Planeter i 1. hus

Planeter i det første hus


Tegn og planeter i det første huset farger måten vi samhandler med verden på. De påvirker måten vi ser verden på, og måten verden ser på oss. Vårt selvbilde er sterkt påvirket av planetene og tegnene i det første huset. Enten vi tolker verden gjennom følelser, resonnement eller intuisjon bestemmes dette av det første huset. Det første huset beskriver også hvordan vi forventer at verden skal behandle oss og hvordan vi behandler verden. Det første punktet i det første huset er Ascendanten, eller vårt Stigende tegn, som er en av de store aktørene i diagrammet vårt. Naturligvis betyr dette at det første huset er veldig viktig i diagrammet. Tegn i det første huset, men som ikke på Ascendanten er langt mindre kraftig enn tegnet som er på Ascendanten. Planeter som er nærmest Ascendanten er kraftigere enn de som er lenger fra den. Planeter i tolvte hus, som er noen få grader unna det første huset bør betraktes som en del av det første huset.
 
Det første huset er inngangsdøren til diagrammet ditt.

Solen I det første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er solen.png
Med solen i det første huset, legges det stor innsats i å skape og opprettholde et godt selvbilde. Måten de oppfattes av andre er avgjørende for folk med solen i første hus. Disse personene ønsker å være stolt av seg selv og måten de vises for verden. En solrik disposisjon er generelt tilskrevet denne plasseringen, og en positiv holdning vises normalt. De bekymrer seg over eget fysisk utseende og folk med Solen i første hus vil ønske å se best mulig ut. De har en stolt holdning, og hvis de blir flaue eller fornærmet, vil denne personen føle det som en fornærmelse mot hele deres vesen.

Månen I første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er maanen.png
Med månen i første hus så er denne personens følelser lett å lese. De føler seg gjennom verden og er sensitive for følelsesmessige vibrasjoner og reaksjoner fra andre. Det er lett å se om de er såret eller lykkelige. De kan prøve å skjule sine følelser, men det er vanskelig. De er på utstilling. De med Månen i første hus er forsiktige i sine interaksjoner og alltid på vakt, av frykt for å bli såret. De vil bevege seg sakte inn i nye interaksjoner og ta vare på å vurdere den følelsesmessige effekten av hvert skritt på veien.

Merkur I første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er merkur.png
Merkur foretrekker å intellektualisere alt den møter, og gir det første huset en snikende separat egenskap. Personen med Merkur i sitt første hus ønsker å analysere verden. Merkur her vil se bort fra følelser og bruke en kalkulert tilnærming for å forstå andre mennesker og verden når de møter den. Folk med Merkur i sitt første hus, spesielt nær Ascendanten, har et sterkt behov for å kommunisere og snakke om seg selv. Når de ikke snakker om seg selv, snakker de om sin tolkning av verden. Det kan være som om de gir en konstant nyhetsrapport om sine tanker.

Venus I første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er venus.png
Taktfull, diplomatisk og attraktiv, Venus i det første huset gir en fin, mild og behagelig egenskap til personligheten og til personens syn på verden. Venus ønsker å være attraktiv. Det er alltid det endelige målet for planeten. I det første huset gjør Venus fysisk skjønnhet til en viktig fase for personens liv. Denne personen er pent kledd og velstelt. De vil også følge sosial protokoll og velge ord og handlinger nøye for å unngå å være støtende. Venus i det første huset vil myke opp en persons utseende for verden og også mykne personens syn på verden.

Mars I første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er mars.png
Mars i det første huset gir en enkel og direkte egenskap til en persons personlighet. Oppriktig og viljesterk, disse menneskene vet hvordan de skal få det de vil ha, og de er ikke redd for å be om det eller kjempe for det. Fordi Mars representerer «viljen» og en persons evne til å hevde sin vilje, skaper Mars i det første huset, en kraftig kombinasjon for å nå ut og samhandle med verden. Mars i det første huset holder ikke igjen. Når den ser hva den vil ha, strekker den seg ut og griper det. Den sier hva den vil si og sørger for at det blir hørt. Med Mars i det første huset ser man på livet som en utfordring som skal erobres.

Jupiter I det første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er jupiter.png
De er aldri sjenert eller kuet, mennesker med Jupiter i det første hus er ekspansive og ofte ekstraordinære. En positiv holdning føles generelt, sammen med en følelse av lovløshet. Jupiter nekter å ha grenser. Med Jupiter i det første huset kommer denne grenseløsheten ut gjennom personligheten og holdningen til livet. Regler og grenser er uakseptable for Jupiter, da planeten nekter å holdes tilbake fra å få ønske den ønsker. Jupiter i det første huset er oppriktig og direkte. Disse menneskene er sikre på sitt selvbilde.

Saturn I det første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er saturn.png
I det første huset bringer Saturn et alvorlig syn på livet for personen og også på deres selvbilde. Livet er ment å være hardt arbeid og kamp er nødvendig for denne personen. Saturn i det første huset farger ofte denne personens personlighet med en dyster tone som gjør dem pessimistiske og at de tviler på sitt eget selvbilde. Fordi disse menneskene forventer at livet skal være vanskelig, så er det ofte det. I de beste scenarier projiserer de med Saturn i første hus en moden, ansvarlig holdning og de jobber hardt for å oppnå resultater. I verste fall er de negative og kjedelige med et dårlig selvbilde. De har ofte en følelse av å være fanget i skallet av deres fysiske kropp uten å ha troen på seg selv til å fullt ut omfavne sitt selvbilde.

Uranus I første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er uranus.png
Uranus gir en tørr, likegyldighet til personligheten til den som har denne planeten i første hus. Følelser er intellektualisert og planeten skaper en barriere mellom personen og omverdenen ved hjelp av fornuft over følelser. De med Uranus i første hus er behersket, direkte og klare i sine interaksjoner med verden. De er vanskelige å ryste eller sjokkere og om de skulle bli det er det sannsynlig at de ikke viser det. De tar hensyn og følger standard sosial protokoll når de møter nye mennesker, og de er ikke beskjedne ved introduksjoner til enten nye mennesker eller nye situasjoner.

Neptun I første hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er neptun.png
Et slør mellom personen og omverdenen blir skapt med Neptun i det første huset. Denne personen snakker sannsynligvis i sirkler, og det er ofte vanskelig å finne deres poeng i en samtale. De kan endre emner ofte og babler noen ganger i vei på tilsynelatende meningsløse måter. Likevel, til tross for denne splittede tendensen i deres verbale kommunikasjon, så har de en sterk fornemmelse av de følelsesmessige vibrasjoner som er tilstede i interaksjoner med andre mennesker. En fornemmelse for uuttalte kommunikasjonsformer, inkludert kroppsspråk, finnes hos de med Neptun i første hus. Disse menneskene ønsker å se verden i best mulig lys, noe som kan føre til en separasjon fra virkeligheten. Dette, kombinert med en tendens til å følge minste motstands vei i samspill med verden, skaper en personlighet som er noe unnvikende.   

Pluto I første hus
Kommer senere

planeter i hus


I.
hus

II.
hus


III.
hus

IV.

hus

V.
hus

VI.
hus

VII.
hus

VIII
hus

IX.
hus

X.
hus

XI.
hus

XII.
hus
HJEM