Planeter i 9. hus

Planeter I det niende hus

Som det første av de universelle husene, er oppmerksomheten ikke lenger fokusert på deg selv eller ditt forhold til andre mennesker. I stedet er fokuset på ditt forhold til verden og hvordan du følger reglene og styrer deg selv. Her søker vi for å finne ut hvordan vi passer inn i verden ved å reise, lære og diskutere. Selv om vi ikke vet de eksakte spørsmålene vi skal stille, syntes vi fortsatt eventyret med å søke er en fantastisk opplevelse i det niende huset. Mange mennesker med planeter niende hus er ikke på jakt etter noe spesielt, men det å reise ut i de fjerne delene av verden kan føles nødvendig, uansett hva slags innsikt man måtte få. Lange turer til ingensteds eller frivillig arbeid i militærtjeneste er vanlig for de med flere planeter i niende hus. De har en vedvarende følelse av at verden har mysterier som fortjener oppmerksomhet. Hvis de ikke er i stand til å reise fysisk, kan de gå på universiteter eller forelesninger, eller delta i religiøse arrangementer. De kan bruke mye tid på å surfe på internett.  Alt dette gjøres for å tilfredsstille deres behov for å forstå livet i større skala og for å finne ut hvorfor vi følger de filosofiene og ideene vi følger. De med sterke niende hus vil filosofere over selv de mest tilsynelatende dagligdagse hendelser, og vil prøve å få dem til å passe inn i deres oppfattelse av hvordan verden fungerer.

Det niende hus er hvor vi aldri slutter å spørre “hvorfor?”

Solen I det NIENDE hus
De med Solen i niende hus er noen av de mest ivrige reisende. Verden kaller på dem, og de blir drevet til å dra ut på eventyr for å oppleve alle deler av verden. Jo mer fjernt og eksotisk stedet er, jo mer blir de trukket til det. Disse personene føler at de er en viktig ingrediens i livets mønster. De ønsker å gjøre en forskjell i verden, og de er ikke redd for å si sin mening. Videre handler de på disse meningene, om hva verdens regler burde være.  Fra hyppige samtaler med naboer for å spre sitt budskap rundt i hjembyen, til organiserte oppdrag i utlandet hvor de leverer budskapet til massene, de med Solen i niende hus er trygge på sine meninger og sørger for at de blir hørt. I ungdommen kan de med Solen i niende hus gå i militæret for å tilfredsstille sitt behov for å gjøre en forskjell i verden, oppleve forskjellige kulturer, lære om verden og suge til seg livet i stor skala. Å være utvekslingsstudent appellerer også til disse ungdommene. Som voksne vil de være gode lærere, internettbloggere, religiøse ledere, motiverende foredragsholdere, ambassadører eller forfattere. Ethvert forum hvor meninger kan uttrykkes og høres føles forfriskende for disse personene. Faren til personen kan ha bli sett på som noe distansert. Personen kan ha opplevd farens fravær i en periode, eller faren kan bli sett på som mer forpliktet til sine idealer enn til sin familie.

Månen I det NIENDE hus


 For de med Månen i niende hus, finnes det komfort i å utforske nye steder. Reiser bringer fred til disse personene og gir dem en forfriskende følelse. Det kan være frustrerende å ha Månen i niende hus fordi det er upraktisk og dyrt å pakke sammen og reise så ofte som disse personene ønsker. Ofte sitter de igjen og føler seg uoppfylt. De har ofte en lengsel etter å slippe fri fra monotonien i hverdagen, fordi de vet i sine hjerter at de mister så mye av verdens eventyr og spenning ved å gå gjennom de endeløse hverdagslige ting. Lederstillinger innen regjering, jus, utdanning eller religion kan bidra til å kvele dette indre behovet for å bryte fri. I disse yrkene kan de debattere meninger, håndtere en rekke mennesker og føle at deres innspill har en innvirkning. Folk er interessante for disse personene og jo mer eksentriske eller fremmede jo bedre. De med Månen i niende hus vet at mye kan læres ved å lytte til historiene folk forteller og ved å dele ideer med dem. Selv om de kan være fast i sine meninger, fordi deres meninger føles som en integrert del av det som gjør dem til den de er, så er de alltid interessert i å lytte til folk med forskjellige meninger. De med Månen i niende hus har ofte mødre som er noe distansert. Personen kan se på sin mor som en som alltid lette etter noe utenfor familien.

Merkur i det NIENDE hus


Selv om det niende huset er det første universelle huset, noe som gir det en ikke-personlig natur, kan de med sterke niende hus fortsatt ha sterke meninger, men da vanligvis om universelle problemer. Videre har de med sterke niende hus mange kontroversielle meninger. Med Merkur i det niende huset, blir disse meningene gjort mer distanserte og saklige, noe som gjør Merkur i det niende huset til en gunstig posisjon.

Venus I det NIENDE hus


Venus i det niende huset gir aksept til kulturer og ideer som skiller seg fra personen. En forståelse av skjønnheten som finnes i utenlandsk kunst, ideer, geografi, religion og filosofier skapes når Venus faller inn i det niende huset. Reiser til fjerne steder er ønsket med denne posisjonen, og personen finner vanligvis en måte å gjøre disse turene mulig. Dette resulterer noen ganger i kjærlighetsforhold og ekteskap med utlendinger.

Mars I det NIENDE hus


En vanlig plassering for folk som går inn i militæret, Mars i det niende huset kan oppfylle sitt behov for å erobre og utøve sin vilje ved å fullføre militære oppdrag i fremmede land. Andre personer med denne posisjonen kan utøve Mars sin vilje ved å spre sine religiøse eller filosofiske ideer gjennom publisering eller massemedier. De er ofte professorer som liker å undervise det de vet til så mange mennesker som mulig. Hvis Mars i det niende huset ikke får utløp slik som for eksempel i militæret, ved å undervise eller publiseringer, kan den bli kvalt og deretter plutselig briste på et uhensiktsmessig tidspunkt, og over tilsynelatende trivielle saker. Mars i det niende huset må uttrykke sine meninger. Så det er avgjørende at den får uttrykket seg på riktig sted. Ellers blir den kranglete om alt og allting og gjør et overfladisk og merkelig forsøk på å utøve sin vilje i arenaen for filosofier og meninger.

Jupiter I det NIENDE hus

Hjemme i sitt eget hus skaper Jupiter personer som kan være altfor ivrige etter å uttrykke sine synspunkter. Jupiter klarer ikke å styre seg selv når den er i sitt eget hus. Planetens selvtillitsnivå er høyt med denne posisjonen, og derfor føler personen seg tvunget til å uttrykke sine meninger og filosofier. Det er et umettelig behov for å utforske verden ved å reise eller bare dra på eventyr som kanskje ikke engang har en destinasjon. Moroa er selve turen. Å lære ved å oppleve forskjellige mennesker, eller å bli med i grupper for å utveksle ideer er vanlig med denne posisjonen. Religiøse ideer er ofte viktige for de med Jupiter i niende hus, og selv om de alltid liker å diskutere dem, holder de ofte fast på sine egne synspunkter. Disse personene er ofte professorer, dommere eller religiøse ledere. Disse yrkene gir dem fora for å uttrykke sine synspunkter og sine tolkninger av samfunnets regler. Publisering av ideene sine er en annen måte for dem å uttrykke sine synspunkter.

Saturn I det NIENDE hus

En posisjon som er felles for folk med en far som hadde strenge eller stive filosofier og ideer om regler som skal følges i livet, Saturn i det niende hus skaper en person som er motstander av nye eller fremmede ideer. Dette gjenspeiles til og med på en praktisk måte ved at ideen om en langdistansereise kan være ubehagelig eller til og med skremmende fordi det tar dem ut av deres kjente komfortsone og inn i det ukjente. Når de med Saturn i niende hus velger å våge seg inn i det ukjente, er de ekstremt forsiktig med det. Nye ideer om regjering, religion eller meningen med livet blir aldri akseptert som noe nytt og prøves ut for å se om det kan være noe. De blir debattert eller kjempet mot. Å følge troen på det de har bestemt seg for at er riktig, er ekstremt viktig for dem og de holdes fast på. Saturn i niende hus kan føle seg fastlåst og uinspirert fordi deres liv ser ut til å være forutbestemt av deres stive og urokkelige tro.

 Uranus i det NIENDE hus
Uranus ønsker å løpe fritt i det niende huset og utforske alle nye ting. Disse personene følger ikke regler eller ideer uten å undersøke dem, og selv da er det lite sannsynlig at de forplikter seg til noen av dem. Det er altfor mange nye ting å oppleve. Fremmede mennesker eller kulturer er interessante for disse personene.  Å utforske ulike filosofier og religioner er morsomt for dem, og de vurderer virkelig å undersøke hver nye idé.  Men alt dette behovet for frihet kan faktisk gjøre dem ubøyelig ved at de ikke tolererer folk som ikke er interessert i å utforske nye ideer. Folk som har standhaftige religiøse eller politiske synspunkter blir sett på som stivbeinte og trangsynte. Disse personene føler ofte at de er filosofisk overlegne fordi de velger å ikke alltid akseptere etablerte synspunkter. De kan kalle seg åpne mens de glemmer at de dømmer de som velger å forplikte seg til etablerte ideer.  Men når de holder denne tendensen på et bevisst nivå og ikke tillater det å være deres fokus, kan de bidra mye til samfunnet gjennom undervisning og forskning der deres frie, intellektuelle stil aldri slutter å lete etter svar.

Neptun I det NIENDE husGåtefulle i sine ideer og sin måte å formidle dem på, personer med Neptun i niende hus ønsker ikke å bli kategorisert inn i noe tankesett eller tolkning av verden. Neptun her er vidåpen for ulike filosofier og kulturer.  Personer med denne plasseringen er ikke dømmende av kulturer som skiller seg fra sin egen. De er heller ofte fascinert og foretrekker å lære om dem gjennom erfaring og følelser i stedet for det skrevne ordet. Man burde være litt forsiktig for Neptun kan gå i en felle og bli et offer, i det niende hus er mye av det som utforskes ikke kartlagt og i ukjent territorium, der Neptun uvitende kan bli lurt eller brukt.

Pluto I det NIENDE husDe med Pluto i niende hus er ikke lett å få overtalt inn i nye filosofier eller ideer om religion eller politikk, fordi de har lidenskapelige meninger om reglene verden burde følge. Men siden Pluto er planeten for gjenfødelse og fornyelse, så kan det på et tidspunkt i livet være sannsynlig at disse personene fullstendig reverserer eller fornyer sine politiske, filosofiske eller religiøse ideer. Inntil da vil de imidlertid holde fast på sine synspunkter og vil argumentere heftig for å forsvare dem. Deres meninger om hvordan verden skal operere kan sitte så dypt at det ser ut til at det er en ubevisst del av hvem de er, i stedet for at det er ideer som er atskilt fra dem og kan diskuteres.

planeter i hus


I.
hus

II.
hus


III.
hus

IV.

hus

V.
hus

VI.
hus

VII.
hus

VIII
hus

IX.
hus

X.
hus

XI.
hus

XII.
hus
HJEM