Steinbukken Sol & Måne

Forskjellen på Steinbukken Sol og Steinbukken Måne

Soltegnet er tydeligere for andre, mens Månetegnet føles mer på innsiden. Dette gjør at en Steinbukken Sol gir en mer overfladisk, utad representasjon av tegnet enn Steinbukken Månen, som har mer dybde og føles mer på innsiden.
Steinbukken er tegnet på prestasjon og status i vår materielle verden. Både Steinbukken Solen og Steinbukken Månen representerer dette temaet, men det er en forskjell i tilnærmingen deres, uttrykket og den indre erfaringen deres. Begge streber etter betydning og nyter oppmerksomhet fra verden. Men Solen er ikke beskjeden om det, og er villig til å ta risiko for å få det. Solen er åpen og kommunikativ. I motsetning så bærer Steinbukken Månen preg av en selvtillit som formidler betydning, men de er ganske varsomme og forsiktige i sine handlinger og uttrykk. Steinbukken Solen har ikke noe problem med å diskutere personlige problemer, å beskrive sine motiver eller sine feil og drømmene sine. I motsetning så er en Steinbukken Måne ganske selektiv på hva de avslører om seg selv og hvem de deler sine følelser med. De deler ikke sitt indre med hvem som helst. Tillit må etableres først, og selv da er de forsiktige.
Månen i Steinbukken er en ulempe. Det er en vanskelig posisjon fordi Steinbukken, som et tegn, ønsker å oppnå, lede, få respekt og å tjene fysiske belønninger som penger. For å gjøre dette må Steinbukken ut i verden og erobre den. Det er risiko involvert, og de må være villige til å kjempe og noen ganger også tape for så å vinne til slutt. For at Steinbukken Månen skal oppleve tegnet fullt ut, må den hele tiden sjonglere sitt intense behov for indre sikkerhet med sitt behov for å gå ut og risikere å feile for å lykkes. Fordi Solen handler om det som driver deg og din ambisjon, passer Steinbukken bedre sammen med Solen. Steinbukken Sol mennesker er mer opptatt av å oppnå ting, enn med å opprettholde trygghet og sikkerhet.
Så, med Steinbukken som Soltegn, blir Steinbukken energien uttrykt gjennom personligheten. For andre ser det ut som et ekstremt høyt nivå av selvtillit, selvrespekt og betydning. Steinbukken Soltegn har en metaforisk “storhet” i sin personlighet, fordi deres høye selvtillit er åpenbar for andre. Noen er høylytte, snakkesalige skrytere, og deres storhet er åpenbar. Mens andre er stille og diskrete. Dette er de mest selvsikre. De er solide og ugjennomtrengelige. Uansett så utstråler de selvtillit og tiltrekker seg respekt.
Men når Månen er i Steinbukken, blir energien til Steinbukken uttrykt gjennom indre behov og følelser. Disse menneskene er mer dempet og forsiktige. Det er en stille styrke og selvtillit som ikke er så tydelig for andre slik som hos Steinbukken Solen. De er ikke så uttrykksfulle og selvsikre som Steinbukken Solen mennesker, og når Steinbukkens restriktive natur brukes på Månen gir dette Steinbukken Måne mennesker mye mer emosjonell tilbakeholdenhet enn Steinbukken Sol-tegn mennesker.
Steinbukken Solens store egoer vises ikke bare i deres oppførsel, de reflekteres også i deres klær, biler, etc. De streber etter å få vist frem sin høye status for verden. De ønsker å vise frem sine penger og suksess med det de eier. Andre måter de gjør ting på for å oppnå anerkjennelse inkluderer: å være medlem av en elitegruppe eller organisasjon, oppnå et høyt utdanningsnivå, få en prestisjefylt tittel, eller å bryte en slags rekord. Steinbukken Solen blir drevet av høy status og å bli anerkjent for sin innsats og sine prestasjoner. Steinbukken Månen er mye mer subtil i sin søken etter suksess, anerkjennelse og status.   
Mens Steinbukken Solen føler dette oppdraget som et drivende ønske, Føler Steinbukken Månen det som et primært behov. Dette er nøkkelen til å forstå hvordan Steinbukken Sol og Måne er forskjellige.
Mens Solen strekker seg ut, trekker Månen innover. Så, Steinbukken Solen er mer opptatt av hvor vellykket de ser ut for andre og Steinbukken Månen er mer opptatt av hvor vellykket de føler seg på innsiden.  Gi Steinbukken Solen og Steinbukken Månen 400.000,- hver å bruke på en bil. Så vil Steinbukken Solen bruke alt på en fin bil som tjener egoet deres og imponerer folk, mens Steinbukken Månen bruker heller en del av pengene på en billigere bil og setter resten av pengene i banken, for å kunne nyte den trygge følelsen av å ha penger i banken, mens de kjører en praktisk, pålitelig bil.
Dette eksemplet viser poenget, men i virkeligheten kan forskjellen være mer subtil. Både Steinbukken Sol og Måne kan være svært gjerrige, eller nøysomme, og både Solen og Månen har et ønske om å bli anerkjent for sin suksess. Følg nøye med på Steinbukken solen med den fancy bilen. Legg merke til hvordan de finner måter å spare penger på i enhver anledning. De vil slå av klimaanlegget av for å spare drivstoff, eller gjøre en enorm innsats i å få billigst drivstoff hver gang de fyller tanken. De vil holde bilen i plettfri stand slik at de kan få maksimalt igjen for den når den skal selges en gang i fremtiden. Følg deretter nøye med på Steinbukken Månen med den praktiske bilen. De vil snakke om hvilket røverkjøp bilen var og hvor smarte de er fordi de ikke kastet bort penger på en mer fancy bil. Bilen blir et eksempel på deres sterke følelse av praktisk og sunn forretningssans.
De har begge store egoer og ønsker anerkjennelse for høy status, men Steinbukken Solen mye mer opptatt av ytre utseende og Steinbukken Månen er mer opptatt av hva de føler om seg selv på innsiden.
Steinbukken Stjernetegn

Forskjellen på Sol & Måne i Tegnene

Væren
Sol & Måne
Tyren
Sol & Måne
Tvillingene
Sol & Måne
Krepsen
Sol & Måne
Løven
Sol & Måne
Jomfruen
Sol & Måne
Vekten
Sol & Måne
Skorpionen
Sol & Måne
Skytten
Sol & Måne
Steinbukken
Sol & Måne
Vannmannen
Sol & Måne
Fiskene
Sol & Måne
HJEM