Vann

vannelementet


Alltid det fjerde i hver gruppe, Vann erfarer og føler hva Ild inspirerte, Jord strukturerte og Luft analyserte.

VANN REPRESENTERER EN DØD – Fordi Vann kommer etter Luft, er Vannets formål å slutte å intellektualisere slik at vi ganske enkelt kan oppleve med en rå følelse.
Som det fjerde elementet i hver gruppe, er Vann det eneste elementet som følelsesmessig, føler det som ble inspirert av Ilden, bygget av Jorden og analysert av Luften. Vann starter ikke noe nytt med inspirasjon, det strukturerer ikke og det stiller ikke spørsmål eller vekker nye ideer. Det ganske enkelt fullfører det siste trinnet ved å oppleve det uten å endre noe eller dømme noe. Vann har ekte dybde som kommer fra å dykke inn i og faktisk opplever ved å føle de tingene de andre elementene finner opp, manipulerer eller analyserer. Vann erfarer uten å bruke ord eller ideer eller de fysiske sansene. Som det siste elementet i sekvensen, så finnes det ingenting som er dypere og ingenting forbi dette. Så erfaringen med Vann er en slutt. Dens evne til fullstendig å fordype og føle representerer det ultimate i å oppleve. Derfor representerer det det siste trinnet i syklusen av dyrekretsen før vi neste gang møter Ild igjen. I å være det siste trinnet, så er dens død en transformasjon og forberedelse til ny fødsel i Ild.
Vann-tegn-mennesker – Fordi deres formål er å føle og oppleve, så har Vann-tegn mennesker dyp innsikt, stoler på sine egne følelser og leser folk godt. De er mistenkelig av natur fordi de leser sitt miljø med følelsene i stedet for fakta eller de fysiske sansene. De er åpne for å føle alt som kommer deres vei, de følelsesmessig absorberer omgivelsene og forstår dette språket tydelig. Men det er vanskelig å oversette følelser til ord, så de klarer ikke å uttrykke seg tilstrekkelig, og de er ofte ikke i stand til å bruke finesse for å uttrykke seg høflig eller tydelig. Deres følelsesmessige natur får dem til å absorbere det de møter og de behandler erfaringer og interaksjoner gjennom sitt eget unike sett med personlige filtre sammen med deres nåværende humør. Derfor kan reaksjonene deres være uforutsigbare.
Vann-Hus– De representerer den siste fasen av syklusen, Vann-husene handler om dybden av erfaringer. Vann-husene setter en stopper for analysene og diskusjonene fra Luft-husene til fordel for enkel følelsesmessig opplevelse. Ingenting skapes, blir gjort om til fysisk form eller analysert. Når alle de første stadiene er fullført, så er Vann-husene der det endelige produktet leves, på den mest dyptgripende måten som er mulig, gjennom følelser. På denne måten er disse husene avslutninger. I det fjerde huset opplever vi dybden av vårt følelsesmessige selv, i de mest personlige delene av livet – vårt hjem og vår familie. I det åttende huset er denne opplevelsen gjennom intime relasjoner, og i tolvte hus er det gjennom vår følelsesmessige opplevelse av selve eksistensen.

elementene

ILD JORDLUFTVANN

vann-tegn


Følelser og sinnsstemninger regjerer hos Vanntegn.

Vanntegn er selvbeskyttende, og beskytter seg selv mot tap og sårede følelser. De er forsiktige med hva de sier og generelt så prøver de å ikke såre andres følelser heller. Det er usannsynlig at de er påståelige med mindre de blir provosert, de er defensive i stedet for offensive. På grunn av deres følsomme natur blir de imidlertid lett fornærmet og har lett for å føle seg provosert. Deres emosjonelle natur reagerer på provokasjoner med å skjære dypt inn i andres følelser. Alle beslutninger tas basert på følelser, i stedet for fornuft, og de stoler på disse følelsene nok til å forsvare dem kraftig.
Krepsen
Krepsen søker sikkerhet.

Krepsen er det mest selvbeskyttende av alle tegnene. De vil også beskytte dem de elsker, ofte på en moderlig måte. Faktisk elsker de å være moderlig og at andre er moderlige mot dem. Når de bestemmer seg for å forplikte seg er de intenst lojale, men uten en dypfølende forpliktelse, vil de følge følelsene sine når det gjelder hva som føles bra. Likevel er de veldig forsiktige med endringer i livet. Krepsen vil aldri slutte i en jobb uten å ha en ny jobb klar. De ville aldri dele sine følelser med deg med mindre de stoler på deg, og det er her Krepsen skinner. Emosjonelle samtaler er Krepsens styrke. De er absolutt de beste menneskene du kan gå til hvis du trenger en skulder å gråte på, de vil lytte med ekte omtanke og gi deg dyptfølte råd.
Les mer ⋙
Skorpionen
Skorpionen søker kontroll.

Skorpionen er ikke åpenlys eller påfallende med sin evne til å kontrollere. De er strategiske og listige. Det er ikke meningen at Skorpionens kontroll skal skade noen, den er for selvbeskyttelse. Som et Vanntegn er de selvbeskyttende og trenger sikkerhet. Men i motsetning til Krepsen, så er de villige til å gå litt lenger og risikere sikkerheten for å beholde kontrollen og vinne den pågående konkurransen. De kan være en styrke man kan regne med når de bestemmer seg for å forfølge en kamp, fordi de vil være bevæpnet med kunnskap om alle detaljer som trengs for å vinne, og det er usannsynlig at de lett gir opp.
Les mer ⋙
Fiskene
Fiskene søker noe større enn seg selv.  

Enten det er havets enorme omfang eller verdslig politikk, så ønsker Fiskene å oppleve livet så helhetlig som mulig. De ser alltid det store bildet, mens de ofte glemmer detaljer, men deres gave er å ha en klar visjon om det store bildet. Dette er tilfellet både i en-til-en-forhold og det å drive et selskap. Fiskene vil lett tilgi en feil som gjøres av en venn fordi de er i stand til å se det store bildet, og vet at personen hadde gode intensjoner, men har bare gjort en feil. Men, du må ikke tro at denne tilgivende egenskapen gjør dem svake og sårbare på noen måte. De er fortsatt et selvbeskyttende Vanntegn og er ganske klar over hva som skjer. Husk, at å kunne se det store bildet gjør at de også kan plukke ut de personene som ikke har gode intensjoner, eller å avdekke bedriftskonspirasjoner som andre tegn har oversett.
Les mer ⋙

vann-hus

IV. HUSVIII. HUSXII. HUS
HJEM