12. Hus

Tolvte hus – Hinsides det personlige

Dette hus representerer de områder av livet, hvor individet ikke lengere spiller noen rolle, hvor vi går et skritt tilbake til fordel for en større sammenheng eller fortaper oss i en slik. Tradisjonell astrologi ser sykehus, fengsler og psykiatriske institusjoner i dette hus. Det blir også forbundet med klostre og andre former for retreats.
 Det tolvte huset er temmelig vanskelig å forstå.
Dette huset er Fiskenes hjemmebane og Neptun hører også hjemme her.
I dette huset er det ikke lett å få med seg det som foregår. Vi har et sterkt behov for å ofre tegnet som er på hus-spissen til fellesskapet og man har behov for å ofre planeter i dette huset til universet.

Dette er forvirringens hus, det er det kreative huset, det åndelige huset, galehuset… Merkur i dette huset kan ha intuisjon, Månen i dette huset har så mye empati at den nesten får nerveproblemer, Mars i dette huset stiller opp for andre, men blir sjelden takket for innsatsen og da blir Mars gretten.
Så har man det kreative i dette huset. Merkur kan være en skikkelig poet her, Månen kan ha så mye vakkert i hjertet at den blir en helgen, Mars kan virkelig ha et hav av kreativitet i seg.
Vårt psykiske driv ligger også i dette huset. Hva vil vår sjel? Sjekk dette huset. Solen kan ha et ønske om å ofre seg for å bli en del av en sak, som Gandhi med Solen i dette huset. Han ofret seg for India. Solen kan ha behov for å leve ut kreativitet, som Einsteins Sol. Man kan være i psykisk ulage og ha et ønske om å få trekke seg vekk fra verden og fellesskapet med Solen her. Mulighetene er mange.
Dette huset er det siste av Vann-husene og man kan også forklare dette huset slik:
I det fjerde huset har vi følelser for slekta/familien.
I det åttende huset har vi følelser for partner og nære venner
I dette huset har vi følelser for den fremmede og for «Gud».
Planeter i 12. hus
Tegn i 12. hus

hus

I.
hus
II.
hus
III.
hus
IV.
hus
V.
hus
VI.
hus
VII.
hus
VIII
hus
IX.
hus
X.
hus
XI.
hus
XII.
hus
HJEM