8. Hus

Åttende hus – Tap og felles eiendom

Det åttende hus viser, hvordan vi forholder oss til felles eiendom, og hvordan vi håndterer materielle tap. Skatten som vi hvert år blir pålagt, er et godt eksempel her, og viser hvor tett forbundet disse tingene er. Den tradisjonelle astrologi hevder, at det åttende hus er forbundet med døden og alt det metafysiske i livet. Døden utgjør i så fall det ultimate, fysiske tap. Studiet av metafysikk kan bl.a. være en meget differensiert måte å forholde seg til dette tapet på, som uunngåelig rammer oss alle.
 I det åttende huset møter vi på Skorpionens mystikk og Skorpionens intensitet og styrke. Planeter i dette hus minner litt om sommerfugler. Det er som om planetene i dette huset først er larver, så møter de på en krise, så går de litt i stå – men, så plutselig er de sommerfugler. Der det andre huset er ens egne verdier, talenter og nytelse, går dette huset på andres verdier. Hva ser vi rundt andre og deres verdier? Hvordan takler vi misunnelse, grådighet, begjær? Hvordan takler vi kriser? Hvordan takler vi døden? Gir vi lett slipp på noe/noen? Klamrer vi oss fast? Vi svømmer ofte litt forvirret rundt i Skorpionens svarte hav, men vi har all forutsetning for å forvandle oss til noe positivt i dette feltet av horoskopet. Vi har mye frykt i dette feltet, men vi har også mye styrke. Planeter som ligger her skjuler seg litt og er litt mystiske – men, når de kommer så kommer de med full tyngde. En hver planet som ligger i dette huset vil ha en stor styrke og overlevelses-vilje.
Lykke i det 8. hus finner man bare ved å gi slipp på ønsket om å kontrollere andre eller få gevinst gjennom dem.
Som det mektigste huset, representerer det åttende huset de ultimate prisene vi betaler i livet. Utfordringen med det åttende huset er å “gi slipp”, slutte å kjempe for det du vil ha, og lære å virkelig gi med en ærlig sjel. Dette er grunnen til at det handler om død, skatt, delte ressurser og sex. Døden er det ultimate i “å gi slipp”. Den beste sex oppleves når vi gir oss helt hen til vår partner. Suksess med verdens skatter og delte ressurser finner man bare med aksept og ærlige forretninger. Å erobre det åttende huset er å akseptere at fysisk død er uunngåelig, og at andre symbolske dødsfall oppstår hver dag. Å erobre dette huset er å akseptere at vi alltid må gi til verden og andre. Å kjempe imot disse tingene vil alltid resultere i større tap. Som det siste relasjons huset, vil de med sterke åttende hus ofte oppleve følelser som er for dype til å kunne forklares, med en forståelse av menneskets natur som kan forklares som synsk.
De har et liv der relasjoner oppleves så dypt at de noen ganger blir skydd fordi de provoserer følelser som er for smertefulle og kraftige. Det er både en velsignelse og forbannelse for de med sterke åttende hus. De opplever ofte mye smerte fordi de føler hver nyanse av menneskelige relasjoner, men de har også en dyp forståelse av smerte og feil hos andre, noe som gjør at de medfølende kan akseptere folk for hvem de er. I virkeligheten, for å kunne nyte fred og lykke i det åttende huset, må en person være i stand til å gi slipp på egoistiske ideer og væremåter. Ved å gi fritt til andre ved hjelp av den gaven det er å ha den dype åttende hus forståelsen vil man kunne slippe smerten fra dette hus. For å forberede seg på de universelle husene som begynner i det niende huset, må de med sterke åttende hus lære seg å gi slipp på folk og akseptere at andre, og verden har sine egne agendaer som de ikke kan kontrollere. Ofte er de med sterke åttende hus interessert i og har en innsiktsfull forståelse av astrologi og psykologi. De er alltid fascinert av sin innsikt i den menneskelige opplevelsen av følelser og relasjoner. Sosialt arbeid og rådgivning er gode yrkesvalg for mennesker med sterke åttende hus. De dypere årsakene bak hendelser i livet og en forståelse av de store ting som skjer i verden, søkes av de med sterke åttende hus. Personer med sterke åttende hus tror aldri at hendelser forekommer i et vakuum. Det er alltid grunner, og den med sterkt åttende hus er den som ser temaene og de større bildene som andre ikke får med seg.

Det åttende huset er der vi opplever relasjoner på sitt dypeste nivå.
Planeter i 8.hus
Tegn i 8. hus

hus

I.
hus
II.
hus
III.
hus
IV.
hus
V.
hus
VI.
hus
VII.
hus
VIII
hus
IX.
hus
X.
hus
XI.
hus
XII.
hus
HJEM