Planeter i Steinbukken

PLANETER I steinbukken

SOLEN I steinbukken

EgenskapElementPlanetNøkkelord
KardinalJORDSaturn“Jeg bruker”
Steinbukken er bevegelig Jordtegn; nøkkelordet er “Jeg bruker”. Symbolisert av den ensomme fjellgeiten som klatrer tålmodig og alene til høydene, den styrer huden, bein og knær. Steinbukkene kan inneholde de høyeste eller laveste aspektene av menneskets natur. Du har en tydelig visjon og kan se hva du skal gjøre. Objektiv, forretningsmessig, pålitelig, vidsynt og ikke for emosjonell, du tar livet på alvor og er en god forsørger.

Ambisiøs, praktisk, effektiv, pålitelig, tålmodig og standhaftig, du vil jobbe hardt og lenge for å nå dine mål. Materialisme er svært viktig for kraften den kan bruke og respekten den kan kjøpe. Du er tilbøyelig til å være selvsentrert og vil gjøre ting på din egen måte uavhengig av andres følelser. Du er nøktern og ryddig, og bruker gjerne manipulasjon for å oppnå den viktige makten og kontrollen.

Steinbukken er et bevegelig jordtegn styrt av Saturn, en av de mest fryktede planetene i astrologi. Saturn er en luftig planet, og den deler et fiendtlig forhold til Solen, som er en brennende planet. Saturn produserer ikke nødvendigvis bare negative resultater. Den er kjent for å forsinke, og ikke nekte deg hva du ønsker i livet. De med denne posisjonen er vanligvis alvorlige, reserverte og forsiktige av natur, men Solen derimot forholder seg til en dristig, prangende, oppriktig og bekymringsløs disposisjon. Steinbukkens vann element sprer solens brennende energi til en viss grad, slik at de som er født med Solen i Steinbukken forholder seg mye til egenskapene til sitt Månetegn. Disse personene er gjennomtenkte og alvorlige. Det er en sterk følelse av ansvar og engasjement hos disse.
Tålmodighet er deres største dyd, noe som hjelper dem å bekjempe livets motgang. Disse personene jobber hardt, men enten får de ikke de ønskede resultatene, eller så tar det lang tid for dem å realisere sine ambisjoner.  Det er en sjanse for at de kan hengi seg til politikk eller sosialt arbeid også. Disse menneskene fortsetter å lære gjennom hele livet, uansett alder. De tar sitt yrke eller virksomhet svært alvorlig og har en oppriktig tilnærming til arbeid. De liker heller å jobbe i bakgrunnen som regissør enn å stå i rampelyset som en skuespiller. De er ganske lojale og pålitelige mennesker og krever samme nivå av trofasthet i retur fra sine underordnede og også i personlige forhold.

MÅNEN I steinbukken


Med Månen in Steinbukken får du en følelse av sikkerhet ved å ha kontroll og autoritet, og du har en tendens til å fremme dine egne ønsker ved å bruke din instinktive forståelse av andre. Du er praktisk, tradisjonell, ambisiøs, elsker makt, karriere og konkurranse, og du ønsker å bli anerkjent som en mektig, viktig person. Du kan være følelsesmessig hard, eller herde deg selv ytterligere ved å legge altfor stor vekt på ambisjonene dine.
Månen i Steinbukken har som regel vanskeligheter med empati, å gi slipp på følelser eller å være fri for bekymringer. Du trenger å bli mer bevisst på din sterke, underbevisste frykt, slik at du kan løse dem gjennom selvrespekt og forståelse. Dine foreldres innflytelse har vært veldig mektig. I et mannlig diagram tiltrekker Månen i Steinbukken en konservativ og seriøs partner.

Steinbukken er et alvorlig tegn og styrt av Saturn, som naturlig lager noen veisperringer i livet. Og når Månen er plassert i Steinbukken, som deler et fiendtlig forhold til sin herre, møter personen åpenbart noen forsinkelser og hindringer. Men dette betyr ikke at Månen i Steinbukken er en dårlig plassering. Faktisk er de med Månen i Steinbukken ganske bestemte, resolutte, pålitelige og utholdende, dette er kvaliteter som Saturn gir dem. Slike mennesker er sta av natur. Når de har bestemt seg for noe, kan ingenting endre deres beslutning. De har en alvorlig tone og de tar følelsen av stabilitet i livet sitt alvorlig.
Disse menneskene jobber hardt for å utvikle seg. Mens de er emosjonelle på innsiden, sliter de med å uttrykke sine følelser. De er litt selvbevisste, reserverte og konservative. Disse personene sliter også med å uttrykke seg seksuelt. Noen ganger kan disse menneskene også bli litt ustabile og utpresse andre følelsesmessig. De ønsker å nå høyt i livet, og å bli berømt. De liker å hjelpe og lede andre, så ofte hengir de seg til sosialt arbeid og samfunnsledelse. Disse menneskene har en tendens til å tjene mye penger, spesielt i den senere delen av livet.

MERKUR I steinbukkenMerkur i Steinbukken indikerer at ditt sinn er seriøst, praktisk, skeptisk, klart og analytisk. Du har god hukommelse og gode konsentrasjonsevner, samt at du har god oppmerksomhet for detaljer. Du foretrekker konkrete emner fremfor store ideer og luftslott. Du har en tendens til å bekymre deg, å være humørsyk eller til og med engstelig der hvor materielle ting er involvert.
Du kan hende du trenger å utvikle empati, toleranse, din humoristiske sans eller et mer positivt og optimistisk syn på livet. Dette er en god posisjon for ledelse, undervisning, vitenskap eller forskning.

Merkur er verken maskulint eller feminint, men nøytralt: det er sølv, og det gjenspeiler alt det kommer i kontakt med. Merkur i Steinbukken er derfor lik i energi til Saturn konjunkt Merkur, () der hvor den restriktive, ansvarlige og ambisiøse energien til Saturn tilfører praktisk, modenhet og ambisjoner til talemåten, tankene og kommunikasjonen din. Jo flere aspekter du har til Merkur i kartet ditt, jo større og mer kompleks er bevisstheten din. Det reflekterende sinnet trenger aspekter for utvidelse, og det nærmeste aspektet er det viktigste. I den fysiske kroppen styrer det nervesystemet, armer, hender og skuldre, lunger og luftveiene. I det huset i diagrammet hvor Merkur ligger, er der tankene eller oppmerksomheten din er fokusert.

Steinbukken er et bevegelig jordtegn, med Saturn som sin herre. Mens Saturn og Merkur deler et vennlig forhold, bringer denne plasseringen noen hindringer på grunn av Saturns allestedsnærvær i bakgrunnen. Folk som har Merkur i Steinbukken har en metodiske og forsiktige væremåte. Disse personene tenker seg nøye om før de gjør noe. Både Merkur og Steinbukken har jord som sitt element, så personen som har Merkur i Steinbukken er ganske realistisk og jordet, og bygger ikke luftslott. De over gjennomsnittet forretningssans, og deres organisasjonsevne er også av beste sort. Dette gir dem naturligvis et fortrinn i karrieren. Den negative innflytelsen fra denne plasseringen gjør personen hard, bedragersk, smart og reservert av natur. Disse personene liker ikke å kommunisere så mye og holder følelsene sine skjult. De bruker ofte livet sitt på å tjene andre i stedet for å starte noe eget. Holdningen deres er ganske sta og trangsynt, noe som ikke fremstår som sympatisk for andre. Selv om de er ganske intelligente, bruker de ikke sine evner konstruktivt. De er også sårbare for avhengighet og rus.

VENUS I steinbukkenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er venus.png
Med kjærlighetsplaneten Venus i Steinbukken, så er relasjoner og det du verdsetter i tegnet for ambisjoner, ansvar, hardt arbeid, suksess, tradisjon, utholdenhet og alderdom.
I personlige relasjoner og kunstneriske uttrykk er du seriøs, praktisk, ambisiøs og reservert. Du har en stor vilje til å få det du elsker, og å lykkes med det du verdsetter i kunsten din, sistnevnte er en nødvendig egenskap for en vellykket kunstner.
Du er lojal og skikkelig, setter pris på tradisjon og høytidelighet og du liker å ha kontroll. Det kan være at du fortsatt beskytter deg mot å bli såret, eller frykter å gi for mye av deg selv, muligens på grunn av skuffelser i kjærligheten da du var yngre. I så fall kan dette overvinnes ved å gi slipp på bitterheten mot den du holder ansvarlig for dette. Du har den indre styrken og utholdenheten til å gjøre dette. Det kan være en betydelig aldersforskjell mellom deg og dine partnere med denne posisjonen til kjærlighetsplaneten. Og hvis du er velsignet med et godt utseende, vil du beholde dette langt inn i alderdommen.

Steinbukken er et bevegelig jordtegn, og de har en kontinuitet i karakteren og temperamentet sitt. De pleier å være reserverte og følelsesmessig forsiktige mennesker. Og når Venus, kjærlighetsplaneten er plassert i Steinbukken, gir dette problemer med å uttrykke følelser og affeksjon til partneren. De med Venus i Steinbukken synes det er vanskelig å hevde sine ønsker og uttrykke dem til partneren sin. De pleier å være sky i kjærlighetslivet.
De føler seg usikre, og kan føle seg avvist, noe som tilslutt vil føre til ensomhet, de har en tendens til å flykte fra dette, noe som gjør at de virker følelsesmessig utilgjengelige noen ganger.

De utfører ting med en form for alvor og innsikt. De er ganske praktiske når det gjelder kjærlighet. Om det er nødvendig så er de faktisk ganske dyktige på bedrag. Denne posisjonen til Venus gir dem mye bekymringer og også hjerterelaterte sykdommer.
Disse menneskene er best i profesjonelle fagområder. De bør lære å akseptere sin partner som en hjelpende hånd i vanskelige tider for å oppnå suksess.

MARS I steinbukken


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er mars.png
Mars sies å være “opphøyet” i Steinbukken, som vil si den sterkeste plasseringen i et tegn. Mars er seksuell energi, aggressivitet, lidenskap, mot, kraft, energi, utholdenhet og mekaniske ferdigheter. I Steinbukken er det som en plog som pløyer inn i jordens motstand, og dedikerer personlig energi til konstruktivt arbeid. Denne posisjonen indikerer sterk stolthet, ansvar, besluttsomhet, utholdenhet og selvstendighet. Med denne plasseringen må du imidlertid være forsiktig med å manipulere folk på din vei opp mot toppen. Din sterke ambisjon kan oppmuntre til fiendtlighet fra andre, som kombinert med din tendens til ikke å forklare deg selv, kan forårsake problemer på jobben.
Din seksuelle energi har ofte mye mer å gjøre med makt eller erobring enn med sentimentalitet eller følelser. Du er hardtarbeidende, og du er drevet til å lede og å ha kontroll. En viktig lærdom for deg er å gi slipp på dine personlige ambisjoner og å jobbe for selve arbeidets skyld.

Mars er opphøyet i Steinbukken, men herren til Steinbukken er Saturn og den deler et fiendtlig forhold til Mars. Mars er ukontrollert energi og Saturn gir vanskeligheter, slik at personen med Mars i Steinbukken sliter med å kanalisere sin energi i riktig retning. Disse personene har en tendens til å være krasse, inaktive og aggressive av natur. De er naturlig reservert, spesielt på offentlige steder. De klarer ikke å holde på hemmeligheter og hengir seg også til sladder. Denne tendensen distanserer dem ofte fra sine kjære og slektninger.

De er ganske sterke, mentalt og fysisk, men de mangler følelser som kreves for livsgnist og til å bygge relasjoner. Deres harde arbeid og besluttsomhet blir ikke umiddelbart belønnet.
Selv om de sliter med følelsesmessig engasjement og uttrykk, gjør de det bra i faglige områder av livet. De har en tendens til å realisere sine karriereambisjoner, noe som ofte drives av deres sterke trang til materielle eiendeler og bekvemmeligheter. Disse personene tjener heller andre, enn å starte noe eget.
Personen med denne plasseringen fratas generelt viktige nøkler til å være følelsesmessig fornøyd.

JUPITER I steinbukken


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er jupiter.png
Med Jupiter i Steinbukken er du en naturlig leder, forsiktig, veloverveid, praktisk, veldig ambisiøs, og har en tendens til å skreddersy din personlige filosofi slik at den passer din ambisjon. Jupiters naturlige ekspansjon er imidlertid ofte svekket i Steinbukken, så det kan hende du må bli litt mer givende når det gjelder følelser, materielle ting og penger.
Det er ikke slik at du må gi bort det du har ukritisk, men heller at du kanskje har en litt grådig holdning til (eller er redd for) hva du må gi. Det vi gir kommer tilbake til oss, og du må kanskje endre holdningen din før du kan motta mye følelsesmessig eller materielt.

Steinbukken er et bevegelig jordtegn styrt av Saturn, som er en nøytral luftig planet. Jupiter og Saturn er nøytrale mot hverandre. Selv om de ikke er fiender, er forholdet deres heller ikke vennlig, noe som påvirker denne plasseringen negativt.
Videre så er Jupiter svekket i Steinbukken og ute av stand til å utøve sin positivitet i denne plasseringen på grunn av Saturns negative innflytelse. Når det gjelder arbeidslivet, så viser disse personene høy etisk sans og disiplin, spesielt i næringslivet eller offentlige kontorer. Disse menneskene har god dømmekraft, så de gjør det bra på områder som lov og rett.
Jupiter i Steinbukken gir personen en uendelig ambisjon. Slike mennesker er naturlig medfølende. Deres personlighet er ren og ekte og de er ganske kjærlige mot sine slektninger. Selv om de ikke er så intellektuelle, jobber de hardt. Deres harde arbeid gir dem uansett ikke økonomiske gevinster i henhold til deres forventninger.
Jupiter gir spirituell instinkt, men Saturns innflytelse her påvirker personens religiøse oppførsel. Disse personene er mer opptatt av service og yrke og har en sterk drivkraft for å oppnå makt. Deres renslighets sans er heller ikke så stor.

SATURN I steinbukken


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er saturn.png
Saturn er testeren, og for sjeler født med Saturn i Steinbukken så er testen ydmykhet og bruk av makt. Du har en stor kjærlighet til makt og et ønske om å dominere andre, men du trenger å lære å la kraften strømme gjennom deg og føle at det er ditt instrument i stedet for å være den store diktatoren.

Du er ambisiøs og sindig med praktiske ting, og er fremsynt og har organisatoriske evner. Hvis du har noen harde aspekter her, har du en tendens til å være ensom, alvorlig, mistenkelig, selvisk og egoistisk. Hvis plasseringen er upåvirket, er du sterk, standhaftig og ansvarlig, og kan være en utviklet sjel uten noen av de negative egenskapene som er nevnt her.
Prestisje og sosial status vil være svært viktig for noen. Vansker med å gi slipp og egoisme kan manifestere seg som leddgikt i kroppen din. En vei ut av ensomhetsfølelsen og følelsen av å være begrenset, er gjennom tjeneste og større giverglede.

Steinbukken er et bevegelig jordtegn styrt av Saturn, en luftig planet. De som er født i Steinbukken har mye motstandskraft og kampånd for å møte livets stormer.
Når Saturn er plassert i sitt eget tegn, vil resultatene sannsynligvis være positive, med mindre det er negativ påvirkning fra andre planeter der. Denne plasseringen av Saturn gjør personen hardt arbeidende. Disse menneskene realiserer sine ambisjoner, til tross for forsinkelser og hindringer. Saturn forholder seg også til det 10. huset, som representerer yrke. Saturn representerer også underordnede, og når den er plassert i Steinbukken, får personen sannsynligvis mye hjelp og støtte fra dem.
Disse personene har en tendens til å være tilbøyelige til sosial tjeneste og å hjelpe andre. De er hederlige og respekterte vesener. De elsker å reise utenlands og er også glad i kunst. De har et sterkt ønske om makt og har ambisjoner. Karriere er av stor betydning for dem. De er pålitelige og herlige å være rundt. De kan også være mistenksomme og egoistiske til tider, men deres oppførsel er høflig og respektfull.

Saturn vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 29 eller 30 år for omtrent et treårig opphold. Saturn var i Steinbukken fra desember 1929 til november 1932; fra januar 1959 til januar 1962; fra februar 1988 til februar 1991; og igjen fra 29 desember 2017 til 21 mars 2020.

URANUS I steinbukken


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er uranus.png
Uranus vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 84 år.
Siden Uranus forblir syv år i hvert tegn, er effekten i Skytten kollektiv og global, og ikke individuell. Hver planet, inkludert Uranus, er imidlertid i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Uranus’ posisjon i hus veldig individuell

NEPTUN I steinbukkenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er neptun.png
Neptun var i Steinbukken for alle på jorden fra januar 1984 til januar 1998 (og også fra
august til november 1998). Siden dette symboliserer inngang til åndeverden eller idealet til form og struktur, ble det inkarnert avanserte sjeler mens Neptun var i Steinbukken. Disse personene vil passe godt i stillinger som statsansatte, lærere, helbredere og åndelige ledere.

De tre ytterste planetene i solsystemet – Uranus, Neptun og Pluto – tar henholdsvis 84, 165 og 248 år å sirkle rundt solen: det er hvor langt deres “år” er. De forblir derfor henholdsvis 7, 14 og 21 år i et tegn, selv om Plutos bane er så elliptisk at den ligger fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Taurus) i et tegn. Neptuns effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig og ikke personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Neptun i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner. Hver av de ytre planetene, inkludert Neptun, er i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Neptuns posisjon for hus veldig individuell.

PLUTO I steinbukkenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pluto.png
Pluto har vært i menneskets bevissthet fra 18. februar 1930 til i dag, selv om IAU degraderte den til en “dvergplanet” 24. august 2006. Men et symbol som har vært i den menneskelige psyke i 76 år kan ikke bare fjernes sånn uten videre, så her står det litt om hva det vil si å ha for oss å ha denne planeten 16 år i Steinbukken.
Pluto var en kort periode i Steinbukken fra 25. januar til 14. juni 2008, og skal være der fra 26. november 2008 til 21. januar 2024. Sist gang Pluto var i Steinbukken var fra 8. november 1762 til 1. desember 1778.

Steinbukken symboliserer struktur, form, lov, tid, begrensning, regjering, suksess, toppen, hud og bein i kroppen og fjellene og jordens overflate. Pluto symboliserer makt, forandring, evolusjon, renselse, død, gjenfødelse, sex, det ubevisste, urinstinktet og det som er dypt, skjult og begravet. Så Pluto i Steinbukken symboliserer at regjeringer og jordkloden vil være i omveltning og at mye av det som er utdatert og klar til å dø, vil falle.

Pluto bruker 248 år å sirkle rundt solen, og er gjennomsnittlig 21 år i et tegn, så derfor påvirker og karakteriserer den psyken til hele generasjoner. Men siden alle planeter bytter hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon, er Plutos posisjon etter hus i diagrammet veldig individuelt.

Planetenes plassering i tegneneVæren


Tyren


TvillingeneKrepsen


Løven

Jomfruen

Vekten

Skorpionen

Skytten

Steinbukken

Vannmannen

Fiskene
HJEM