Planeter i 10. hus

Planeter I det tiende hus

Du vet hvem du er, men lurer du noen gang på hvem du er ifølge alle andre? Noen ganger er disse to bildene av deg ganske forskjellige. Hva er din offentlige personlighet?  Blir du sett på som vellykket eller mislykket? Blir du sett på som åpen, populær og utadvendt eller stille og mystisk? Dette er spørsmål, som besvares av tegn og planeter i det tiende hus. Det tiende huset er der vi er helt avdekket. Vi kan ikke gjemme oss her. Planeter og tegn her blir vist fram uansett om vi vil det eller ikke. De representerer hvordan verden ser oss, hva vi forventer å få fra verden og statusen vi oppnår.  Å bruke våre evner til å få gevinst oppnås vanligvis gjennom våre karrierer. Det kan resultere i penger, berømmelse eller til og med skam avhengig av hvordan ting spiller seg ut. Selv uten en karriere viser fortsatt det tiende huset det bildet av oss selv som vi presenterer for verden, hvordan vi forventer å bli behandlet av verden og hvilke konkrete resultater som kommer fra samspillet vi har med offentligheten. Selv hvordan naboene eller folk på markedet ser deg, og hvordan du vil at de skal se deg, bestemmes fortsatt av det tiende huset.  Her definerer vi vår rolle i verden og arbeider for å gjøre den til en realitet. Dette kulminerer inn i et offentlig bilde, som vises av tegn og planeter her. Verden ser vårt tiende hus tydelig.

Det tiende huset representerer vår personlighet. Det viser hvordan vårt omdømme, status og hva vi er i stand til å oppnå i verden vanligvis gjennom våre karrierer.

Solen I det TIENDE husEn mektig plassering, Solen i det tiende huset kombinerer solens drivkraft for å skinne sammen med «status og prestasjons» huset. Det er en bra kombinasjon, og den kan fungere godt til å hjelpe personen med å oppnå god status. Husk imidlertid at denne plasseringen betyr at personen alltid er utstilt for publikum. Å ha en kraftig planet som Solen i det høyeste, mest offentlige punktet på kartet gir lite privatliv. En hver gave kan også være en forbannelse, denne mektige posisjonen bør brukes klokt. Det gir en naturlig lederegenskap og respekt fra samfunnet. Folk ser naturlig opp til de med denne plasseringen. En Sol i tiende hus gir utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå sine mål, drevet av et brennende ønske om forhøyet status.  Å bli født med denne plasseringen er som å trekke et lykke kort, men det må behandles med respekt og omsorg.  Å være leder i offentlighetens øye er en fordel og gir makt, men det krever også konstant oppmerksomhet.  Slurvete eller egoistiske beslutninger kan være svært ødeleggende fordi de blir lagt merke til av alle. Men Solen i det tiende hus er spenstig. Det kreves mange feil for å få dem til å falle. Disse personene har karisma og folk har en naturlig respekt for dem. Hvis det brukes klokt, kan denne posisjonen være ganske lønnsom.

Månen I det TIENDE husDe med Månen i tiende hus er komfortabel i offentlighetens øye, og  ønsker å være ute i verden å nyte sin naturlige gave av antatt høy status. Den offentlige arenaen er det naturlige hjemmet for disse personene, og verden aksepterer dem naturlig. Fra tidlig alder føler disse personene seg komfortable i offentlighetens øye.  Det er følelsesmessig tilfredsstillende for dem å føle seg akseptert av publikum. Å være på scenen, foran et kamera eller snakke med publikum kommer naturlig for dem og føles naturlig. Faktisk, så gir følelsen av å bli akseptert av publikum mat til deres følelser, og suksess i det offentlige øye gir dem emosjonell balanse. Disse personene vil alltid gjøre det bra i karrierer som involverer omsorg for offentligheten, siden Månen handler om gjensidig omsorg. Mahatma Gandhi med Månen i tiende hus ønsket å ta vare på verden før seg selv. De har en tendens til å ta karrierebeslutninger basert på følelser. Å følge sitt hjerte på vei til suksess i verden, er helt naturlig for dem.  Å være «fastlåst» hjemme, håndtere husarbeid og ansvar går mot deres følelsesmessige kjerne. Dette er karrierefolk, og de kan bli deprimerte når deres tilknytning til offentligheten og den større verden «der ute» blir avskåret av familieforpliktelser.  I kjernen tilhører de med Månen i tiende hus verden. Det er deres kilde til følelsesmessig stabilitet og får dem til å føle seg hele.

Merkur i det TIENDE husMerkurs frigjorte intellektuelle stil gagner det tiende huset ved å bistå med strategiske beslutninger i karriere og PR. Ønske om forhøyet status kan føre til hensynsløse beslutninger basert på lidenskap eller følelser.  Merkurs tørre og analytiske tilnærming kan hindre disse menneskene i å ta følelsesmessig baserte beslutninger som ellers ville senke deres status, i stedet for å heve den. Planeten hjelper også med kommunikasjon og nettverks evner. For å flytte opp på den sosiale stigen i det tiende hus, er dette verdifulle gaver.  Merkur i tiende hus kan også føre til at personen blir «snakket om» som et tema for nyheter eller sladder. De som har denne posisjonen burde huske på dette.

Venus I det TIENDE husVenus i det tiende huset gjør personen tiltalende for offentligheten. Denne posisjonen er alltid gunstig siden den bringer takt, takknemlighet og en finjustert følsomhet i å forholde seg til offentligheten, og den nyter offentlig oppmerksomhet. Venus finner alltid skjønnheten i huset den faller inn i. I det tiende huset ser den hvordan verden fungerer som et vakkert nettverk hvor folk jobber sammen for å oppnå ting.  Den bruker finesse i å håndtere publikum og vet å vise sin beste side når den er i offentlighetens øye. Karrierer innen mote, reklame eller et hvilket som helst felt hvor formidling av skjønnhet er nøkkelen, vil være naturlige veier for personer med Venus i tiende hus.      

Mars I det TIENDE hus


Mars i det tiende huset vet hvordan man tar det den vil ha fra verden. Den utøver sin vilje på verden og har ingen frykt for mulige konsekvenser. Disse personene går aggressivt etter karrieren sin og har sterke, selvsikre personligheter. De viker ikke unna for å kjempe for rampelyset, og enhver mulighet til å øke sin status blir sett på som en kamp som skal vinnes. Enhver karriere som gir dem mulighet til å demonstrere sin styrke og kraftfullheten av viljen deres er sannsynlig med denne posisjonen. Militæret og politiet er åpenbare valg for disse personene, men det er også politikk, noe som gir en mer subtil vei for å demonstrere deres ønske om å ta på seg en kamp og vinne på den offentlige arena. Å tape eller å virke svak i offentlighetens øyne er ødeleggende for dem og kan gjøre dem rasende. Det er et konstant behov for å virke sterk og selvsikker.  Å kjempe for andres rettigheter er vanlig med denne posisjonen siden Mars elsker å spille helten. Hvis personens offentlige bilde forbedres i prosessen, er det en dobbel seier!

Jupiter I det TIENDE husEn posisjon som er felles for folk som er populære på skolen, Jupiter i det tiende huset er så komfortabel med hvordan andre mennesker ser på dem, at de ikke engang trenger å prøve å få oppmerksomhet eller popularitet.  Å være populær er deres naturlige posisjon i livet. Jupiter er ikke sjenert eller redd. De kritiserer ikke seg selv eller prøver for hardt. I det tiende huset er denne naturlige evnen til å være ekte og trygg, vanskelig for publikum å motstå. Det finnes ingenting man ikke kan like. En person som utstråler Jupiters bekymringsløse holdning er alltid attraktiv og harmløs. Karrieremuligheter kommer til disse personene på en måte som virker som ren flaks, men det er mer sannsynlig at deres optimistiske holdning gjør dem oppmerksom på muligheter som andre overser. Disse personene er komfortable med å gjøre ting offentlig, gjerne på en stor måte. Å arrangere en forseggjort stor hendelse som involverer mange mennesker er noe en med Jupiter i tiende hus kan gjøre sømløst. Deretter kan de bruke festen til å øke sin status og sosiale posisjon uten at noen engang innser hva som skjedde.

Saturn I det TIENDE husDe med Saturns i tiende hus kan ta karrieresuksess, prestasjon og status så alvorlig at de faktisk gjør disse tingene vanskeligere enn de trenger å være. Saturn styrer det tiende huset, noe som virker som en god ting, og det kan det også være. Men det kan også bare være overveldende. Disse personene føler et enormt press for å oppnå ting og bli beundret i andres øyne. Det er en følelse de aldri kan riste av seg, og hvis de tror at de aldri vil nå målene sine, kan det få tragiske konsekvenser. Når en med Saturn i tiende hus gir opp, gjør de det helt, og noen ganger dramatisk. I de beste scenarier, gir denne posisjonen utholdenhet og en jevn vilje til å oppnå ting i verden. Disse personene kan ha en tørr, seriøs og faderlig personlighet eller så kan deres behov for å imponere andre noen ganger bli så stort at de ender opp med å virke altfor prangende, glorete og falske fordi de prøver for hardt og overdriver. De foretrekker lederstillinger i karrieren. De tåler ikke å bli sjefet rundt. Enhver karriere som har høy status vil tilfredsstille dem, og de trenger alltid rom for avansement.

 Uranus i det TIENDE hus
Uranus i det tiende huset staker ut sin egen vei, og setter sine egne ønsker foran sin bekymring over det offentlige bildet. Av denne grunn kan personlighetene til de med Uranus i tiende hus variere sterkt, men de har alltid en uvanlig fri følelse for hva offentligheten mener. Denne posisjonen kan føre til berømmelse eller vanære, men det vil alltid skyldes personens motivasjoner og beslutninger. Ofte blir de kjent for nye og annerledes ting, eller for ting som ikke er relatert til deres karriere som normalt ville bli holdt privat. Selv når ting går galt i andres øye, forblir Uranus i det tiende huset på sin valgte kurs. Andre ser ofte på disse personene som fastkjørt. De er bestemt og har intens tro på sine valgte veier til suksess. Så, når en plutselig endring oppstår i personens liv, er det veldig interessant og forårsaker røre.

Neptun I det TIENDE hus

Hvem vet egentlig hva som skjer med disse mystiske personene? Mange av dem er ikke engang sikre på det selv. Ofte ser de på sitt profesjonelle liv og deres evne til å lykkes som surrealistiske, og selv om de kan oppnå mye, nyter de ikke rampelyset eller forpliktelsene. De har en tendens til å fraskrive seg og vandre uten virkelig å forplikte seg til de skritt som må tas for å føre dem til suksess og offentlig anerkjennelse. Å bestemme seg for en karriere og holde seg til det kan være utrolig vanskelig for de med Neptun i sitt tiende hus. Et behov for frihet og en tendens til virkelighetsflukt er kjennetegn for Neptun. Så å forplikte seg til bare en bestemt vei til suksess eliminerer alle de andre alternativene i livet, noe som tar bort frihet og kveler Neptuns behov for å rømme. Det skaper også en situasjon der personen ikke har flere unnskyldninger for ikke å lykkes annet enn sine egne svakheter, som kommer frem og avslører deres feil. Neptun foretrekker å forbli uklar, og å anvende sitt talent når de føler at de kan gjøre sitt beste i stedet for å jobbe mot suksess bare for å lykkes. Karrierer som involverer følelser, omsorg, kunst eller stil er naturlig for en med Neptun i tiende hus. Disse karrierene passer godt for de med Neptun i tiende hus, fordi de har kreative, intuitive, og følelses- og omsorgsfulle talent som ikke kan slås på eller av på kommando.

Pluto I det TIENDE hus


Når Pluto i det tiende huset retter sitt blikk mot suksess, ser den seg ikke tilbake. Ingen kan stoles på og alle er konkurrenter for disse personene. De har ofte en mystisk eller hensynsløs personlighet. Deres fokus på suksess er ingen spøk, og de kan faktisk bli så besatt at de brenner broer og saboterer for seg selv i sitt forsøk på å fjerne konkurransen. Hvis de skulle ende opp som ofre for sin egen hemmelighetsfulle og hevngjerrige oppførsel, har de kraften til å bygge seg opp igjen og lære av sine feil. Disse personene gjør det bra i enhver karriere hvor de kan bruke sin søkende, hemmelighetsfulle og mistenksomme natur. Å jobbe som hemmelig etterforsker eller avhørsmann er perfekt for dem. Psykologisk jobb som krever undersøking og evnen til å unngå å bli lurt av tullete unnskyldninger fra en klients oppførsel er også et godt valg. Pluto i det tiende huset blir sjelden utnyttet og gir ikke opp en kamp. Hvis det er noe som skulle få dem til å falle, er det vanligvis deres egen mistillit til verden som slår tilbake på dem fordi verden slutter å stole på dem.

Planeter i hus


I.
hus

II.
hus


III.
hus

IV.

hus

V.
hus

VI.
hus

VII.
hus

VIII
hus

IX.
hus

X.
hus

XI.
hus

XII.
hus
HJEM