9. Hus

Niende hus – Filosofi og fjerne land

Det niende hus beskriver vår spirituelle tilbøyelighet, livsfilosofi og livssyn. Disse blir faktisk ofte påvirket av reiser til fremmede land. Den innstilling som blir fremelsket og formet i dette hus, kan i høy grad påvirke vårt tiende hus.
Vårt niende hus er huset hvor vi inkluderer verden, filosofier og horisonter. Et aktivt niende hus vil ut i verden for å bli kjent med andre kulturer. Det niende huset vil stille spørsmål ved filosofier, ideologier og skaffe seg kunnskap og gjøre seg opp en mening selv. Her leter man etter en Mester, en man kan stille mange spørsmål – man er ikke like mye ute etter svar som etter spørsmålene. Her stilles spørsmål om det abstrakte. I det tredje huset er vi konkrete, i det niende huset er vi abstrakte. Vår forbindelse til det fremmede sees her. Planeter i dette huset er aktive på Skyttens vis. Planeter her har en vandretrang og de lengter etter noe de ikke helt vet hva er. Tegnet på huset viser hva vi legger i dette huset. Vektens tegn vil søke etter vennskap der man kan diskutere abstrakte teorier, Tyrens tegn vil kanskje skaffe seg kunnskap om eksotisk mat og drikke, mens Tvillingenes tegn vil ha mange kontakter i utlandet. Solens tegn vil kanskje gjerne føle seg eksotisk eller kunnskapsrik, mens Månen her vil nok vise omsorg for de fremmede som er i ens miljø eller kanskje ha fjernadopterte barn. Mars kan ha et ønske om å jobbe i utlandet eller starte prosjekter der, men Neptun vil lete etter en guru i fjerne himmelstrøk.
Som det første av de universelle husene, er oppmerksomheten ikke lenger fokusert på deg selv eller ditt forhold til andre mennesker. I stedet er fokuset på ditt forhold til verden og hvordan du følger reglene og styrer deg selv. Her søker vi for å finne ut hvordan vi passer inn i verden ved å reise, lære og diskutere. Selv om vi ikke vet de eksakte spørsmålene vi stiller, syntes vi fortsatt eventyret med å søke er en fantastisk opplevelse i det niende huset. Mennesker med mange planeter i niende hus er ikke på jakt etter noe spesielt, men det å reise ut i de fjerne delene av verden kan føles nødvendig, uansett hva slags innsikt man måtte få. Lange turer til ingensteds eller frivillig arbeid i militærtjeneste er vanlig for de med flere planeter i niende hus. De har en vedvarende følelse av at verden har mysterier som fortjener deres oppmerksomhet. Hvis de ikke er i stand til å reise fysisk, kan de gå på universiteter eller forelesninger, eller delta i religiøse arrangementer. De kan bruke mye tid på å surfe på internett.  Alt dette gjøres for å tilfredsstille deres behov for å forstå livet i større skala og for å finne ut hvorfor vi følger de filosofiene og ideene vi følger. De med sterke niende hus vil filosofere over selv de mest tilsynelatende dagligdagse hendelser, og vil prøve å få dem til å passe inn i deres oppfattelse av hvordan verden fungerer.

Det niende hus er hvor vi aldri slutter å spørre “hvorfor”
Planeter i 9. hus
Tegn i 9. hus

hus

I.
hus
II.
hus
III.
hus
IV.
hus
V.
hus
VI.
hus
VII.
hus
VIII
hus
IX.
hus
X.
hus
XI.
hus
XII.
hus
HJEM