Månen

månen

Mens solen representerer den guddommelige gnisten som synker inn i materie for å skape liv, så er Månen beholderen som mottar den guddommelige gnisten, begeret der hvor livet vokser, kjernen av det som alle ting er laget av. Dette er grunnen til at Månen er opphøyet i Tyren, for Tyren er tegnet på materie, substans, mottakelighet og våren, når den fruktbare jorden mottar utslippet av livets frø. Månen lyser ikke av seg selv, men skinner bare av Solens reflekterte lys.


Månens symbol er den halve sirkelen av personligheten, som bare er en refleksjon av vårt indre sanne jeg, som er Solen. Månen vokser og avtar gjennom sine faser, og det gjør også forholdene i huset. Månens hus er der hvor vi forandrer oss og føler mest, og her er også opplevelsene som våre følelser er mest sårbare for.

Månen symboliserer flere ting enn noen annen «planet». Det er yin, prinsippet om mottakelighet, følelsene, materie, vårt mors-bilde, oppdragelse, personlighet, fortid, hjem og familie, barndom, barn og unge, uvaner, minner, underbevisstheten, offentlig og massebevissthet, refleks- og instinktiv atferd, kvinner generelt og kona spesielt i en manns diagram. I den fysiske kroppen styrer Månen magen, brystene, solar plexus, og alle kroppsvæsker og utskillelsen av sekreter.

På jorden styrer Månen havet og tidevannet. Siden Månen skildrer vår generelle opplevelse av hvordan vi ble oppfostret, støttet og tatt vare på, kan en nedtrykt Måne føre til følelser av fremmedgjøring og manglende tilhørighet. Dette kan manifestere seg i følelser av egenverd som baseres på hva du gjør og dens suksess, isteden for hvem du er.

Månen i tegnene

Månen i Væren Månen i Tyren Månen i Tvillingene
Månen i Krepsen Månen i Løven Månen i Jomfruen
Månen i Vekten Månen i Skorpionen Månen i Skytten
Månen i Steinbukken Månen i Vannmannen Månen i Fiskene

Månen i husene

Månen i I hus Månen i II hus Månen i III hus
Månen i IV hus Månen i V hus Månen i VI hus
Månen i VII hus Månen i VIII hus Månen i IX hus
Månen i X hus Månen i XI hus Månen i XII hus

aspekter


solen — månen

solen — månen

solen — månen 

solen — månen

månen — mars   
 
månen — mars

månen — jupiter

månen — uranus

månen — uranus

månen — saturn

månen — neptun  

månen — pluto

månen — pluto   

månen — pluto

månen — ascendant

månen — ascendant

månen — midheaven

Planetene


Solen

Månen

Merkur

Venus

Mars

Jupiter

Saturn

Uranus

Neptun

Pluto
HJEM