Planeter i 5. hus

Planeter I det femte hus

Selvrealisering er essensen av det femte huset. Evnen til å slippe løs og leke med entusiasmen, kreativiteten og friheten til et barn er det femte huset i sin sanneste form. Det er det første forhold/relasjons huset, her vil ego og personlighet som ble utviklet i de første fire personlige husene bli presentert for andre gjennom relasjoner i det femte huset. Mye av denne selvrealiseringen oppleves gjennom romantiske forhold, og gjennom å få og oppdra barn. Selv om denne selvrealiseringen blir utført alene gjennom å skape kunst for eksempel, blir det på et tidspunkt lagt merke til eller presentert for andre, og deres reaksjon på det blir en del av opplevelsen. En del av motet som trengs for full selvrealisering i kunst eller lek er evnen til å tåle å få kritikk av andre når det som skapes ikke blir akseptert av dem. Å overvinne denne risikoen for å få kritikk, og å kunne skape uansett på en måte som er personlig oppriktig er utfordringen i det femte huset. På denne måten fungerer det femte huset som et speil for personen. Hver erfaring reflekteres tilbake gjennom andre mennesker som gjør det mulig for personen å vokse og utvikle seg. Evnen til å kunne oppleve moro fullt ut kommer fra en persons evne til å kjenne og akseptere seg selv, og hvordan de påvirker andre. En person som har problemer med å ha det moro kan se på sitt femte hus, hvilke planeter, tegn og aspekter viser deres evne til å uttrykke den «virkelige dem» og relatere det «virkelige dem» til andre mennesker.

Ekte selvrealisering gjennom kunst, lek, romantikk og barn gjør det femte huset morsomt.
 Det femte huset handler om kreativitet og selvrealisering gjennom et medium slik som relasjoner.

Solen I Det FEMTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er solen.png
Solen er komfortabel i sitt eget hus. Den skinner her. På sitt beste skaper den en person som er trygg på seg selv og hvordan de påvirker andre. De uttrykker seg fritt ved hjelp av det mediet som passer øyeblikket, og de deler ut hengivenhet som om de er en fast-food restaurant. I verste fall strever Solen i det femte huset hele tiden med å føle seg helt levende og trygg nok til å senke «guarden» og virkelig stole nok på folk til å kunne uttrykke seg genuint. Hvis man ikke klarer å finne en ekte selvrealisering, kan en som har Solen i femte hus velge kronisk festing som erstatning fordi alkohol og andre kjemikalier gjør det lettere for dem å uttrykke seg. Uansett, så elsker alltid en med Solen i femte hus å være forelsket. Hver ny romanse er som en innsprøytning av nytt liv for personen. Personen med denne plasseringen vil se frem til å få barn fordi gjennom et barn vet de at de utvikler seg videre.

Månen I det FEMTE hus


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er maanen.png
 For de med Månen i femte hus er det alltid et pressende og konstant behov for å finne veier for selvrealisering. Med månen så er det alltid et behov for å oppfylle ønskene i det huset den er i. Dette behovet er så dypt at det ofte er ubevisst. I det femte huset av selvrealisering vil aktiviteter som kunst, musikk, fremføring, interiør design, mote, dating og å bære frem barn kunne fylle dette behovet. Mange mennesker med Månen i femte hus er i stand til å uttrykke seg genuint, og de er tilfredse. De flyter lett fra en kreativ bestrebelse til en ny, og de føler seg komfortable med hvem de er. Romantikk er naturlig for dem, uten at det er rart. Å oppdra barn kommer naturlig, og de er i stand til å la sin barnslige side uttrykke seg uten å føle skam. Men det er imidlertid noen med Månen i femte hus som ikke griper huset med en slik letthet. De søker kontinuerlig etter en måte å kunne dele seg selv på og gjør det vanligvis ved å ha mange romantiske forhold eller tilbringe mye tid med å hengi seg til festing, da denne livsstilen gjør selvutfoldelse enklere.

Merkur i det FEMTE hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er merkur.png
Med Merkur i det femte huset er sannsynligheten stor for kreativt uttrykk gjennom språk, skriving eller å få seg utdanning i et emne man interesserer seg for. Merkur ønsker å lære og å kommunisere. I det femte huset bruker den disse ferdighetene til å gi personen en mulighet for selvrealisering. Denne posisjonen kan føre til at personen snakker om seg selv og sine interesser. Personen med Merkur i femte hus bruker kommunikasjon som underholdning. De elsker samtaler og er veldig sosiale. Romantisk sett så nyter Merkur et møte med likesinnede. Intellektuell stimulering er verdsatt i hos en partner. Barn blir presentert for kunst, litteratur og generelt holdt orientert.

Venus I det FEMTE hus


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er venus.png
Venus er like opptatt av å være attraktiv for andre mennesker som den er med å stå ved sine egne verdier, så i det femte huset av selvrealisering og direkte moro, kan Venus noen ganger bli fanget i en tautrekking mellom å glede seg selv og å glede andre for å fortsatt være attraktive for dem. I det femte huset må Venus sette sine egne behov for nytelse først, for å unngå å føle seg kvalt og misfornøyd. Uavhengig om man vinner denne kampen, så nyter skjønnhetens planet alltid alt som er smakfullt og raffinert, og den gjør det slik at deres egen selvrealisering vil passe i de samme rammene. Å ha det gøy i livet verdsettes mye av en med Venus i femte hus. Ferier, restaurantmåltider, fester, kunst og musikk er viktig for en med Venus i femte hus, og de sørger for at dette blir kvalitetsopplevelser. Ingenting som er billig eller harry blir akseptabelt. Romantikk i livet er avgjørende for en med Venus i femte hus, og behandles med finesse og sjarm. Venus blomstrer i kjærligheten og nyter å uttrykke sin skjønnhet i det femte huset. De gir denne kjærligheten til skjønnhet videre til barna ved å gi de alt de trenger for å oppleve moroa og skjønnheten i verden. Barn behandles rettferdig og vennlig av en med Venus i femte hus.

Mars I det FEMTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er mars.png
Mars kan være ganske glad og kraftfull i det femte huset. Mars’ behov for å tilfredsstille personens vilje uttrykkes med glede her fordi Mars gjennom lek, kunst, romantikk eller barn kan få personen til å føle seg mektig. Det femte huset gjør det enkelt. Her er Mars fri for frustrasjonen den ofte opplever i de andre husene hvor gjennomføringen av personens vilje ikke er lett å oppnå. På sitt verste er en person med Mars i femte hus, krevende og egoistisk i romantikk og fritidsaktiviteter med andre. Når de uttrykker seg selv, vil de med Mars i femte hus sannsynligvis være følsomme for kritikk, og ikke ta imot råd om deres selvrealisering og vil aldri ta imot ordre om hvordan de burde uttrykke seg selv kreativt. Selv om barn er velkomne, kan en med Mars i femte hus føle seg hindret av ansvaret noen ganger. Fordi at i det femte huset, brukes andre mennesker som refleksjoner av personen, så er det en dynamikk der som gjør at barn vokser og utvikler sin egen vilje som tenåringer, og de slutter da å tjene som en refleksjon av forelderen og dette kan komme i konflikt med viljen til foreldrenes Mars i femte hus.

Jupiter I det FEMTE hus


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er jupiter.png
Festen slutter aldri når Jupiter er i det femte huset. Moro er ubegrenset med denne posisjonen, og Jupiter i femte hus sin forakt for restriksjoner gjør at personen kan gå seg vill i kreative sysler og frimodig selvrealisering. Jupiters omgjengelige holdning gjør at disse personene ikke bekymrer seg for hvordan deres selvrealisering mottas av andre, noe som ytterligere blåser opp deres uttrykksfullhet. Men siden Jupiter notorisk tar ting for langt, så kan det i det femte hus bety at man overdrevent hengir seg til femte hus laster som alkohol, kjærlighetsaffærer og fester. Jupiter vet alltid hvor den beste festen med alle de mest trendy menneskene er og har et skarpt øye for å fange opp nye kulturelle trender. Denne posisjonen gir personen en sjette sans for sosiale nettverk, og de vil sannsynligvis bli venn med folk som kan hjelpe dem med å klatre på den sosiale stigen. En med Jupiter i femte hus liker å date mange mennesker uten å komme for nær noen av dem. Hvis Jupiter til slutt slår seg ned, vil dette sannsynligvis bety å endre fokus til å få barn. I sin vanlige stil vil ikke Jupiter være tilbakeholden. En stor familie vil være en form for selvrealisering. Jupiter her gjør personen sjenerøs, åpen og oppriktig med barn. Personen med Jupiter i det femte huset kommuniserer ærlig med barn.

Saturn I det FEMTE husDette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er saturn.png
Selv om Saturn i det femte huset kan være givende etter hvert, vil den sannsynligvis forårsake en god del frustrasjon. En frykt for å bli dømt og kritisert av andre er sannsynlig når en person med denne posisjonen slipper seg løs og virkelig uttrykker seg. Dette kan føre til at en person frykter å hengi seg til alkohol fordi de må ha kontroll over seg selv til enhver tid for å unngå mulige pinlige situasjoner. Generelt med Saturn i femte hus føler man at man er utenfor i situasjoner som er designet for fri og ekspansiv selvrealisering, slik at disse personene kan unngå store fester eller sosiale arrangementer. Disse personene vil sannsynligvis ansette dekoratører for å style sine hjem fordi de ikke stoler på sin egen kunstneriske sans. Eller de kan sjekke bøker eller internett for å lære om fargevalg i stedet for å følge sine egne følelser for hva som ser bra ut. Typiske romantiske situasjoner kan føles vanskelig for de med Saturn i femte hus. Blomster og dikt kan virke dumt og unødvendig. Saturn i det femte huset vil sannsynligvis ta dating på alvor i stedet for å hoppe fra partner til partner. Foreldrerollen tas også på alvor, og det antas at barn vil være ansvarlige. Med tiden får mange med Saturn i femte hus selvtillit til selvrealisering og blir dyktige innenfor en kunst. Fordi de tar kritikk på alvor, kan disse personene utvikle kunstneriske evner senere i livet etter at de har finpusset sine ferdigheter.

 Uranus i det FEMTE hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er uranus.png
Autentisk selvrealisering er Uranus’ gave i det femte huset. Uranus er aldri falsk, så personen med Uranus i det femte hus er i stand til å skape autentiske selvrepresentasjoner gjennom kunst. I romantikk har en med Uranus i femte hus en løs og frihetselskende følelse. Plasseringen produserer ikke en myk, romantisk personlighet. Imidlertid vil personen presentere seg autentisk for sine partnere i romantikk og vil forvente det samme i retur. Uranus har ingen tålmodighet for falske personligheter eller spill. Ærlighet er verdsatt så vel som enkel kommunikasjon. Enhver person som forsøker å fange denne personen ved hjelp av dramatiske følelser kan regne med en overraskelse. Personen med Uranus i femte hus vil se rett gjennom det og vil kreve at personen er ærlig hvis ikke blir de forlatt. Uranus i det femte huset kan bety plutselige brudd i romantiske forhold, noe som vanligvis skyldes at personen føler seg hemmet. Det kan være uventede graviditeter for en med Uranus i femte hus, og adopsjon kan være ønsket med denne posisjon.

Neptun I det FEMTE hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er neptun.png
En ekte kjærlighet til kunsten kommer med Neptun i femte hus. Enten personen setter pris på kunsten eller skaper den selv, så er det en viktig del av personens liv. Men disse personene er ofte kunstnerisk talentfulle. En med Neptun i femte hus er mild i romantikken, og setter pris på sentimentaliteten av romantiske gester. Vakker natur, musikk eller poesi kan lett lokke denne personen til et romantisk møte. Disse personene kan lett bli feid av føttene og vil gjerne overse feil hos partneren mens de dater. Husk imidlertid at uansett hvor fristet en med Neptun i femte hus blir, vil de fortsatt ha frihet i sitt kjærlighetsliv. De vil ikke kreve frihet, i stedet vil de subtilt ta det ved å distansere seg fra dater eller å «glemme» returnere en telefonsamtale av og til. Barn kommer lett for en med Neptun i femte hus, og de blir oppdratt til å sette pris på skjønnheten i livet.

Pluto I det FEMTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er pluto.png
Enhver kreativ jakt blir tatt på alvor når Pluto blir funnet i det femte huset. Når personen ønsker å engasjere seg i selvrealisering, velger de mediet nøye og er sikker på å bare vise sine beste verk til verden. Ofte vil personen ta selvrealiseringen for alvorlig til å kunne nyte den. Deres behov for å skape perfekt kunst kan knuse deres kreative ånd. På sitt beste gir imidlertid Pluto i femte hus personen en besluttsomhet og et fokus som gjør dem i stand til å skape fremragende kreative verker. Romantisk sett er disse personene varme eller kalde. Hvis de er interessert, vil den de ønsker seg få vite det og få nyte den enorme lidenskapen til Pluto i femte hus. Hvis de ikke er interessert, viser Pluto sin iskalde natur gjennom en ganske tydelig «gå vekk» melding som er lett å forstå. Plutos intense natur gjelder også barn når Pluto er plassert i det femte huset. Personen tar ideen om barneoppdragelse på alvor og kan med vilje utsette å få barn eller kan ha problemer med å fullføre en graviditet. Når barn kommer, fortsetter Pluto i det femte huset å ta jobben med barneoppdragelse på alvor, og barn er en prioritet i personens liv.

Planeter i hus


I.
hus

II.
hus


III.
hus

IV.

hus

V.
hus

VI.
hus

VII.
hus

VIII
hus

IX.
hus

X.
hus

XI.
hus

XII.
hus
HJEM