Fiskene Sol & Måne

Forskjellen på Fiskene Sol og Fiskene Måne

Soltegnet er tydeligere for andre, mens Månetegnet føles mer på innsiden. Dette gjør at en Fiskene Sol gir en mer overfladisk, utad representasjon av tegnet enn Fiskene Månen, som har mer dybde og føles mer på innsiden.
Enten det er i posisjon til Solen eller Månen, er Fiskenes tegn ikke helt avslappet. I Solposisjonen kjemper Fiskene mot sin natur som det mest feminine tegnet i en uendelig kamp for å tilpasse seg drivkraften til den svært maskuline Solen. I Månens posisjon, fordi Månen og Fiskene er begge svært feminine, kjemper Fiskene mot å falle inn i en brønn av ultra-feminin energi og strever hele tiden for å holde hodet oppe av det dype vannet med kraftige følelser. Når du sammenligner Fiskene Solen med Fiskene Månen, er det nyttig å ha disse problemene i tankene.
Så, selv om de passer sammen på en litt underlig måte, skaper Fiskene tegnet i Solposisjon en slags balanse. Det er ikke den mest komfortable balansen, men den fungerer bra for det meste. Det presenterer seg vanligvis som en kompleks, fargerik og interessant personlighet. Men det er også problemer og utilpasshet rundt denne feminine/maskuline kombinasjonen som skaper en frem og tilbake syklus som kommer fram under stress. Den består av underkastelse etterfulgt av kompenserende, sint frustrasjon. Fiskene Solens natur er å absorbere og sakte bearbeide og vurdere, men når de ikke lenger er i stand til å absorbere mer negativitet, kan de vanligvis få et raserianfall. Det er følelsesmessig basert og det stikker dypt. Likevel snakker de ofte i sirkler og motsier seg selv fordi det er vanskelig å riktig tilpasse seg Solens drivkraft gjennom Fiskenes tegn.
Likevel, til tross for denne kampen, framstår den typiske Fiskene Sol personligheten fleksibel og komfortabel med å være seg selv. De ser ut til å absorbere alt uten motstand eller frykt. De er avslappet og klar til å akseptere det som kommer deres vei. Når de er ustresset og er i en avslappet atmosfære, skinner de. De er imøtekommende, subtilt selvsikre, er ikke aggressive og har en mild fremtoning. Når det går godt, kan balansen mellom det mest feminine tegn og den maskuline Solen, være en attraktiv kombinasjon. Det skaper noe todelt som andre syntes er spennende. Men når de er stresset, kan de med Solen i Fiskene rett og slett bli et vrak! Frem og tilbake syklusen (som nevnt tidligere) kan skape «dr. Jekyll og mr. Hyde» scenarier der de går fra underdanig til usedvanlig sint. Eller, de kan tilsynelatende få vrangforestillinger, og oppføre seg som om stresset ikke eksisterer i det hele tatt. Uansett, så er deres Fiskene natur ikke komfortabel med Solens behov for å dytte fremover og være kraftig.
Fiskene Månen bærer ikke tegnet sitt i personligheten sin slik som Fiskene Solen. Så, deres natur er mindre innlysende enn i Fiskene Solen, men den er dypere og kraftigere. Det er merkbart for andre som enten, en mottakelig og myk måte, eller som en nevrotisk og distré oppførsel. Det avhenger av hvor mye de følger med eller kjemper mot den bevegelige femininiteten til Fiskene. En person som aksepterer sin Fiskene Måne og flyter med dybden av sine følelser, er den myke personen. Mens personen som kjemper mot det er nevrotisk og distré. De som kjemper imot det gjør det vanligvis på grunn av andre mennesker i livet sitt, som får dem til å føle at deres følelser er uakseptable eller på grunn av et motstridende Sol-tegn som Væren eller Vannmannen som får dem til å tro at de alltid skal være sterke og ufølsomme.
Fiskene Månen kan være de mest medfølende, sorgløse og empatiske mennesker i verden når de er komfortable med dybden av følelsene de opplever. I motsetning, så kan ikke Fiskene Sol personer føle den samme dybden av følelser fordi Fiskene Sol personers følsomhet er et personlighetstrekk og ikke deres sanne, indre natur.
Fiskene Månen er helt og holdent feminin. Den har ingen maskulin Sol for å balansere sin femininitet slik som Solen i Fiskene. Dette lindrer indre stress, men den har sine egne problemer. Den søker bare komfort og sikkerhet. Den er naturlig mottakelig og underdanig. Så den søker trøst og komfort i å motta følelser og absorbere omgivelser. Den søker konstant tilbaketrekking og glede.
 Alt dette høres ufarlig ut, noe det også er, men hvis Fiskene Månen ikke har fred med det, eller stadig er under press fra folk som kritiserer deres emosjonelle natur, eller ikke har tålmodighet med deres behov for å trekke seg tilbake og at man konstant må håndtere følelser, kan det være vanskelig å komme ut av det når verden krever det. Dessuten, så skaper denne ekstreme mottakelighet en skjør og følsom natur som er lett å såre og som har svært en liten utvei, annet enn å synke lenger inn i en evigvarende avgrunn av sterke følelser.
Hos en Fiskene Måne, er det ingen maskulin kraft som gjør at man kan trekke seg selv opp og ut av denne gropen. Som oftest håndterer, Fiskene Månen dette ved å tilbringe mye tid alene, ofte ved å sove eller å lukke seg inne i mørket, og prøve å sortere gjennom sine følelser. I verste fall tyr de til mat, alkohol eller narkotika for å lindre smerten og å finne styrke. I beste fall vet de hvordan de skal stole på sine kjære og å gi seg selv tid til å la følelsene gå over.
Av alle Stjernetegn er Fiskene Månen de virkelig følsomme menneskene. De er mye mer følsomme enn Fiskene Solen. Å ha den mest feminine planeten i det mest feminine tegnet trumfer noen annen planet/tegn kombinasjon når det gjelder følsomhet. Hvis de ikke er stresset, kan den dobbelt feminine Fiskene Månen flyte lykkelig med og leve fra øyeblikk til øyeblikk. Fiskenes uformede og porøse natur kan oppleve et hvert øyeblikk, absorbere det og gå videre til neste. Men når de er stresset, blir Fiskene Månen som folk i robåter uten årer. De vet ikke hva de skal gjøre, så da gjør de ingenting. De flyter rundt og venter. Eller, i ekstreme tilfeller, når de blir stresset nok, reagerer de på en kompenserende måte akkurat som Fiskene Solen og blir i overkant sinte, og blokkerer helt ut den medfølelsen de vanligvis viser. Når de er såret nok, og de ikke lenger tror at verden har noen medfølelse med dem, er det som en bryter slås på inni dem, og de tar hevn som et fanget dyr som ikke tror det er noen annen utvei. Det er som en vrangforestilling og de mister kontakten med virkeligheten. De skaper sin egen virkelighet der de er sterkere og kan tilfredsstille sitt behov og få tilbake sikkerheten. Dette er en ekstrem, siste utvei, brukt under stor belastning, når de rett og slett ikke orker smerten av å flyte hjelpeløst rundt lenger.
Fiskene er et komplekst tegn. Representert av de to fiskene som svømmer i motsatt retning, det representerer en iboende kamp mellom å være mer komfortabel i den uhåndgripelige verden av det ubevisste og følelser, men likevel bli tvunget til å håndtere realiteten av den virkelige, fysiske verden. Fiskene Solen har fordelen av den maskuline Solens natur, som gir en dytt og puff inn i virkeligheten av den fysiske verden. Fiskene Månen har imidlertid gaven til å virkelig kunne oppleve en større dybde av følelser og en sannere innsikt i den mystiske og spennende verden utover vår vanlige fysiske virkelighet.
Fiskene Stjernetegn

Forskjellen på Sol & Måne i Tegnene

Væren
Sol & Måne
Tyren
Sol & Måne
Tvillingene
Sol & Måne
Krepsen
Sol & Måne
Løven
Sol & Måne
Jomfruen
Sol & Måne
Vekten
Sol & Måne
Skorpionen
Sol & Måne
Skytten
Sol & Måne
Steinbukken
Sol & Måne
Vannmannen
Sol & Måne
Fiskene
Sol & Måne
HJEM