6. Hus

Sjette hus – Arbeid og rutine

Det sjette hus beskriver de omstendigheter, som omgir oss i det daglige, herunder arbeidsmiljø og daglige gjøremål. Dette inkluderer vår adferd overfor underordnede. Kroppshygiene og pleie hører også hjemme her, samt tendenser til visse tilegnede sykdommer. 
I sjette hus møter vi hverdagen. Der ser man hvordan folk organiserer sin hverdag. Enten man går på jobb eller man tørker støv – alle hverdagssysler er lagt til dette huset. Værens tegn fyker over huset, går til frisøren impulsivt og har svært mye energi. Løvens tegn er «konge på haugen» i hverdagen og vil gjerne bli lagt merke til. Her kan Løvens tegn være svært sjenerøst og selskapelig. Løvens tegn her inviterer gjerne venner på lunsj og stiller opp for deg. Steinbukken organiserer hverdagen og føler frykt for ikke å rekke alt den har planlagt. Mars skaper mye stress, Månen deler ut omsorg, Neptun farger hverdagen med magi, mens Uranus gjør som den vil – hvis den vil, når den vil.
Alle planeter i dette huset vil preges av Jomfruens tegn. Ofte kan planeter her være litt vel kritiske i hverdagen, men som regel forsøker disse planetene å gjøre noe med det de ser på som- ikke perfekt.

Planeter i dette huset vil gjerne bidra til en organisert verden.
Helsen påvirkes av planeter i dette huset.

Det kan være verdt å se på hvilken planeter som oppholder seg i huset.
Solen kan gi hjerte og kar sykdommer. Månen kan gi problemer med hormoner, kroppsvæsker og mage. Merkur kan gi mentalt stress. Venus kan bety at man må ta ekstra hensyn til nyrene. Mars gir stress, skader og feber. Jupiter kan gi leverproblemer. Saturn indikerer giktiske plager og stivhet i kroppen, samt trøbbel med hud og tenner. Uranus kaster sykdommer på en og man kan få trøbbel med årer og ankler. Neptun lager allergier og søvnproblemer, mens Plutos sykdommer er mer skjulte og snikende.
Det er i det sjette huset at kreativiteten fra det femte huset blir perfeksjonert og gjort om til praktisk anvendelse. På en bred skala, blir alle ferdighetene fra hus en til og med fem finslipt og tatt i bruk i sjette hus. Det sjette huset er der vi lærer at livet krever voksenansvar og konstant vedlikehold. Menneskekroppen krever vedlikehold. Boliger krever vedlikehold, regninger må betales og arbeid må gjøres.
Dessuten er folk med sterke sjette hus i sine diagrammer opptatt av å gjøre disse tingene riktig. Det overveldende budskapet i det sjette huset er at hvis du skal gjøre noe, gjør det riktig! Besettelser med arbeid og perfeksjonering av en ferdighet vises i det sjette hus, samt problemer med mat, helse og hvordan vi tillater at verden og vårt sinn påvirker vår fysiske helse – alt manifesterer seg i interessant atferd i henhold til tegn og planeter. Dette er et relasjons hus, og det sjette huset er der vi bryr oss om andre på en praktisk måte, og representerer vår holdning til hvordan andre skal ta vare på oss i retur.

En persons relasjon til den fysiske verden blir vist med det sjette hus.
Planeter i 6. hus
Tegn i 6. hus

hus

I.
hus
II.
hus
III.
hus
IV.
hus
V.
hus
VI.
hus
VII.
hus
VIII
hus
IX.
hus
X.
hus
XI.
hus
XII.
hus
HJEM