Planeter i 6. hus

Planeter I det sjette hus

Det er i det sjette huset at kreativiteten fra det femte huset blir perfeksjonert og gjort om til praktisk anvendelse. På en bred skala, blir alle ferdighetene fra hus en til og med fem finslipt og tatt i bruk i sjette hus. Det sjette huset er der vi lærer at livet krever voksenansvar og konstant vedlikehold. Menneskekroppen krever vedlikehold. Boliger krever vedlikehold, regninger må betales og arbeid må gjøres.
Dessuten er folk med sterke sjette hus i sine diagrammer opptatt av å gjøre disse tingene riktig. Det overveldende budskapet i det sjette huset er at hvis du skal gjøre noe, gjør det riktig! Besettelser med arbeid og perfeksjonering av en ferdighet vises i det sjette hus, samt problemer med mat, helse og hvordan vi tillater at verden og vårt sinn påvirker vår fysiske helse – alt manifesterer seg i interessant atferd i henhold til tegn og planeter. Dette er et relasjons hus, og det sjette huset er der vi bryr oss om andre på en praktisk måte, og representerer vår holdning til hvordan andre skal ta vare på oss i retur.

En persons relasjon til den fysiske verden blir vist med det sjette hus.

Solen I det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er solen.png
En Sol i sjette hus kan være en velsignelse eller en forbannelse. Med solen plassert her, er personens behov i livet å skinne ved å leve livet godt, først og fremst ved å holde seg frisk og mestre en ferdighet. Dette skaper en person som er dyktig i sitt arbeid og på å navigere de praktiske utfordringene i dagliglivet. Men dette skaper også et dilemma som kan generere mye stress. Disse menneskene kan bli hjemsøkt av spørsmålet om hvor «godt» er «godt nok»? For å gjøre saken verre, er det sjette huset vagt fordi det ikke fokuserer på en bestemt del av livet. Det handler mer om personens levemåte. Så med Solen i det sjette hus, kan Solens behov for å skinne og være på sitt beste, føles overveldende fordi strålene blir kastet over nesten alle oppgaver. Alt personen gjør i hverdagen er underlagt dette behovet for å gjøre ting riktig eller til og med perfekt. En med Solen i sjette hus er i stand til stor prestasjon. Disse menneskene kan gjøre ting så bra at de faktisk kan nå nye høyder. Ved å perfeksjonere en eksisterende ferdighet, kan de gjøre den til et helt nytt produkt. Men de kan også legge så mye innsats i dette at de blir utbrent mentalt og fysisk. Ved å huske at nøkkelen til det sjette huset er «omsorg i tjeneste for andre», kan de med Solen i sjette hus refokusere sitt behov for å skinne her, til å ta vare på andre og å la andre ta vare på dem. Dette er ikke lett fordi solen ønsker å ta ansvar og skinne for å tilfredsstille seg selv, men det kan gjøres.

Månen I det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er maanen.png
Med Månen i det sjette hus er fokuset på omsorg i stedet for å perfeksjonere. De med Månen i det sjette hus mister ikke ønsket om å leve godt og perfeksjonere sine ferdigheter, men dette behovet er dempet av behovet for å ta vare på andre og bli tatt vare på av andre på praktiske måter. De med Månen i sjette hus antar at deres kjære alltid vil gi dem mat, penger og ly. På samme måte er de glade for å ta klesvasken, vaske og lage mat. Så lenge balansen er der, vil disse personene nynne lykkelig, men hvis denne balansen forsvinner på grunn av en livshendelse, kan det komme som en overraskelse og vil sannsynligvis påvirke deres fysiske helse. De antar bare at de praktiske delene av dagliglivet bør tas på alvor av alle og at hver person gjør sin del godt, og ikke gir rom for tragiske feil som ødelegger systemet. De med Månen i sjette hus er nøye med sine daglige rutiner, og de holder seg ofte til tidsplaner, noe som gir dem komfort. De har visse tider for arbeid, for å spise og for trening. De har også visse måter hver av disse tingene bør gjøres på. Mat er sentralt i livene til de med Månen i sjette hus. De er generelt kresne og vil ikke rikke på sine preferanser. Mental balanse og en fredelig og lykkelig sinnstilstand er svært viktig for å opprettholde den fysiske helsen til mennesker med Månen i sjette hus. De har en veldig følsom, hode og kropp forbindelse. Hvis deres mentale tilstand er i ubalanse eller de er ulykkelige, vil det påvirke deres fysiske helse.

Merkur i det SJETTE hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er merkur.png
Merkur fyller huset med energi og fokus her i sitt eget hus. Dette er en utmerket plassering fordi Merkur bidrar til å fjerne tåken. Merkur er klar og konsis. Det hjelper personen med å frigjøre sine behov for å perfeksjonere og å gi omsorg, ved hjelp av klar kommunikasjon og definerte mål. Det gir personen energi til å gå gjennom oppgaver med definerte begynnelser og avslutninger, i stedet for å flyte rundt med et vagt behov for å perfeksjonere. Og det gir personen en evne til å kommunisere på en slik måte at de nøyaktig kan be om den omsorgen de trenger, og også forstå den omsorgen som andre trenger fra dem. Detaljorienterte Merkur hjelper personen med å sortere gjennom kompliserte oppgaver og å dele opp jobber i brukbare stykker.

Venus I det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er venus.png
Venus i sjette hus er en fantastisk plassering for et gledelig liv. Venus i sjette hus kan finne glede i de rutinemessige oppgavene ved å vedlikeholde kroppen, holde tritt med husarbeid og gjøre nøyaktig arbeid. Å faktisk finne disse tingene som en vakker del av livet er litt av en gave. Denne personen er tålmodig med arbeid og øker gjerne husarbeid for maksimal glede. Hvis rengjøring av huset er morsommere på torsdag enn søndag, vil de med Venus i sjette hus sørge for å planlegge ting på denne måten. Hvis det er morsommere å betale regninger ved hjelp av et dataprogram i stedet for penn og papir, så vil de bruke datamaskinen. Venus er proff på å maksimere glede og i det sjette huset er dette et ekte pluss. Også som planeten av attraksjon, vil Venus i det sjette huset skape skjønnhet. Arbeid som innebærer å skape vakre gjenstander er vanlig med denne plasseringen, samt arbeid som involverer å gjøre personen attraktiv slik at man kan leve av det, som for eksempel modellyrket, skuespill eller sang. Spørsmålet om omsorg blir sett på som et gjensidig forhold mellom mennesker som forstår balansen i menneskelige relasjoner, man forstår at omsorg er nødvendig og mottas og gis hensynsfullt

Mars I det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er mars.png
Når viljen utøves i det sjette huset, kan fantastiske ting oppnås! Mars i det sjette huset er fast bestemt på å gjøre ting bra, og hvis den ikke kan gjøre ting bra alene, vil den finne noen andre til å gjøre det, men det vil bli gjort. Mars’ vanlige sjefete holdning vises ofte her ved at man får andre mennesker til å gjøre arbeid og tjene. Mars føler alltid at den skal tjenes. Og i det sjette huset er dette fremhevet. Men ved å skape et team av mennesker som er villige til å tjene, kan mye oppnås. Mars har også høye standarder, så i det sjette huset, presser den folk til å gjøre best mulig arbeid. Selv om Mars i det sjette huset ikke skaper den mest givende person når det kommer til å ta vare på andre, kan den oppnå mye. Det er ofte en aggressiv holdning til å opprettholde helse med Mars i sjette hus. En streng fysisk treningsrutine kan tilfredsstille Mars’ behov for å frigjøre aggresjon og være ansvarlig for sin egen helse.

Jupiter I det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er jupiter.png
En plassering som gir rikelig mulighet for suksess, Jupiter i det sjette huset kan erobre enhver oppgave. Jupiters ekspansive natur er ikke lett å kvele. I det sjette huset tar Jupiter på seg store jobber som en utfordring og blir ikke overveldet av dette. Men Jupiter i sjette hus må være forsiktig med utsettelser. Jupiters avslappede holdning kan få personen til å føle at det alltid er god tid til å fullføre arbeidet, slik at store prosjekter blir ofte fullført i siste minutt. Men selv når Jupiter faller inn i denne fellen, klarer den å trekke seg ut med letthet. Heldige Jupiter er alltid villig til å hjelpe og tjene andre når den finnes i det sjette huset, men det er ofte slik at den befinner seg i en misunnelsesverdig posisjon for å bli tjent! Enhver helse- eller treningsrutine vil sannsynligvis bli gjort til det ekstreme. Hvis en bestemt diett er valgt, vil den bli fulgt nøyaktig. Jupiter brenner imidlertid også ut, så det er ofte gunstig å temme sin entusiasme, slik at den er sterkere på lang sikt.

Saturn I det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er saturn.png
For det allerede alvorlige sjette huset kan Saturn føles å være en tung byrde. Saturn er ikke en forferdelig match for det sjette huset. Den passer faktisk inn ganske bra her. Men i arbeidets og tjenestenes hus kan planeten med regler og restriksjoner få ting til å virke vanskeligere enn de trenger å være. Arbeid og service til andre kan sees på som feller, noe som gjør at personen føler seg som en slave for verden når Saturn er i det sjette huset. De daglige oppgavene med å leve kan virke som et intenst slep som hindrer personen fra å nyte livet. Det ser ut til at personen alltid tjener andre, men aldri blir servert i retur. I det beste scenariet skaper Saturn i sjette hus en person som er ansvarlig i sitt arbeid og seriøs rundt det å gjøre ting ordentlig. De tjener andre frivillig og forventer ingenting i retur. I beste fall tar de med Saturn i sjette hus ansvar for kosthold og mosjon. Imidlertid bør de med Saturn i sjette hus være forsiktig med å la en altfor alvorlig holdning påvirke deres fysiske helse, ved å tillate at stress spiser bort den fysiske helsen deres.

 Uranus i det SJETTE hus

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er uranus.png
Uranus er ikke komfortabel i det sjette huset. Den lengter stadig etter å bryte fri fra det den ser på som smålige bekymringer i dette huset. Når den er fanget her, vil Uranus finne måter å gjøre det enklere ved å finne opp nye arbeidsteknikker som gjør ting mer effektivt, eller bare koble fra og ignorere problemene med arbeid og tjenester. Dette vil til slutt slå tilbake fordi det som betyr noe i alle hus kan bli fullstendig ignorert. Når dette skjer, kan Uranus eksplodere og bli en tyrann som insisterer på at andre gjør det arbeidet som Uranus burde ha gjort for lenge siden. På sitt beste forventer ikke Uranus i sjette hus å bli tjent mer enn den er villig til å tjene andre. Den vil heller være så separat som mulig og finne måter å navigere de daglige rutinene i arbeidslivet som gir mest frihet for alle. Den er ofte svært vellykket på dette ved å komme opp med nye tilnærminger til effektivitet og arbeid. Men når den føles fanget her, kan den bli reaktiv og aggressiv og dette kan føre til stressrelaterte sykdommer hvis det ikke finnes noe sted å slippe ut frustrasjonen.

Neptun I det SJETTE hus
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er neptun.png
I det sjette huset vil Neptun alltid være den som tjener og vil aldri bli den som tjenes. Som planeten av offer og medfølelse, kan ikke Neptun styre seg fra å tjene andre når den ligger i det sjette huset. På grunn av den samme uforklarlige, mystiske kraften som gjør at Jupiter kan motta tjenester i det sjette huset, må Neptun alltid yte service. Dette er astrologiens skjebne. Neptun i det sjette huset kan være en posisjon av lidelse hvis denne skjebnen ikke tolkes i sitt beste lys av personen. Hvis den tjenesten som gis blir sett på som medfølende og kjærlig, kan Neptun oppleve glede i det sjette huset. Hvis det blir av personen sett på som et liv med uvillig slaveri til andre, forårsaker det smerte. Neptun er den mest følsomme av planetene og føler ting så dypt at mye av det er ubevisst. I det sjette huset påvirker disse følelsene den fysiske kroppen på et ubevisst nivå. Neptuns grenser er alltid uskarpe, også med Neptun i det sjette huset er grensene mellom de følelsesmessige og fysiske uklare. Stress i forbindelse med tjenester, arbeid og det å forholde seg til verden blir umiddelbart følt fysisk av personen med Neptun i sjette hus. Disse personene må holde perspektivene klare og prøve å forbli upåvirket av stresset i den fysiske verden for å sikre sin egen fysiske helse.

Pluto I det SJETTE hus


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er pluto.png
Pluto tjener aldri villig andre. Når den blir tvunget til å gjøre det i det sjette huset, kan Pluto huse mye fiendskap rundt dette. Maktspill eller -kamper knyttet til arbeid og service er sikre følger når Pluto er i det sjette huset. Hvis disse problemene går uløst, som de ofte gjør med Pluto, påvirkes den fysiske helsen til personen. I likhet med Neptun er Pluto en emosjonell planet, og mye av følelsene er ubevisste. Når denne planeten er plassert i det sjette huset av arbeid, tjeneste og helse, vil enhver ubevisst maktkamp over tjeneste og arbeid få fysiske manifestasjoner. For personen med Pluto i sjette hus er det lurt å uttrykke sine følelser i stedet for å holde dem inne og la dem slå rot. Dette vil holde personen fysisk sunn. I beste fall har Pluto i det sjette huset et intenst fokus i arbeid og er i stand til å gi hundre prosent av sin energi til å perfeksjonere den fysiske verden ved å jobbe hardt og holde dette fokuset. Pluto kan oppnå mye i det sjette huset med disse ferdighetene, så lenge den ikke tillater seg å bli dratt ned i maktkamper med andre mennesker.

Planeter i hus


I.
hus

II.
hus


III.
hus

IV.

hus

V.
hus

VI.
hus

VII.
hus

VIII
hus

IX.
hus

X.
hus

XI.
hus

XII.
hus
HJEM