Planeter i krepsen

PLANETER I krepsen

EgenskapElementPlanetNøkkelord
KardinalVANNMånen«Jeg føler»

SOLEN I krepsenKrepsen er et bevegelig (kardinal) vann-tegn, og nøkkelordet er «Jeg føler». Den er symbolisert av krabben, og den styrer brystet, magen og solar plexus.

Dette er det moderlige og pleiende tegnet i dyrekretsen, symbolisert av krabben som bærer huset sitt på ryggen hvor den trekker seg tilbake til når den trues. Krepsen er hjemmets tegn, livmoren, det indre av alle ting og det mest underbevisste av alle tegn. Som krabben, unngår du problemer, og ting er sjelden klare eller direkte. Energistrømmen din har en tendens til å være langsom og sløv, og du er ofte fysisk lat. Det at du misliker trening kan imidlertid føre til dårlig sirkulasjon senere i livet. Ekstremt emosjonell og humørsyk, du har en stor hengivenhet til hjemmet ditt og fortiden, og ditt grep på dine kjære er også hardnakket. Faktisk lever du så mye i ditt humør og i dine følelser at du kanskje ikke skjønner hvor selvsentrert dette kan være. Og du synes sannsynligvis det er vanskelig å skille følelsene dine fra tankene dine. Det er best å ikke snakke fornuft med deg når du er opprørt, men å vente til du har roet deg ned for at du skal kunne fordøye ord. Du kan være en synsk svamp, du absorberer den følelsesmessige atmosfæren rundt deg. Det er derfor glade mennesker kan få deg til å føle deg bra, og deprimerte mennesker har motsatt effekt.

Krepsen er et bevegelig vann-tegn, og dens herre er Månen, som er en feminin vannaktig planet. Solen er en brennende maskulin planet, men den deler et vennlig forhold til Månen. Til tross for motstridende energier balanserer disse planetene hverandre, ganske lik måten vår mor og far jobber sammen. Med Månens innflytelse i denne plasseringen, har den som er født med denne plasseringen vanligvis av et vaklende sinn. Denne ubesluttsomheten hindrer deres gjennomføring av planer. Mens personen er utstyrt med en konges kvalitet og kan få mye berømmelse, vil de slite med å nyte komforten forbundet med å ha en partner.

De som er født med Solen i Krepsen er dydige vesener, følger en from vei i livet og overholder de moralske prinsippene. Slike mennesker har en tendens til å være pene og har en magnetisk personlighet.  Aktiviteter knyttet til rommet og atmosfæren interesserer dem mye, så de har en tendens til å gjøre det bra som vitenskapsmenn. De kan også bli kunstnere avhengig av plassering av andre planeter i diagrammet. De må imidlertid jobbe hardere enn vanlig for å oppfylle sine mål, og det kan gjøre dem bekymret til tider. Samlet sett er dette en positiv plassering.

MÅNEN I krepsen
Krepsen er Månens eget tegn så det er naturlig at Månen føler seg hjemme her. Dette er en positiv plassering for Månen. Hvis du har Månen i Krepsen, vil du sannsynligvis ha en sterk drivkraft og besluttsomhet, men samtidig er du ganske imøtekommende og kompromissløs av natur. Du er et følelsesmessig vesen, mottakelig for andres følelser. Du har en fruktbar fantasi og kreativ sans. Men siden du er et sentimentalt vesen, påvirker det din beslutningsevne når du trenger å gjøre rasjonelle og objektive valg. Følelser påvirker deg mer enn logikk. Mens du er en god lytter for andres problemer, liker du å skjule dine egne følelser.

Du er dypt knyttet til ditt hjem og familie. Følelsen av sikkerhet er svært viktig for å få fred i sinnet. Du blomstrer på et sted hvor du føler deg trygg og elsket. Du er en veldig romantisk person, en som verdsetter relasjoner, lojalitet og følelsesmessig sikkerhet. Du er en fredselskende og mild sjel, men noen ganger blir du humørsyk på grunn av Månens konstante bevegelse. Denne irritable natur påvirker ofte dine personlige relasjoner. Videre har du også noen ganger en tendens til å være mistenksom og mistro.

MERKUR I krepsen

Med Merkur i Krepsen har du et emosjonelt, lettpåvirkelig, fantasifullt, sympatisk og veldig foranderlig sinn. Du er mottakelig og følsom overfor andre mennesker, men din fatning kan bli oversvømt av dine følelser og sanser. Du lærer lettere ved å lytte til andre enn ved å studere. Du blir lettere påvirket av noe som appellerer til din sympati enn av rasjonelle argumenter. Denne plasseringen er god for en psykolog eller synsk.

Merkur er verken maskulint eller feminint, men nøytralt: det er sølv, noe som gjenspeiler alt det kontakter. Merkur i Krepsen er derfor lik energien til; Mercury (konjunkt) Månen, hvor den emosjonelle, skiftende, feminine energien til Månen gjør deg følelsesladet og gjør din tale, dine tanker og kommunikasjonsmønstre foranderlige. Jo flere aspekter du har til Merkur i diagrammet ditt, jo større og mer kompleks er bevisstheten din.

Det reflekterende sinnet trenger aspekter for å utvide seg, og det nærmeste aspektet er det viktigste. I den fysiske kroppen styrer den nervesystemet, armer, hender og skuldre, lungene og luftveiene.
Tankene dine eller oppmerksomheten din er fokusert i det huset hvor den er plassert i diagrammet ditt.

Krepsen er et bevegelig vann-tegn styrt av Månen, som relaterer seg til uhemmede følelser og sinn.
Innflytelse fra herskerplaneten gir Krepsen humørsyke og retningsløse følelser, men når Merkur, som er et nøytralt jord-tegn, er plassert i Krepsen, bringer det stabilitet til de emosjonelle bølgene. Det gir personen visdom til å kanalisere følelser og sinn i riktig retning. Merkur i Krepsen gjør personen til en dyp tenker. En slik person er emosjonell, men har en sterk mental kraft og minne. De tilegner seg mye kunnskap og lærer av sine praktiske erfaringer i livet.

Disse menneskene kan enkelt huske informasjon som navn, datoer og historiske hendelser. De har en tendens til å være ganske sympatiske mot andre og er gode lyttere. Deres fantasi er levende og fruktbar. De har også en sterk intuisjon som hjelper dem å koble seg til mennesker på et psykologisk nivå. Disse personene har en tendens til å være ganske sentimental angående sin kjære eller ektefelle. De forblir ofte lojale og trofaste mot partneren sin. De kan også være patriotiske. De har ganske flytende tale og er veltalende kommunikatorer, alltid klar med et svar.

VENUS I krepsen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er venus.png
Med Venus i Krepsen er sikkerhet ditt viktigste behov, enten gjennom avhengighet i personlige forhold eller med eiendelene dine. Din hengivenhet er instinktiv, emosjonell og underbevisst. Som krabben du er hardnakket i dine forhold, og har problemer med å gi slipp når det er på tide. Du er sentimental, mild, mottakelig, foranderlig, snill og elsker hjem, familie, foreldre og barn. Hvis dine følelsesmessige behov ikke blir besvart, kan fordøyelsesorganene dine etter hvert gi deg problemer. Du liker gjensidig avhengighet og å gi omsorg til hverandre.

Krepsen er et vann-tegn, styrt av Månen, som er en vannaktig planet. Månen deler et fiendtlig forhold til Venus, som igjen er en feminin vannaktig planet. Personer født med denne plasseringen er under sterk påvirkning av vann-elementet og har en rask «strøm» av følelser. De er følsomme og blir raskt knyttet til folk. De er spesielt sårbare i kjærlighet fordi de er lett å smigre og kan ende opp med å bli såret. De stoler lett på andre og er ganske optimistiske til kjærligheten. De blir tiltrukket av det motsatte kjønn, og deres egen personlighet er også magnetisk. De er uansett ganske sympatiske med andre. Venus i Krepsen gjør personen klok, lærd, sterk, dydig og sterk når det gjelder sosial og profesjonell suksess.
Plasseringen gir også en sterk forkjærlighet for kreative og kunstneriske sysler. Disse menneskene gjør det bra på kreative felt som kunst og skjønnhet. De ønsker seg mye rikdom og lykke i livet. De kan havne i problemer på grunn av deres sterke forbindelse med kvinner og vin. De kan også være ganske humørsyke og uforutsigbare. Personer med Venus i Krepsen bør prøve å være følelsesmessig sterke. De bør unngå tendensen til å surmule og skylde alt på seg selv.

MARS I krepsen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er mars.png
Mars sies å være i sitt «fall» i Krepsen, den svakeste tegnplasseringen. Med Mars in Krepsen er du hjemmekjær, ambisiøs og hardtarbeidende, men nærmer deg målene dine indirekte og skjult. Du pleier å være litt sjenert og ikke aggressiv utad. Hvis du føler deg truet, kan du være veldig defensiv, og du misliker konkurranse. Du kan ha mage- eller fordøyelsesproblemer, og siden humøret ditt påvirker fordøyelsen, bør du ikke spise når du er opprørt eller utmattet.

Mars in Krepsen er ofte en indikasjon på disharmoni i hjemmet, så vel som mye følsomhet og en like stor vanskelighet med å uttrykke seg. Din seksualitet er ofte forbundet med følelser eller eietrang.

Krepsen er et bevegelig vann-tegn styrt av Månen, som er en feminin vannaktig planet. Mars derimot er en maskulin ildfull planet, men den deler et vennlig forhold til Månen, så plasseringen av Mars i Krepsen viser seg å være bra for personen. Hvis du har Mars i Krepsen, vil du sannsynligvis verdsette din fysiske energi mer enn din følelsesmessige styrke. En blanding av Mars og Månens energier gjør personen mentalt sterk og besluttsom, siden Månen representerer sinnet og Mars representerer makt. Disse personene trenger å få utløp for deres ekstra energi, og de har en tendens til å uttrykke sin energi på en følelsesmessig måte på grunn av Månens innflytelse. Disse personene er ikke krevende og påståelige; I stedet har de en tendens til å være kompromitterende av natur. Men det betyr ikke at du kan få dem til å gjøre kompromiss på sin tro. Personer med Mars i Krepsen har en tendens til å være uavhengige og hardt arbeidende. De gjør en seriøs innsats for å realisere sine ambisjoner. På grunn av mye følelser (Månen) og sensuelle behov (Mars), har disse menneskene en tendens til å være i overkant  lidenskapelig i kjærlighet og seksuelle forhold. De gjør det bra i Sport, spesielt vannbasert. Seiling appellerer også mye til disse menneskene.

JUPITER I krepsen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er jupiter.png
Jupiter er opphøyet (best plassert) i Krepsen, for her utvider det ditt ønske om å gi omsorg, og indikerer et medfølende verdenssyn. Du har en tendens til å filosofere og dele det du har lært med dine fortrolige, samt å blande dine personlige erfaringer med dine filosofiske ideer. Du er vanligvis omgjengelig og vennlig, og du jobber godt med offentligheten, men du når ofte ikke ditt fulle potensial før middelalderen. Du vil du ha materiell suksess, og skal kunne skaffe deg eiendom og penger. Men hvis Jupiter er rammet, kan det imidlertid hende du må åpne lommeboka og trene mer på gavmildhet.

Krepsen styres av Månen og Jupiter deler et vennlig forhold til den. Dessuten er Jupiter opphøyet i Krepsen. Dette er en balansert posisjon siden Jupiters visdom stabiliserer strømmen av følelser og sinn (representert av Månen). Når Jupiter er plassert i Krepsen, er personen vanligvis veldig pen. En slik person har eksepsjonelle intellektuelle evner, er høyt utdannet og lærd. Disse personene blir store matematikere.
Den kosmiske verden, inkludert kroppene våre, er laget av (Pancha Bhuta), de fem elementene, og det kan være så mye som 70% vann i kroppsmaterialet vårt. Siden Jupiter handler om ekspansjon, og Krepsen er et vann-tegn styrt av Månen, en vannaktig planet, fører denne posisjonen til en fettholdig og sunn kropp. Jupiter i Krepsen gir også vannretensjon.
Jupiter in Krepsen gjør personen godmodig, sjenerøs, nestekjærlig, sannferdig og lojal. Disse personene har en god forståelse av de moralske prinsippene og følger retningslinjene. De blir gode venner, og blir også følelsesmessig knyttet til vennene sine. De kan imidlertid hengi seg til sladder noen ganger. Denne posisjonen til Jupiter skaffer personen mye rikdom. De har en tendens til å få mye penger på grunn av deres sparevaner og gode pengestyringsevner.

SATURN I krepsenDette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er saturn.png
Saturn i Krepsen tester deg for empati og verdien av ansvar – med den harde og urokkelige læreren Saturn i det sentimentale og sårbare tegnet Krepsen. En følelsesmessig skade opplevd som barn kan føre til at du er redd og hard i følelsene dine, eller blir fastfrosset på et tidligere stadium av utvikling eller erfaring. Det kan derfor hende du frykter å kommer for nær andre, og trekker deg tilbake og bygger en selvbeskyttende barriere rundt deg selv, slik som krabben. Uansett hvor snill og vennlig innstilt du måtte være, kan denne tilbaketrekningen gjøre det nesten umulig å sette deg selv i andres sko. Å forstå dine tidlige barndomsopplevelser: å finne, elske og ta vare på det skremte barnet i deg selv, kan gjøre mye for å helbrede disse sårene.

Krepsen er et tegn styrt av Månen, som relaterer seg til sinn og følelser. Saturn er fiendtlig mot Månen, så det gir litt mentalt ubehag til de som har Saturn i Krepsen. Personer med denne plasseringen har sterke karakteregenskaper. Tankene deres går dypt. Saturn gir dem et reflekterende sinn, men den fyller sinnet med negative og deprimerende tanker. Disse menneskene forventer mye av andre og blir ganske enkelt såret når deres forventninger ikke blir oppfylt. Disse personene sliter i stor grad med å få fred i sinnet. Ganske ofte har de med Saturn i Krepsen en følelse av ensomhet i livet sitt.

Utad er du rolig og samlet, men du har mye skjult, akkurat som stille vann har dypest grunn. Med Saturn i Krepsen har du en sterk kjærlighet til barn og venner, men du liker ikke å vise din kjærlighet og følelser til dem. Du er veldig knyttet til familien din, som kommer som både en velsignelse og som en byrde. Mens du elsker dine nære og kjære, er det mangel på varme blant dere alle. Saturn i Krepsen gir også en sta og saktegående karakter. Den gjør også personen utsatt for tannproblemer og egoisme også.

Saturn vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 29 eller 30 år for omtrent et treårig opphold. Saturn var i Krepsen fra august 1914 til juni 1917, fra juni 1944 til juli 1946, fra august 1973 til juni 1976, og fra juni 2003 til juli 2005.

URANUS I krepsen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er uranus.png
Uranus var i Krepsen i syv år, fra juni 1949 til august 1955 (og februar til juni 1956).

Da forandringens planet kom inn i tegnet som handler om hjem, familie og mor, så endret familiescenen seg flere steder i verden for alltid. En kvinne som søkte sin egen individualitet erstattet den klassiske kvinnen som var hjemmeværende, lagde mat og oppdro barna. Skilsmisse og separasjon begynte å bli vurdert, og barna flyttet lenger unna da de forlot familien.

Ideer og bøker (Uranus) som omhandler underbevisstheten (Krepsen) dukket opp, og folk begynte å utforske den irrasjonelle verden av følelser. Ditt følelsesliv kan være noe ustabilt med denne plasseringen, spesielt hvis Uranus er i noe aspekt til Månen. Hvis Uranus eller Månen er rammet, kan problemer hjemme i oppveksten forårsake tilsynelatende grunnløs usikkerhet senere i voksenlivet. Du kan ha noen uvanlige og originale ideer med hensyn til hjem og familie.

Uranus kommer tilbake til hvert tegn en gang hvert 84. år
Siden Uranus forblir syv år i hvert tegn, er effekten i Krepsen kollektiv og global, i stedet for individuell. Hver planet, inkludert Neptun, er imidlertid i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Uranus posisjon etter hus veldig individuell.

NEPTUN I krepsen

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er neptun.png
Neptun var i Krepsen for alle på jorden fra juli 1901 til juli 1915.

For sjeler som var født i denne perioden var hjem og familielivet idealer.
Drømmene dine var om et sted (kanskje et hjem) å være eller å bo i – et legeme. Du hadde en tendens til å miste deg selv i livet, bare «å være der», og følelser og intuisjoner var veldig verdsatt.
Bilen ble utviklet, noe som hittil var en ideell tilstand, og «frakting av kroppen», ble utforsket og levd ut.

Neptun vender tilbake til hvert tegn en gang hvert 150. år
De tre ytterste planetene i solsystemet – Uranus, Neptun og Pluto – tar henholdsvis 84, 165 og 248 år å sirkle rundt Solen: det er hvor langt deres «år» er.

De forblir derfor henholdsvis 7, 14 og 21 år i et tegn, selv om Plutos bane er så elliptisk at den ligger fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn.

Neptuns effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Neptun i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Hver av de ytre planetene, inkludert Neptun, er i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse. Derfor er Neptuns posisjon etter hus veldig individuell.

PLUTO I krepsen
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er pluto.png
Pluto var i Krepsen, for alle på jorden, fra juli 1913 til juni 1939, for første gang siden 1600-tallet.

Personer født i løpet av denne 26-års perioden vil gå gjennom mange endringer som påvirker deres sikkerhetsfølelse. Mange av disse sjelene lærer å gi seg selv følelsesmessig sikkerhet innenfra, i stedet for å stole på eksterne kilder som arbeid, familie, foreldre eller elskere. Ofte skjer dette der hvor man blir født inn i familier der en eller begge foreldrene ikke kunne se deg eller ikke så på deg som et enkeltindivid. I disse tilfellene kan dine følelsesmessige behov ha forblitt ubesvart fra familien din, og det ble ditt eget ansvar å gi deg selv din egen sikkerhet og å minimere ekstern avhengighet. Tvangspregede emosjonelle atferdsmønstre må kanskje forstås eller jobbes gjennom, der det ofte er repeterende karmisk forbindelse til foreldre. Dermed er hjem og familie et fokus for din vekst og evolusjon, samt arenaer med stor følsomhet og sårbarhet.

Pluto in Krepsen symboliserer å utforske og gjøre bevisst det ubevisste, samt en revolusjon i vårt forhold til det vi kaller hjem, vårt behov for sikkerhet som nasjon og vårt behov for å beskytte oss selv.

I løpet av denne perioden spredte psykologi og psykoanalyse seg. Freud ga ut Totem og Tabu i 1913, Introduksjon til psykoanalysen i 1917, Hinsides lystprinsippet i 1920, Ubehaget i kulturen i 1930, og døde i 1939. Verden gikk gjennom første verdenskrig, den store depresjonen, innledningen til andre verdenskrig og nazismens fremvekst.

Pluto bruker 248 år på å gå rundt Solen; det er hvor langt året er. Den ligger derfor 21 år i gjennomsnitt i et tegn, selv om banen er så elliptisk at den kan holde seg fra 12 år (Skorpionen) til 32 år (Tyren) i et tegn. Plutos effekt ved tegnposisjon er derfor kollektiv, global eller generasjonsmessig, isteden for personlig. Flertallet av individer i en bestemt generasjon har Pluto i samme tegn, og det påvirker derfor og karakteriserer psykene i hele generasjoner.

Imidlertid er Pluto i et annet hus annenhver time på grunn av jordens daglige rotasjon på sin akse, derfor er Plutos posisjon etter hus veldig individuell.

Planetenes plassering i tegneneVæren


Tyren


TvillingeneKrepsen


Løven

Jomfruen

Vekten

Skorpionen

Skytten

Steinbukken

Vannmannen

Fiskene
HJEM