Planeter i Vekten

PLANETER I Vekten

EgenskapElementPlanetNøkkelord
KardinalLUFTVenus«Jeg balanserer»

SOLEN I Vekten

Vekten er et bevegelig (kardinal) luft-tegn; og nøkkelordet er «Jeg balanserer». Vektens symbol er en vekt, og i kroppen styrer den nyrene. Du er «jernhånden i fløyelshansken», ditt søte eksteriør kan maskere en ukuelig personlig agenda. Ekteskap, union og utvikling av relasjoner er viktigst for dette første av de sosiale eller ikke-personlige tegnene. En god diplomat eller advokat, det er en tendens til å klamre seg til hjemmet og foreldrene ut fra en følelse av plikt eller ansvar. Vekten må lære å ta et standpunkt, for du må bli likt og være alle ting for alle mennesker.

Vekten er et bevegelig luft-tegn og Venus er planeten som styrer den. Solen er en maskulin energi med ild element mens Venus er en feminin energi med vann element. Begge disse planetene er fiendtlige mot hverandre. Videre er Solen svekket i Vektens tegn. Samlet sett regnes dette som en negativ posisjon for Solen, som gjør at personen lider og kan pådra seg forakt for autoriteter. Personen med denne plasseringen av Solen kan sannsynligvis komme over en masse frustrasjon og ødeleggelse i livet. Tunge uønskede utgifter kan ofte komme og kan forårsake hyppige økonomiske problemer. Solen i Vekten gjør også personen hard, manipulerende, sjalu og umoralsk. Til tider kan de være samboere med andres partnere også. En slik person kan noen ganger være for selvopptatt og bare bry seg bare om sin egen respekt.

Denne posisjonen til Solen forårsaker også mangel på immunitet og tap av viljestyrke. De liker imidlertid å utføre andres jobb og dele ansvar. Men til tross for det, blir ikke deres arbeid anerkjent. Deres harde arbeid får ikke de resultatene de ønsker. De må slite mer enn vanlig og berømmelse kommer vanligvis ikke lett til disse menneskene. En slik person liker å besøke utenlandske steder for å lindre stress i livet.

MÅNEN I VektenMed Månen i Vekten trenger du harmoni i omgivelsene dine, forholdene dine og også i andres forhold. Dette sterke ønsket om fred og å bli likt av alle gjør det vanskelig å stå opp for prinsipper, med mindre du også har en sterk Mars.
Mild, ambisiøs, men avhengig, du har en sjarmerende og uoppnåelig blanding av søthet og styrke. Vær ærlig med deg selv og andre, spesielt når det gjelder å kjenne motivene dine for å gjøre ting. Bånd til hjem og familie er svært viktig. Du liker vakre, smakfulle og rolige omgivelser. Du er elskverdig, givende, forsonende, og til og med smigrende og glatt i forhold, i stand til å tilpasse deg enhver situasjon og behage andre. I en manns diagram tiltrekker denne posisjonen en positiv type partner, som vil ønske å være sjefen.

Vekten er et tegn på balanse, det styres av Venus, som er en feminin vannaktig planet som er fiendtlig mot Månen. Energien til to feminine planeter som handler om følelser og lidenskaper, gjør ofte personen tolerant, forståelsesfull og sjenerøs. Det er en økt interesse for seksuelle affærer, på grunn av intens lidenskap og sensualitet. En slik person er ganske følelsesmessig av natur. Mens du er en ambisiøs person, er du noen ganger avhengig av andre for å leve. Kvinner har en sterk innflytelse i livet ditt. Du er sterkt knyttet til moren din. Du er en sosial person, som liker å gi en hjelpende hånd til andre.
Du har et bredt perspektiv og en imøtekommende natur. Du er en rettferdighetssøkende person, som liker å etablere fred og hygge. Månen i Vekten gir deg også et attraktivt utseende. Dine ord fungerer som en balsam til de som er følelsesmessig såret. Du liker å hjelpe dine slektninger og å opprettholde et hjertelig forhold til dem. Du er en høflig, men diplomatisk person, er flink med ord og har en sterk overtalelseskraft. Du har et sterkt ønske om å bli rik og berømt. Du er ganske dyktig i arbeidet ditt og eier også eiendom.

MERKUR I Vekten

Med Merkur i Vekten har du et balansert sinn og et behov for å ha god dømmekraft i forhold. Du setter pris på kunst og de finere tingene i livet, men har en tendens til perfeksjonisme og irritabilitet. Du er hensynsfull, hjelpsom, høflig, likeverdig, lett å snakke med, og en god megler eller forhandler.
Merkur er verken maskulint eller feminint, men nøytralt: det er sølv, det gjenspeiler alt det kommer i kontakt med. Merkur i Vekten har derfor lik energi som Venus konjunkt Merkur (ikke et uvanlig aspekt siden Merkur og Venus aldri er mer enn 76 grader fra hverandre), hvor den harmoniserende og balanserende energien til Venus beroliger, forskjønner og tilfører en estetisk vibrasjon til ens tale, tanke og kommunikasjon.
Jo flere aspekter du har til Merkur i kartet ditt, jo større og mer kompleks er bevisstheten din. Det reflekterende sinnet trenger aspekter for å utvides, og det nærmeste aspektet er det viktigste. I den fysiske kroppen styrer den nervesystemet, armer, hender og skuldre, lungene og luftveiene. Beliggenheten etter hus i diagrammet er der tankene eller oppmerksomheten din er fokusert.

Vekten er et bevegelig luft-tegn som styres av Venus. Både Venus og Merkur er vennlige mot hverandre. Dette er en gunstig plassering for Merkur, da det gir personen gode kommunikasjonsferdigheter og sofistikert disposisjon på grunn av påvirkning av Venus’ energi.
Merkur er en nøytral jordnær planet, og når den plasseres i Vekten, gir den personen den opprinnelige kunnskapen om ulike kunstformer. En slik person har talent for kreative og kunstneriske sysler. Merkur styrer kommunikasjon, og påvirkningen av Venus her gir veltalenhet og nyansert tale. Slike mennesker er myktalende og høflige, med en makt til å overtale andre.

Disse personene har en tendens til å sløse. De er ganske drevet mot forhold og er glad i kvinner. Deres fremgangsmåte er ganske balansert. Merkur i Vekten gir et intellektuelt sinn og en rettferdighets elskende oppførsel. Slike mennesker har en tendens til å ha en veldig diplomatisk oppførsel og vet hvordan de skal utnytte muligheter. Disse personene har en tendens til å være selskapelig, vennlig og storsinnet. Men noen ganger er det vanskelig for dem å ta en beslutning når de får et valg. De har et øye for skjønnhet og er sterkt drevet mot luksus, arkitektur og staselige hus.

VENUS I Vekten

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er venus.png
Med Venus i Vekten har du en nyansert og kunstnerisk lidenskap. Å være veldig sosial, og med din naturlige følelse av kompromiss og din evne til å skape harmoni i forhold gjør deg til en utmerket matchmaker. Du elsker å gjøre miljøet ditt fredelig og vakkert.

Roen og sjarmen som du gir i forhold til andre gjør deg til den perfekte vert. Ung til sinns, du er klar og direkte i forhold til andre, og du bærer ikke nag med mindre din Venus er negativt påvirket.

Dette er en komfortabel posisjon for Venus siden Vekten er Venus sitt eget tegn. Venus er en feminin vannaktig planet mens Vekten er et bevegelig luft-tegn. Vannaktige Venus utøver her sin energi slik lommer med vann fanger luften inni og danner bobler. Tenk på disse boblene slik som de som er født i Vekten, og som er sterkt påvirket av vannets overflatespenning. Venus representerer kjærlighet, og Vekten har et sterkt behov for forhold i livet sitt, de fungerer best når de er blant andre, akkurat slik som bobler holder sammen. Disse personene har evnen til å forstå andres følelser og sinnsstemninger.

De er svært romantiske mennesker, med en sjarmerende personlighet. De er emosjonelle og blir lett forelsket i andres godhet. Disse menneskene ønsker å være omgitt av hyggelighet og skjønnhet. Det er et sterkt behov for kjærlighet, hvorav fravær ikke fungerer til deres fordel. Deres livs prioritet er et «lykkelig alle sine dager ekteskap». De er faktisk ganske seriøse når det gjelder kjærlighet og gjør alt for å bevare forholdet sitt, noen ganger på bekostning av å miste sin selvrespekt også. Disse menneskene liker romantikk og sensuelle møter. De jobber hardt for å oppfylle partnerens ønsker. Deres motesans er også misunnelsesverdig. Imidlertid blir disse menneskene lett såret.

MARS I VektenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er mars.png
Det er vanskelig å være selvsikker, aggressiv og seksuell når du har planeten som symboliserer disse egenskapene i tegnet på balanse og harmoni.
Du må finne den riktige balansen mellom aggresjon og underkastelse, mellom å få ting på den måten du vil og å la andre få ting på sin måte, for du veksler fra det ene til det andre. Du legger energien din i forholdene dine, men det er også der du pleier å være argumentativ og skaper problemer. Dette er fordi du må få tingene slik du vil, og fordi du bruker partnerens reaksjoner på deg for å gjøre din egen energi og påståelighet mer synlig for deg selv. Dette kan være spesielt problematisk for kvinner. Denne plasseringen mykner og sukrer generelt energien din. Plasseringen indikerer en god dommer eller advokat, og kan gi interesse for kunst. Vekten er kjent som «jernhånden i fløyelshansken», så du har en sterk, men skjult agenda.

Vekten er et kardinal luft-tegn styrt av Venus. Mars og Venus deler et nøytralt forhold. Mars er maskulinitet og ild mens Venus er femininitet og vann, men deres energier sammen danner en balansert personlighet. Personer født med Mars i Vekten er sjarmerende, sjenerøse og selskapelige. De er vanligvis publikums favoritt. De er ganske hengiven av natur og liker å hjelpe andre. De har sterke kommunikasjonsferdigheter og er også gode til å overtale andre. De er ofte flinke til å avgjøre argumenter.
Når Mars er i Vekten, gjør det personen altfor kompromitterende, men i dette tilfellet har personen en tendens til å holde et balansert temperament. Noen ganger kan de være aggressive og andre ganger ganske rolige og fredelige. Mars i Vekten gir også en sterk forkjærlighet for kunst og skjønnhet. Disse personene er imidlertid mer tilbøyelige til følelsesmessig tilfredsstillelse enn fysiske lidenskaper. De er romantiske, men deres seksuelle lyst er lav. Disse kan være åndelig tilbøyelige gudfryktige mennesker.
 De gjør det bra i forretninger og ønsker å ha en luksuriøs livsstil. De bruker overdrevent mye penger. De er ganske samarbeidsvillige i relasjoner og er mer interessert i å få venner enn fiender.

JUPITER I Vekten

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er jupiter.png
Med din Jupiter i Vekten har du en tendens til å utvide din forståelse av livet gjennom dine sosiale omgivelser, å reise eller til og med å studere med minst en annen. Du elsker å dele din visdom og forståelse med andre også. Du er idealistisk, raffinert, vennlig og elsker skjønnhet og kunst. En upåvirket Jupiter i Vekten indikerer fordeler gjennom partnerskap, ekteskap og forretninger. Hvis Jupiter er negativt påvirket her, kan du imidlertid ha juridiske problemer og partnerskapsproblemer.
Du vil gjøre det bra i kunst, jus, diplomati, forhandlinger og mekling.

Vekten er et bevegelig luft-tegn, styrt av Venus, som er en feminin vannaktig planet. Jupiter er fiendtlig mot Venus, som igjen er nøytral mot Jupiter. Til tross for dette fiendtlige forholdet, viser denne posisjonen til Jupiter seg positiv, da begge planetene er gunstige av natur. Folk med Jupiter i Vekten har en tendens til å ha et behagelig utseende fordi Venus er skjønnhet og Jupiter utvider det. Disse personene har en sterk interesse for verdigjenstander, luksus og generering av rikdom.

De pleier å være veldig høflige og har gode manerer, og de respekterer gjestene sine. De har også tro på Gud. Disse personene er fordomsfrie og har en sterk følelse av rettferdighet og hva som er rett og galt. De overholder sterke moralske prinsipper, og de blir tiltrukket av folk som deler lignende idealistiske synspunkter om livet som de gjør. Disse personene har også tilknytning til eller oppdrag på utenlandske steder. De gjør det bra i livet og får mest mulig ut av mulighetene som kommer, spesielt når det gjelder det materielle aspektet av livet. Disse personene deler et hjertelig forhold til mennesker rundt seg. De er også sjenerøse av natur, og hjelper de rundt seg og også til tider hengi seg til sosiale tjenester.

SATURN I Vekten


Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er saturn.png
Saturn symboliserer tester, begrensning, struktur, karma, konsolidering, forsinkelser, tid, far, disiplin, skole, lærere, sammentrekning, ansvar, forpliktelse, utholdenhet og ambisjon. Derfor sies det at Saturn har den beste plassering eller er opphøyet i Vekten, tegnet på balanse og forhold, for hvor annet sted enn i forhold til andre mennesker, blir vi så hardt testet? Gjennom forpliktelser, tålmodighet, fleksibilitet og utholdenhet kan vi forholde oss til andre over lengre perioder. Med denne plasseringen må du gi slipp på konkurranse og utvikle en vane med samspill. Saturn lærer oss ydmykhet, at vi må bøye hodene våre og kue egoene våre til slik ting er. Det er ingen andre steder vi må gjøre dette mer enn i intime, en-til-en forhold til våre likeverdige.

Saturn i Vekten ber oss også om å finne den gyldne middelvei: en balanse mellom ekstrem oppførsel og et kjedelig liv. Et manisk eller tvangsmessig vanemønster er ikke nødvendigvis dårlig i seg selv; det er heller at når det blir overdrevent fulgt produserer oppførselen en ubalanse i psyken som til slutt manifesterer seg i kroppen.
Du må finne en balanse som gir deg krydderet du ønsker, balansert med et liv som pleier og støtter deg.
Hvis Saturn er rammet (i hardt aspekt til Venus, Mars eller fra Uranus, Neptun eller Pluto; eller i fjerde, syvende, åttende eller tolvte hus) kan du ha vanskelig karma i forhold og ekteskap på grunn av mangel på samarbeid i tidligere liv. I dette tilfellet vil ekteskap være en disiplin for deg, og kjærlighet veien ut. Du kan ha nyreproblemer på grunn av urenheter i blodet ditt, i så fall er vitamin C eller hvitløk gode rensemidler.

Denne plasseringen anses som positiv fordi Venus, den herskende planeten til Vekten deler et vennlig forhold til Saturn. Dessuten er Saturn i opphøyet posisjon når den er plassert i Vekten, og da gagner naturligvis denne plasseringen personen på flere måter. På grunn av sin posisjon i et vennlig tegn, gir Saturn her personen luksus. Disse personene har en tilbøyelighet til materielle bekvemmeligheter og sysler, men de har en tendens til å finne en balanse i livet. Ved å ha Saturn i Vekten, vil du sannsynligvis være en rettferdig og real person. Du har et intellektuelt og diplomatisk sinn. Du har taktfulle svar i forvirrende situasjoner. Du er flink til å jobbe med andre. Saturn i Vekten gjør deg også diplomatisk i den forstand at du vet hvordan du bruker andre til din fordel. Folk med Saturn i Vekten har en tendens til å være pene. Imidlertid står de overfor hindringer i sine kjærlighetsforhold og ekteskap fordi de er tilbøyelige til å føle seg uelsket og ignorert. Et vellykket ekteskap krever mye tålmodighet og hardt arbeid i deres tilfelle. Noen ganger kan også ekteskapet komme sent i livet.

Saturn vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 29 eller 30 år for omtrent et treårig opphold. Saturn var i Vekten fra oktober 1921 til september 1924, fra november 1950 til oktober 1953, fra september 1980 til august 1983, og fra oktober 2009 til oktober 2012.

URANUS I Vekten

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er uranus.png
Uranus har vært i Vekten bare syv år siden 1800-tallet, fra oktober 1968 til november 1974 (så vel som mai til september 1975).

Denne perioden representerer store forandringer i ekteskap og partnerskap, lov og rett, og kunst. Ukonvensjonelle, tidligere uakseptable, eller nye måter å forholde seg til slik som homoseksuelle, grupper eller bare mer løst definerte organisasjoner ble mer vanlig. Organisasjonens ånd er viktigere enn lovligheten, da Uranus i Vekten symboliserer uavhengige og viljesterke sjeler som søker større frihet i sammen. Du kan derfor gå gjennom mange endringer for å prøve å finne en akseptabel plass og sette grenser (eller en arbeidsdefinisjon) for deg og dine partnere. Du er veldig tolerant og aksepterende for forskjeller, du har innsikt i alle sosiale verdier. Du liker å legge til rette for å inngå kompromisser og viser et bredt omfang i relasjoner. Uranus vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 84 år.

Siden Uranus forblir syv år i hvert tegn, er effekten i Vekten kollektiv og global, i stedet for individuell. Hver planet, inkludert Uranus, er imidlertid i forskjellige hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Uranus’ posisjon i hus veldig individuell.

NEPTUN I VektenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er neptun.png
Neptun har vært i Vekten for alle på jorden bare en gang de siste 200 årene, fra oktober 1942 til oktober 1956.

Ettersom Vekten er «Jernhånden i fløyelshansken», så vi på den internasjonale scenen, Andre verdenskrig – oppløsningen av fred mellom nasjoner. Individuelt, hvis Neptun er rammet i fødselsdiagrammet, bringer denne plasseringen karmiske leksjoner i partnerskap for sjeler som inkarnerer i denne perioden. Forhold er idealet ditt, men det må være offer, kompromiss og en indre endring i bevisstheten når det gjelder dem. Bare ved å endre dine indre holdninger vil du kunne gjøre endringer i den ytre fysiske verden og hos andre.
Nye kunstformer ble til i løpet av denne syklusen, samt bevisstheten om å behandle andre uten å diskriminere og som likeverdige.

De tre ytterste planetene i solsystemet – Uranus, Neptun og Pluto – bruker henholdsvis 84, 165 og 248 år å sirkle rundt solen: det er så langt deres «år» er. De forblir derfor henholdsvis 7, 14 og 21 år i et tegn, selv om Plutos bane er så elliptisk at den varierer fra 12 år (i Skorpionen) til 32 år (i Tyren) i et tegn.

Neptuns effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Neptun i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Hver av de ytre planetene, inkludert Neptun, er i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Neptuns posisjon etter hus veldig individuell.

PLUTO I VektenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pluto.png
Pluto var i Vekten for alle på jorden fra oktober 1971 til november 1983 (og igjen i mai til august 1984), som var første gang siden 1735.
Sjeler født i løpet av denne 13-årsperioden har lært å forholde seg til andre som likeverdige. Ved å lytte til hvordan virkeligheten eksisterer for en annen person, blir man i stand til å gi den personen det han eller hun virkelig trenger. Og ved å ha et bredt spekter av relasjoner med mange verdisystemer, følelsesmessige og kulturelle mønstre og åndelig tro, kan man utvikle seg og forstå seg selv ved sammenligning og kontrast. Du vil oppdage at forandring og indre vekst ofte kommer gjennom intense partnerskap med både venner og elskere, med et behov for å undersøke dine ubevisste motivasjoner og aspekter i relasjoner. Du kan også ha nye og potensielt revolusjonerende ideer om lov og rettferdighet.

Pluto bruker 248 år på å gå rundt Solen; det er hvor langt året er. Den ligger derfor 21 år i gjennomsnitt i et tegn, selv om banen er så elliptisk at den kan holde seg fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn. Plutos effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Pluto i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Imidlertid er Pluto i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse, derfor er Plutos posisjon etter hus veldig individuell.

Planetenes plassering i tegneneVæren


Tyren


TvillingeneKrepsen


Løven

Jomfruen

Vekten

Skorpionen

Skytten

Steinbukken

Vannmannen

Fiskene
HJEM