrent treårig opphold. Saturn var i Løven fra juni 1917 til august 1919, fra august 1946 til september 1948, fra september 1975 til juli 1978 og fra juli 2005 til august 2007.

URANUS I løven

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er uranus.png
Uranus har vært i Løven i syv år siden midten av 1800-tallet, fra juni 1956 til august 1962. Opprørerne ble født i denne perioden: de er viljesterke og de har en tendens til å oppføre seg på en uavhengig måte, og lover og regler gjelder ikke alltid for dem.

Hvis Uranus har fordelaktige aspekter, er du kultivert og entusiastisk. Hvis Uranus er rammet, må du ha ting på din egen måte og vil kjempe mot verden til du mestrer deg selv og lærer å vise høyere prinsipper, formål eller etikk. Du har mye vitalitet og kraft til ditt formål, innsikt i personlig frihet og unike måter å sette pris på eller uttrykke deg på. Du er frittalende, dramatisk, majestetisk og har nye måter å oppdra barn, å gi omsorg for dyr og å elske på.

Uranus kommer tilbake til hvert tegn en gang hvert 84. år
Siden Uranus forblir syv år i hvert tegn, er effekten i Løven kollektiv og global, i stedet for individuell. Hver av de ytre planetene er imidlertid i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Uranus posisjon etter hus veldig individuell.

NEPTUN I løven

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er neptun.png
Neptun var i Løven for alle på jorden fra juli 1915 til juli 1929.

Hvis du er viljesterk eller har et sterkt ego, kan du ha bli inkarnert i løpet av denne perioden for å få den oppløst gjennom lidenskap, lidelse eller ved å gi slipp gjennom kreativiteten din. Du har en tendens til å idealisere romantikk, filmstjerner, musikk, barn og dramatiske individer og bilder. Hvis din Neptun har harde eller quincunx aspekter til de personlige planetene, kan du oppleve at du må ofre mer enn du er villig til å gi for kjærlighet og barn. Eller du kan ha problemer med barn på grunn av at de lever ut en uakseptabel del av deg selv fra et tidligere liv.

Neptun vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 150. år
De tre ytterste planetene i solsystemet – Uranus, Neptun og Pluto – tar henholdsvis 84, 165 og 248 år å sirkle rundt Solen: det er hvor langt deres «år» er.

De forblir derfor henholdsvis 7, 14 og 21 år i et tegn, selv om Plutos bane er så elliptisk at den ligger fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn.

Neptuns effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Neptun i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Hver av de ytre planetene, inkludert Neptun, er i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Neptuns posisjon etter hus veldig individuell.

PLUTO I løvenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pluto.png
Pluto var i Løven fra 1939 til 1956 (og også januar til august 1957). I løpet av denne 17-årige perioden oppsto (kanskje for første gang i befolkningen generelt) bevisstheten om og viljen til å skape og styre sitt eget liv eller skjebne. Personer født i løpet av disse årene lærer å forstå seg selv, finne og identifisere det skapende prinsippet i seg, og å uttrykke seg selv.

Du føler at du har en spesiell skjebne å oppfylle, og har et behov for å bli anerkjent og behandlet som spesiell og unik. Hos noen kan det se ut å være et ekstremt behov for oppmerksomhet og kjærlighet. Mange individer med denne plasseringen er følsomme og sårbare når det kommer til å uttrykke seg, og de har en tendens til å bruke perioder med intens kreativitet for å gå gjennom endringer og indre vekst. Denne generasjonen er generelt preget av den intense viljen, det dramatiske selvuttrykket, kraften og stoltheten som symboliseres av Pluto i Løven.

Pluto bruker 248 år på å gå rundt Solen; det er hvor langt året er. Den ligger derfor 21 år i gjennomsnitt i et tegn, selv om banen er så elliptisk at den kan holde seg fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn. Plutos effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Pluto i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Imidlertid er Pluto i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse, derfor er Plutos posisjon etter hus veldig individuell.

Planetenes plassering i tegneneVæren


Tyren


TvillingeneKrepsen


Løven

Jomfruen

Vekten

Skorpionen

Skytten

Steinbukken

Vannmannen

Fiskene
HJEM