Planeter i Skorpionen

PLANETER I skorpionen

SOLEN I skorpionen

EgenskapElementPlanetNøkkelord
FastVANNPluto“Jeg skaper”Skorpionen er et fast vann-tegn, og nøkkelordet er “Jeg skaper“. Det er stor dybde, tilbakeholdenhet, intensitet og lidenskap i dette tegnet, hvor individet blir bedt om å mestre følelsene gjennom bruk av viljen. Dessverre finner Skorpioner det ofte lettere å kontrollere eller manipulere andre enn heller å mestre seg selv – men dette gjelder for mennesker generelt i forhold til makt. Skorpionen er tegnet på personlig transformasjon, regenerering, sex og død. Justeringene og kompromissene som er nødvendige i intime forhold er Skorpionens test.

Skorpionen er et fast Vann-tegn forbundet med lidenskap og ambisjoner og har Mars som sin herre. Både Solen og Mars er maskuline flammende planeter og er venner. Til tross for dette forholdet, bør vi vurdere det faktum at Skorpionen er forbundet med det 8. hus som er relatert til døden og plutselige transformasjoner. De som har Solen i Skorpionen har et hav av følelser. Disse menneskene har mange følelser og mysterier dypt begravd inne i hjertene sine. Slike mennesker er svært emosjonelle og medfølende mot andre. De er også tilbøyelig til å lyve og de har en følelse av ulykkelighet som gjennomsyrer livet deres. De er vanligvis misfornøyd i sitt ekteskap også. Det er en iboende lyst til å hengi seg til argumenter og fremme en krangel. De er også ganske uheldige når det gjelder å få nok kjærlighet fra foreldrene. Likevel er dette noen av de mest ambisiøse menneskene og med høyere enn gjennomsnittlig selvrespekt. De er ganske forsiktige når det gjelder penger og planlegger sine utgifter klokt. Disse menneskene lever på utfordringer. De har en sult etter suksess og trives i krevende situasjoner og posisjoner. De som er født med Solen i Skorpionen bør utvise forsiktighet i situasjoner som involverer våpen og brann.

MÅNEN I skorpionenMed Månen i Skorpionen er det lyst og lidenskap som beveger deg. Følelsene dine er intense, men du kan være humørsyk, grublende og blir lett såret. Du danner sterke bånd, og du er veldig lojal, men sjalu og eiesyk også. Du har også en tendens til å være hemmelighetsfull, dominerende, aggressiv, utålmodig og sta. Generelt er følelsene dine så sterke at de trenger å mestres. Du har en sterk kropp, og også sterk stolthet og vilje. Ikke døm andre så raskt; prøv å være mer forståelsesfull, mindre krevende, og lær å tilgi og å glemme. Mange av Månens naturlige funksjoner er svekket i Skorpionen, slik at du kan ha problemer med å være virkelig mottakelig, være omsorgsfull eller huslig. Du har en naturlig sans for makt, rikdom, forretninger og politikk. Dette gir en karismatisk kvinne. Hvis Månen er rammet (i hardt aspekt fra Solen, Mars, Saturn, Uranus, Neptun eller Pluto) i en manns diagram, vil du tiltrekke deg en sjalu og eiesyk partner.

Månen er svekket i Skorpionen, som er styrt av Mars, en brennende maskulin planet som tilsynelatende deler et vennlig forhold til Månen, en vannaktig feminin energi. På grunn av svekkelse og motstridende kvaliteter av planetene som er involvert, er denne posisjonen ikke ansett som positiv. Hvis du har Månen i Skorpionen, er du sannsynligvis nøysom med pengene dine, noen ganger på grensen til å være gjerrig. Personligheten din mystisk og magnetisk. Du er en høyt sensitiv og følsom person, en som er dypt påvirket av følelser. Du har kløktig dømmekraft og forstår lett dine omgivelser og mennesker. Du er lidenskapelig og ambisiøs, noe som hjelper i karrieren, men slår tilbake i relasjoner. Du er overdrevent lidenskapelig forelsket, på grensen til å være eiesyk og dominerende, noe som ikke alltid blir likt av partneren din. Den sterke sjalusien og eietrangen påvirker dine relasjoner siden du prøver å kontrollere partneren din. Til tross for å være en følsom person, har du en tendens til å holde følelsene dine for deg selv og aldri la dine sanne følelser komme ut. Ditt sinn er ofte opptatt av negative tanker. Du kan være ganske hard til tider. Du er uansett en lojal person.

MERKUR I skorpionen

Merkur i Skorpionen symboliserer at tankene dine er skarpe, kraftfulle, hemmelighetsfulle og veldig oppmerksomme. Du har en intuitiv følelse av andres intensjoner og hvorfor, og kan lett oppdage andres svakheter. Vær forsiktig med din tendens til å være overkritisk og å forhåndsdømme andre. Du kan være veldig uforpliktende når andre prøver å tvinge deg til å komme med en mening. Du ville gjort det bra som detektiv, i forskning, sikkerhet eller som politi.

Et mysterium omgir menneskene som er født med Merkur i Skorpionen. Skorpionen er et fast vanntegn, med sterke følelser, lidenskap og ambisjoner. Forholdet mellom Merkur og Mars, herren av Skorpionen er fiendtlig, så en plassering i fiendens tegn viser seg å ikke være mye givende for de som har denne plasseringen. De som er født med Mercury i Skorpionen er hemmelighetsfulle av natur. De kan gjøre det veldig bra som en etterforsker eller forsker. De har et undersøkende, nysgjerrig sinn som stiller spørsmål ved alt rundt dem. Merkur i Skorpionen gir en disposisjon og tale som høres hard, oppriktig og til tider også aggressiv. Men Merkur gir også et logisk sinn, så mens Månen i Skorpionen gir uhemmet lidenskap, gir Merkur i Skorpionen fornuft og rasjonalitet slik at personens beslutninger er mer drevet av logikk enn følelser. Men det hender også at disse personene har en tendens til å gjøre impulsive handlinger som de kan angre på senere. Det er et sterkt ønske om å avdekke livets skjulte sannheter og mysterier i disse menneskene. Uansett hva de sier eller skriver har det en dypere mening og er generelt ganske innsiktsfull. De har en tendens til å bruke en skarpt tone for å artikulere hva de har i tankene. Når det gjelder å danne intellektuell forbindelse, er de ganske ufleksible. De har ganske høye tanker om seg selv.

VENUS I skorpionen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er venus.png
Med Venus i Skorpionen elsker du sex og relaterer deg seksuelt, og trenger intensitet, dybde, makt, personlig vekst og transformasjon i kjærlighet og forhold. Du vet hvordan du bruker dine intense forhold til å fremme dine egne formål og få det du vil ha, men har problemer med å være likeverdig eller dele makt med nære partnere. Dermed kan du ofte endre og foredle dine relasjoner, men avslutte dem når de ikke lenger tjener ditt formål. Du elsker å grave dypt ned i ting og utforske det mystiske og det ukjente. Du kan være manipulerende, men maskerer selvsentrertheten med en utad vennlig væremåte. Ditt kjærlighetsliv og intime forhold er ofte en arena der makt og kontroll spilles ut. Din Karma i dette livet er knyttet til viljestyrke og kjærlighet. Generelt må dine personlige verdier og din oppfatning av kjærlighet utvikle seg og forvandles.

Du er ekstremt magnetisk for det motsatte kjønn og veldig lidenskapelig, men kan også være ting som hindrer dette. Hvis det er slik, så ikke la deg lure av din intense seksualitet: Denne rollen kan dekke over ubevisste elementer i psyken din du ennå ikke har forholdt deg til. Du føler behov for å kontrollere dine intime partnere, og har problemer med å forholde deg til dem på et likeverdig nivå. Når noen kommer deg nær, kan du bli redd for kompromiss og samarbeid fordi de innebærer et element av å gi slipp på kontrollen du føler du trenger for å beskytte deg selv. En form for somatisk terapi ville være ideell for å hjelpe deg med å bli mer bevisst på disse barndomsmønstrene. Når du er klar over og ikke lenger avhengig av dem, kan selvutviklingen din frigjøre deg til å være et veiledende lys for andre.

Skorpionen er et fast Vann-tegn styrt av Mars, som deler et nøytralt forhold til Venus. Venus er kjærlighetens planet, og Skorpionen er forbundet med lidenskap og sensualitet. Når Venus er plassert i Skorpionen, gir det personen et økt ønske om sex, romantikk, sensualitet og kjærlighet. Slike mennesker er ganske selvsikre når det gjelder oppfyllelsen av deres ønsker. Mars gir dem også aggresjon når det gjelder kjærlighet. Disse personene har evnen til evig kjærlighet og lojalitet, men hvis de blir blir gjort urett, stikker de som en skorpion og utvikler følelser av hevn mot svikeren. Folk født med Venus i Skorpionen er veldig bestemte og ærlige. De er ganske tydelige på hva de vil ha i livet. Men i kjærlighet, pleier de å være ganske hemmelighetsfulle om hva de føler. De er romantiske likevel, og kan til tider være alvorlig eiesyke og sjalu. Det er ikke noe tull og tøys rundt med de som har Venus i Skorpionen. De vil ha en seriøs forpliktelse. Disse personene kan være ganske dominerende og krevende av natur. Det er også en tendens til å starte argumenter. De er stolte av seg selv. Deres forhold til brødre kan ofte surne. Venus i Skorpionen gjør også personen listig og kreativ. Denne plasseringen gjør også personen utsatt for å kunne få en kjønnssykdom.

MARS I skorpionen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er mars.png
Med Mars i Skorpionen er energien din så kraftig at selvdisiplin og selvbeherskelse er et must. Det er viktig å forplikte deg til et ideal, for du har mye helbredende kraft. Du er intens, stolt, viljesterk, og ditt nærvær føles så sterkt av andre at du kan kommandere i stillhet så vel som i tale. Din drivkraft for makt og din seksualitet er veldig sterk og ofte skjult, og du kan enkelt manipulere andre for å få det du vil ha.

Her føler Mars seg hjemme, men ikke så mye som i Væren. Siden herren av Skorpionen er Mars, er dette en sterk posisjon for personen. Folk med Mars i Skorpionen har en tendens til å være sterke, selvdrevne og disiplinerte mennesker. Disse personene er avhengige av sin egen innsats for suksess og er sjelden avhengig av andre. Deres energinivå er super høyt, både mentalt så vel som fysisk. Men de er ikke frittalende, og kan være hemmelighetsfulle til tider. Deres tiltrekning mot det motsatte kjønn er ganske sterk. Det er også et hint av sjalusi i deres oppførsel, spesielt i kjærlighetsforhold

De kan noen ganger være altfor eiesyke over sin partner. Mars i Skorpionen husker alltid feil som blir gjort mot dem. De glemmer aldri et svik. Du kan forvente at de enten er den mest lojale venn eller den verste fienden. De er ganske sterke mentalt, og planlegger sine trekk med forsiktighet, og gir ikke rom for anger eller tilgivelse. Men noen ganger kan de ta raske beslutninger basert på instinkter, som slår tilbake. Denne tendensen bør unngås for å ha et jevnt liv. Samlet sett viser Mars i Skorpionen seg å være en gjennomsnittlig posisjon for personen.

JUPITER I skorpionen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er jupiter.png
Med din Jupiter i Skorpionen gransker du dypt inn i religiøse eller filosofiske læresetninger i din søken etter sannhet, og har en tendens til å ta disse opplysningene veldig alvorlig. Du er hemmelighetsfull, smart, listig og kritisk, og hvis Jupiter er rammet, også utspekulert. Hvis Mars er i hardt eller quincunx aspekt til Jupiter, kan det være problemer med for mye sensualitet og lidenskap, eller uetisk oppførsel i å tilfredsstille deg selv. Du kan også ønske å kontrollere andre, eller å få makt. Jupiter i Skorpionen støtter etterforskning eller politiarbeid, medisin, ingeniørfag, forskning eller fysikk.

Skorpionen er et fast vann-tegn, styrt av Mars, en brennende planet, som er vennlig mot Jupiter som også anser Mars som en venn. Jupiter er den eneste planeten som har eter som sitt element. Denne sammenslåingen av elementer skaper en balansert personlighet. Skorpionen er kjent for å være et hevngjerrig tegn, noe som er en falsk og hard påstand, men det er sant at Skorpionen ikke glemmer svik. Personer med Jupiter i Skorpionen utfører sine oppgaver på en ganske seriøs og hemmelighetsfull måte. De er ganske lidenskapelige og bestemte, hvis de vil ha noe, lar de ingen stein være usnudd for å få det. De kan også være diplomatiske i sin måte å være på. Det er også et snev av sjalusi i deres oppførsel. De er ganske stolte av seg selv. De kan også være egoistiske til tider, noe som bør unngås. Deres oppførsel er imidlertid fortsatt avbalansert og elegant, så mye at du ikke forstår når de gjør noe galt mot deg. Disse personene har et sterkt intellekt og også en evne til å gjøre forretninger. De gjør det bra på områder som krever dyp forskning. De utmerker seg også i finans og entreprenørskap. Deres kunnskap om åndelighet er eksepsjonell, men de er ganske hemmelighetsfulle rundt det. Andre finner aldri ut hvor mye de vet.

SATURN I skorpionen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er saturn.png
Sjeler født med Saturn i Skorpionen møter mange følelsesmessige erfaringer som bringer smerte og lidelse, til de lærer å mestre og kontrollere (Saturn) sin naturlig sterke lyst (Skorpionen). Denne smerten du påfører deg selv vil filtrere ditt følelsesmessige temperament. Hvis du holder fast ved stive og urokkelige/krystalliserte holdninger (Saturn), kan det føre til krystalliseringer i kroppen som leddgikt, gallestein og arteriosklerose (åreforkalkning).
Du er ressurssterk, klok, hemmelighetsfull og av og til tilbaketrukket. Avhengig av Saturns harde aspekter (om det er noen) kan du også være hevngjerrig, destruktiv, hensynsløs og sjalu. Din sterke maktlyst vil bli støttet eller blokkert i henhold til Saturns aspekter. Du kan være fascinert av det okkulte, og har muligheten til å komme under overflaten av gjeldende forhold slik at du kan bruke dem til din beste fordel.

Hvis andre aspekter stemmer overens (Saturn i det fjerde, åttende eller tolvte huset; Månen i Skorpionen eller Venus i Skorpionen; harde aspekter fra Mars eller Pluto; eller harde aspekter fra Pluto til Månen, Merkur, Venus eller Mars) kan det være seksuell blokkering eller undertrykkelse med denne plasseringen, eller vanskeligheter med å gi slipp når det gjelder intimitet med en annen. Saturn er mesteren i forkledninger, selv for seg selv, så du kan overkompensere for dette noen ganger ved å være veldig sexy eller den perfekte elskeren mens du egentlig ikke er i stand til å overgi deg til øyeblikkets stemninger. Det kan også manifestere seg gjennom økonomiske vanskeligheter med partnere, muligens fordi den andre bevisst eller ubevisst kan føle at penger eller ting er alt de kan få ut av Saturn i Skorpionen individet. Den emosjonelle isolasjonen dette gir, søker en løsning gjennom intense og rekonstruerende forbindelser med andre, men den må virkelig overvinnes av en indre forandring hos seg selv. Når du har holdt ut gjennom din egen følelsesmessige transformasjon, vil du naturlig tiltrekke deg de som har det slik du engang hadde det. Etter å ha mestret disse problemene i deg selv, kan du være deres guide ut av deres følelsesmessige isolasjon. I så fall kan en karriere i å hjelpe andre – kanskje til og med i en seksuell sammenheng – være passende og meningsfullt for deg, selv om andre plasseringer eller aspekter må støtte det, ofte inkludert litt ekstra vekt på det åttende huset.

Skorpionen styres av Mars, som deler et fiendtlig forhold til Saturn. Skorpionen forholder seg til det åttende huset i horoskopet. Folk som har Saturn i Skorpionen har en tendens til å bli forskere eller arkeologer. De har en tendens til å gå ned i dybden av ting og tenke mye. Skorpionen er et tegn som liker å fundere, og det samme gjør Saturn, som relaterer seg til tilbaketrukkethet og alvor. Personer med denne plasseringen har en tendens til å være seriøse og reserverte av natur, men de er også like viljesterke. De er nysgjerrige vesener og liker å finne ut logikken bak alt. Saturn i Skorpionen gir også mye aggresjon og dominerende personlighet til personen. Personer født med Saturn i Skorpionen er eventyrlystne og tar sjanser. De har mye energi. Men noen ganger står de overfor helseproblemer og er tilbøyelig for aggresjon og en følelse av overlegenhet. De har en tendens til å slite med å holde seg rolige og reflekterende. De har en sterk drivkraft for suksess, men er ganske mystiske i sin væremåte. Noen ganger bruker de altfor for mye penger. De er ganske krevende av natur. De kan også være harde og voldelige. Gift utgjør en fare for disse personene, så det bør tas hensyn i situasjoner som involverer giftige materialer.

Saturn vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 29 eller 30 år for omtrent et treårig opphold. Saturn var i Skorpionen fra desember 1923 til november 1926, fra oktober 1953 til oktober 1956, fra desember 1982 til november 1985, og fra oktober 2012 til desember 2014.

URANUS I skorpionen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er uranus.png
Uranus har vært i Skorpionen bare syv år siden slutten av 1800-tallet, fra September 1975 til November 1981 (samt de fem månedene fra oktober 1974 til april 1975). Dette er en veldig mektig posisjon for Uranus, da den er “opphøyet” i tegnet Skorpionen (noe som betyr at Skorpionen er Uranus’ sterkeste, mest kreative tegnplassering der den uttrykker sin energi i sin høyeste, mest positive form).
Din vilje og utholdenhet er enorm: du vil finne en måte å uttrykke deg på, uansett hva. Du kan være en helbreder, kirurg eller psykolog, da du er i stand til å gå dypt under overflaten og inn i årsakene til smerte og sykdom. Hvis din Uranus er rammet, vil du ha sjalusi, misunnelse og eiesyke å forholde deg til. Det er uklokt å unngå nødvendigheten av personlig vekst og fornyelse som denne plasseringen krever, for du er moralsk i stand til å ha både den høyeste og laveste oppførselen. Lidenskap må være forbundet med medfølelse for deg; og bitterhet må vike for forståelse.
Generelt er mange individer med denne plasseringen innovative når det gjelder sex (alt som er tabu), og har innsikt i hvordan vår mørkere side fungerer. Det mystiske, det okkulte og stoff interesserer deg. Uranus vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 84 år.

Siden Uranus forblir syv år i hvert tegn, er effekten i Skorpionen kollektiv og global, i stedet for individuell. Hver planet, inkludert Uranus, er imidlertid i forskjellige hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Uranus’ posisjon i hus veldig individuell.

NEPTUN I skorpionen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er neptun.png
Neptune var i Skorpionen for alle på jorden fra oktober 1956 til november 1970 (og sist før det i 1806). Dette var “sekstitallet”, og med Neptun i Skorpionen var energien til stede og sterk til å åpne deg for den psykiske siden av livet og/eller å flykte gjennom narkotika, alkohol, sex, meditasjon eller åndelig praksis. Veien gjennom Skorpionen er transformasjon eller degenerasjon, og ikke bare var valget intenst og kontinuerlig i denne perioden, men mange sjeler som inkarnerte på dette tidspunktet, nedbetalte karmisk gjeld ved å bli født av foreldre som misbrukte narkotika. Utforskningen av både ytre og indre verdener begynte med romprogrammene og import av østlig filosofi, teknikker og hallusinogene stoffer. Mange psykiatere og “sensitive” kom inn med Neptun i Skorpionen. (Hvis Neptun er rammet, krever misbruk av psykisk energi i tidligere liv rensing i her, eller åpningen av psykiske sentre (chacraer) kan føre til besettelse). Du er ikke redd for den “mørke” siden av livet, du er interessert i esoteriske religioner, det mystiske og det okkulte. For mange individer med denne plasseringen er seksualitet og fysiske ønsker ikke bare akseptable, men også sett på som åndelige.

De tre ytterste planetene i solsystemet – Uranus, Neptun og Pluto – bruker henholdsvis 84, 165 og 248 år å sirkle rundt solen: det er så langt deres “år” er. De forblir derfor henholdsvis 7, 14 og 21 år i et tegn, selv om Plutos bane er så elliptisk at den varierer fra 12 år (i Skorpionen) til 32 år (i Tyren) i et tegn.

Neptuns effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Neptun i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Hver av de ytre planetene, inkludert Neptun, er i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Neptuns posisjon etter hus veldig individuell.

PLUTO I skorpionen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pluto.png
Pluto var i Skorpionen for alle på jorden fra November 1983 til Januar 1995 (og igjen i April til November 1995), første gang siden før den amerikanske uavhengighetskrigen. Siden Pluto regjerer og er sterkest i Skorpionen, gikk planeten vår gjennom store endringer og transformasjoner i løpet av denne 12-årige perioden.
Dette skjedde ikke bare som jordskjelv og katastrofer (brenning av Kuwait oljefelt), men også i form av transformasjoner og økt interesse for medisin, kirurgi, avansert helbredelse, psykologi, kjernefysikk, ingeniørfag, genetikk, gruvedrift, oljeindustrien og det okkulte. I hovedsak ble det som var skjult og omhandler margen og kjernen i ting utforsket og avdekket. Mektige healere og transformatoriske individer inkarnerte under dette tegnet, så vel som de som er interessert i det okkulte og feltene nevnt ovenfor.
Intens personlig forandring og indre transformasjon er karakteristisk for livene til de som er født med Pluto i Skorpionen. Dette kan være den første generasjonen som frigjør seg fra de seksuelle/følelsesmessige traumene og nevrosene som kom til tidligere generasjoner på grunn av deres karmiske situasjoner.

Pluto bruker 248 år på å gå rundt Solen; det er hvor langt året er. Den ligger derfor 21 år i gjennomsnitt i et tegn, selv om banen er så elliptisk at den kan holde seg fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn. Plutos effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Pluto i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Imidlertid er Pluto i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse, derfor er Plutos posisjon etter hus veldig individuell.

Planetenes plassering i tegneneVæren


Tyren


TvillingeneKrepsen


Løven

Jomfruen

Vekten

Skorpionen

Skytten

Steinbukken

Vannmannen

Fiskene
HJEM